Магистър по статистика

Общ преглед

Описание на програмата

Магистър по статистика

Степента на магистърската степен по "Статистика" е предназначена да осигури на лицата необходимата академична основа за докторантура; да подготвят компетентни статистици, които са снабдени да поемат отговорности в бизнеса, промишлеността и длъжностите в публичната администрация; и да представят допълнителна дипломна програма за студенти, специализирани в области, в които лесно се използват статистически данни, като социални науки, наказателно правосъдие и физически науки. Основните класове включват математическа статистика, регресионен анализ, многовариантен анализ и експериментален дизайн.

Статистическата програма на SHSU е широко уважавана в държавата и извън нея. Нашите завършили студенти са търсени от водещи статистически данни. програми в цялата страна. Други са служили като анализатори на данни за големи медицински центрове и фармацевтични компании, като научни изследователи за маркетингови и банкови фирми и като инструктори и преподаватели в колежи

Математика Предпоставки

Предпоставките за магистърската програма по статистика се състоят от серия от калкулации, линейна алгебра и статистика, основана на смятане .

Кандидатите, които нямат всички предпоставки за пълно допускане в програмата за завършено висше образование, могат условно да бъдат допуснати и ще бъдат задължени да завършат предварителните курсове след влизане в програмата. Студентите трябва да са завършили всички предполагаеми курсове, които трябва да се вземат предвид при преподаване или асистентски стажове.

Разбивка на програмата

 • Вписване в каталога: Магистър (MS)
 • Дължина: 37 кредитни часа
 • Записване: Есен, пролет

Крайни срокове за кандидатстване

 • Есен: 1 август
 • Пролет: 1 декември

Моля, имайте предвид, че сроковете за кандидатстване понякога ще се променят. Моля, свържете се с академичния съветник (посочен в секцията за контакт), за да потвърдите сроковете за кандидатстване.

Допускане

Кандидатите, които искат да се включат в програмата за завършено висше образование, трябва да подадат следното директно на Службата за докторанти:

 1. Заявка за кандидатстване
 2. Такса за кандидатстване
 3. Официални преписи от всички предишни колегии
 4. Официални резултати от GRE
 5. Официални резултати от TOEFL или IELTS (за международни кандидати)
 6. Три препоръчителни писма

Цялостна GPA от 3.0 или по-висока се предпочита за приемане в програмата "Статистика". Оценките по GPA и GRE обаче не представляват основният критерий за приемане. Въз основа на прегледа на бакалавърския препинал на кандидата, Департаментът по математика и статистика може да поиска завършване на курсове за бакалавърска степен като условие за приемане.

Изисквания

Степента изисква минимум тридесет и седем часа дипломиран кредит. Устният изчерпателен преглед се администрира от Консултативния комитет за всеки кандидат за степен. Устният изпит трябва да бъде насрочен от Graduate Advisor най-малко три седмици предварително. Студентите трябва да бъдат записани в семестъра, в който да се запознаят с изчерпателния изпит. Изискванията, посочени в плановия план, подлежат на незначително изменение от страна на отдела. Също така, за да се гарантира балансирана програма, всички избираеми трябва да бъдат одобрени от дипломирания съветник или упълномощен представител на завършилите Факултета по статистика.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

For more than 137 years, Sam Houston State University has been preparing students for meaningful lives of achievement. Its motto, “The Measure of a Life is its Service,” echoes across SHSU’s seven col ... Научете повече

For more than 137 years, Sam Houston State University has been preparing students for meaningful lives of achievement. Its motto, “The Measure of a Life is its Service,” echoes across SHSU’s seven colleges and beyond its Texas campus through student research, creative endeavors, service learning, volunteering and more. Свиване