Магистър по общностно и регионално планиране

Общ преглед

Описание на програмата

Областите на практиката по планиране (обхващащи градско, общинско и регионално планиране и свързаните с тях специализации) отдавна са признати за професионално направление в Канада, както и в други части на света. Основана през 1951 г. от д-р HP Oberlander, Школата за общностно и регионално планиране (SCARP) е една от най-старите училища за планиране в Канада.

Неговата визия е "Устойчивост чрез демократизация на планирането" и за постигането на тази визия мисията на SCARP е "да постигне напредък в прехода към устойчивост чрез високи постижения в областта на интегрираната политика и планиране на научните изследвания, професионалното образование и общественото обслужване".

Целта на новата програма на Master of Community and Regional Planning (MCRP) на SCARP е да подпомогне визията и мисията на училището, като предостави на студентите чрез съвременни материали и иновативна педагогика основни теории, умения, методи и критическо мислене и аналитични инструменти, от които се нуждаят, за да се справят със сложните социални и екологични проблеми на един бързо урбанизиращ се свят. Тя е интензивна и професионално ориентирана, а студентите се явяват като добре закръглени, критични и креативни агенти на промяната.

Бързи факти

  • Степента на завършване: магистър по общностно и регионално планиране
  • Предмет: Специалност
  • Начин на доставка: В колежа
  • Опции за регистрация: Пълен работен ден
  • Специализация: Планиране
  • Компоненти на програмата: Изисквания за магистърски проект / есе
  • Факултет: Приложна наука
  • Училище: Училище за общностно и регионално планиране

MCRP е професионална степен по планиране. Това е новаторска и гъвкава програма, която предвижда и реагира на бързо променящата се градска, регионална и глобална среда.

Курсът на MCRP започва със силна основна последователност от 18 кредита, която е съобразена с променящите се изисквания на професията. Освен това студентите ще се съсредоточат усилено върху курсове, пригодени за техните интереси и професионални стремежи. През втората година студентите ще трябва да вземат курс по студент, който интегрира теории и методи, обхванати в учебната програма, в един екипен проект с реална или симулирана клиентска или общностна група.

Кумулативните изисквания към програмата осигуряват на студентите опит в реалния свят и ги подготвят за влизане в голямо разнообразие от работни места за планиране. Програмата също така включва стажантски / трудов опит и наставническа програма. Крайъгълният камък на програмата MCRP е професионален проект; няма опция за теза.

Концентрациите

MCRP включва също така две концентрации с отделни кредитни концентрации: Концентрация за планиране на коренното население и концентрация на градско проектиране .

Магистър по изкуства в планирането / магистърска степен по планиране (MAP / MScP)

MAP / MScP е изследователска програма, базирана на тезата, която е диференцирана от акредитирания, професионално ориентиран MCRP на SCARP и има за цел да осигури възможности за обучение за практикуване на професионалисти, които искат да укрепят своите изследователски умения; тези с бакалавърска степен по планиране от акредитирани програми; и студенти (със или без магистърска степен), които се интересуват от евентуално докторантски изследвания, да се занимават с висше образование, което води до неакредитирана, базирана на научни изследвания магистърска степен.

Опции за кариера

Според нашето последно изследване на завършилите (2012 г.) 86% от завършилите магистърска степен по SCARP, търсещи работа, работят в професионално планиране или работа, свързана с планиране, в рамките на една година от дипломирането. Изходящите проучвания на завършилите през последните 3 години (Есен 2011 - Спринт 2014) показват, че по време на дипломирането 41% от студентите вече са приели оферта за работа, свързана с планирането. Шестдесет процента от заетите понастоящем анкетирани подбират "публичен сектор" като свое месторабота. Шестнадесет процента са избрали "частния сектор", 13% са избрали "самостоятелно заети", а 7% са избрали "нестопанска цел". Тези цифри отразяват както историческия фокус на заетостта в професията за планиране в общинските и други публични агенции, така и нововъзникващите нови тенденции за професионална заетост в частния и нестопанския сектор. Програмата за завършване на специалността MCRP подготвя завършилите за професионална практика, като предоставя вид на бъдещо образование, което трябва да се превърне в бъдещите лидери и новатори на професията по планиране.

Последна актуализация Дек. 2018

За учебното заведение

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and a ... Научете повече

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and all engineering activities at the Vancouver campus and the School of Engineering at the Okanagan campus. Свиване