Областите на практиката по планиране (обхващащи градско, общинско и регионално планиране и свързаните с тях специализации) отдавна са признати за професионално направление в Канада, както и в други части на света. Основана през 1951 г. от д-р HP Oberlander, Школата за общностно и регионално планиране (SCARP) е една от най-старите училища за планиране в Канада.

Неговата визия е "Устойчивост чрез демократизация на планирането" и за постигането на тази визия мисията на SCARP е "да постигне напредък в прехода към устойчивост чрез високи постижения в областта на интегрираната политика и планиране на научните изследвания, професионалното образование и общественото обслужване".

Целта на новата програма на Master of Community and Regional Planning (MCRP) на SCARP е да подпомогне визията и мисията на училището, като предостави на студентите чрез съвременни материали и иновативна педагогика основни теории, умения, методи и критическо мислене и аналитични инструменти, от които се нуждаят, за да се справят със сложните социални и екологични проблеми на един бързо урбанизиращ се свят. Тя е интензивна и професионално ориентирана, а студентите се явяват като добре закръглени, критични и креативни агенти на промяната.

Бързи факти

  • Степента на завършване: магистър по общностно и регионално планиране
  • Предмет: Специалност
  • Начин на доставка: В колежа
  • Опции за регистрация: Пълен работен ден
  • Специализация: Планиране
  • Компоненти на програмата: Изисквания за магистърски проект / есе
  • Факултет: Приложна наука
  • Училище: Училище за общностно и регионално планиране

MCRP е професионална степен по планиране. Това е новаторска и гъвкава програма, която предвижда и реагира на бързо променящата се градска, регионална и глобална среда.

Курсът на MCRP започва със силна основна последователност от 18 кредита, която е съобразена с променящите се изисквания на професията. Освен това студентите ще се съсредоточат усилено върху курсове, пригодени за техните интереси и професионални стремежи. През втората година студентите ще трябва да вземат курс по студент, който интегрира теории и методи, обхванати в учебната програма, в един екипен проект с реална или симулирана клиентска или общностна група.

Кумулативните изисквания към програмата осигуряват на студентите опит в реалния свят и ги подготвят за влизане в голямо разнообразие от работни места за планиране. Програмата също така включва стажантски / трудов опит и наставническа програма. Крайъгълният камък на програмата MCRP е професионален проект; няма опция за теза.

Концентрациите

MCRP включва също така две концентрации с отделни кредитни концентрации: Концентрация за планиране на коренното население и концентрация на градско проектиране .

Магистър по изкуства в планирането / магистърска степен по планиране (MAP / MScP)

MAP / MScP е изследователска програма, базирана на тезата, която е диференцирана от акредитирания, професионално ориентиран MCRP на SCARP и има за цел да осигури възможности за обучение за практикуване на професионалисти, които искат да укрепят своите изследователски умения; тези с бакалавърска степен по планиране от акредитирани програми; и студенти (със или без магистърска степен), които се интересуват от евентуално докторантски изследвания, да се занимават с висше образование, което води до неакредитирана, базирана на научни изследвания магистърска степен.

Опции за кариера

Според нашето последно изследване на завършилите (2012 г.) 86% от завършилите магистърска степен по SCARP, търсещи работа, работят в професионално планиране или работа, свързана с планиране, в рамките на една година от дипломирането. Изходящите проучвания на завършилите през последните 3 години (Есен 2011 - Спринт 2014) показват, че по време на дипломирането 41% от студентите вече са приели оферта за работа, свързана с планирането. Шестдесет процента от заетите понастоящем анкетирани подбират "публичен сектор" като свое месторабота. Шестнадесет процента са избрали "частния сектор", 13% са избрали "самостоятелно заети", а 7% са избрали "нестопанска цел". Тези цифри отразяват както историческия фокус на заетостта в професията за планиране в общинските и други публични агенции, така и нововъзникващите нови тенденции за професионална заетост в частния и нестопанския сектор. Програмата за завършване на специалността MCRP подготвя завършилите за професионална практика, като предоставя вид на бъдещо образование, което трябва да се превърне в бъдещите лидери и новатори на професията по планиране.

Програма с обучение на:
  • Английски

Прегледайте още 30 курсове в University of British Columbia - Faculty of Applied Science »

Последна актуализация Декември 16, 2018
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Септ. 2019
Duration
20 
Редовно обучение
Price
10,157
$ 10,157.01 Обучение годишно за канадски граждани, постоянни жители, бежанци, дипломанти; $ 20,267.91 Обучение на година за международни студенти
По място
По дата
Start Date
Септ. 2019
Крайна дата за записване

Септ. 2019