Магистър по наука по количествена икономика

Общ преглед

2 locations available

Описание на програмата

Преглед

* В момента се предлагат онлайн и хибридни (комбинация от лични и лицеви) опции поради COVID-19.

Степента магистър по наука по количествена икономика (MSQE) може да бъде завършена само за една година , набляга на практическите приложения и интерактивното обучение, е определена за STEM степен и включва тясно сътрудничество с членове на икономически факултет от световна класа и екип за прогнозиране ,

Програмата е определена като сертифицирана прогнозна програма от Международния институт за прогнози (IIF) и е класирана на 6-то място в страната за магистърските програми за финансова икономика през 2019 г.

Сестринската организация на програмата, CERF, е един от само шест университетски прогнозни центъра в страната, който е включен в Проучването за икономическо прогнозиране на Wall Street Journal .

Бързи факти

"Тази програма ми осигури предизвикателна математическа ориентирана степен, която се фокусира върху приложения в реални условия. Това е фантастична подготовка или за напредък в кариерата, или за докторска програма." Моли Clancy старши количествен модел, контролни статистики и Google Analytics

Акценти на програмата

Магистърската степен по количествена икономика акцентира върху практическите приложения в учебния план и интерактивното обучение, включително тясно сътрудничество с членове на икономически факултет от световна класа и екип за прогнозиране на икономиката. Със силен акцент върху развитието на приложни икономически концепции и теория, тази уникална вечерна програма строго подготвя нашите студенти по математика, статистически анализ и изследвания. Щракнете тук, за да научите повече за нашите курсове.

Сертифицирана програма за прогнози

MS по количествена икономика е определен за сертифицирана прогнозна програма от Международния институт за прогнози (IIF) и е класиран на 4-то място в страната по количествени програми за финансова икономика.

Център за икономически изследвания и прогнозиране

Няма заместител на качественото изживяване. Студентите в нашата програма MS по Количествена икономика поставят на практика учебната програма, която учат в клас в Центъра за икономически изследвания и прогнозиране на Кал Лутеран (CERF).

В тясно сътрудничество с преподавателите, нашите студенти работят в процъфтяваща професионална среда за създаване на персонализирани доклади за бизнеса, правителството и нестопанските организации. Студентите използват своите умения за приложни икономисти за:

 • Извършвайте строг икономичен анализ
 • Създайте и разберете валидни модели и прогнози
 • Анализирайте опциите и дайте препоръки
 • Представяне и защита на анализа и препоръките в писмена форма и на официални презентации.

В по-голям мащаб студентите помагат за разработването на годишните икономически прогнози на графствата Вентура и Сан Фернандо, както и на Орегон.

Това е сериозна програма. Не е лесно. Трябва да можеш да се занимаваш с математика и трябва да работиш. Но когато хората видят MS в количествената икономика във вашата автобиография, те знаят какво означава. Ще донесете осезаемите умения в реалния свят и способностите за решаване на проблеми на високо ниво, от които се нуждаят. Това прави голяма разлика.

Юлия Каминская '13, магистърска степен по количествена икономика

учебна програма

Следва списъкът на курсовете, необходими за получаване на магистърска степен по количествена икономика.

Иконометрична серия
 • ECON 510 Econometrics 1 (3 кредита)
 • ECON 511 Econometrics 2 (3 кредита)
 • ECON 512 Econometrics 3 (3 кредита)
 • ECON 513 моделиране (3 кредита)
Микроикономически серии
 • Микроикономическа теория на ECON 520 - Част 1 (3 кредита)
 • Микроикономическа теория на ECON 521 - Част 2 (3 кредита)
Макроикономическа серия
 • Макроикономическа теория на ECON 530 - Част 1 (3 кредита)
 • Макроикономическа теория на ECON 531 - Част 2 (3 кредита)
Финансово икономическа поредица
 • ECON 543 Въведение във финансовата икономика (3 кредита)
 • ECON 544 Финансова икономика II: Теория и практика на деривати (3 кредита)
 • ECON 545 Финансова икономика III: Управление на риска за финансовите институции (3 кредита)
Теми
 • ECON 555 Икономика и екологична политика (3 кредита)
 • ECON 542 Оперативни изследвания (3 кредита, избираеми)

4 1 Опция

Ако сте студент в специалността „Кал Лутеран“, можете да спечелите магистърска степен по количествена икономика само за една година, като вземате курсове през вашата старша година.

 • Спестете време и спечелете по-бързо вашата MS в количествена икономика
 • Спестете пари, като вземете MS в курсовете за количествена икономика като част от обучението си в студенти
 • Създайте свой собствен завършил образователен опит
 • Изградете мрежа от работещи професионалисти и студенти от цял свят

Стипендии на Overton

Overton Graduate Fellowship in Economics

Целта на Overton Graduate Fellowship е да подпомогне завършилите студенти с демонстрирани академични постижения в стремежа си към следдипломна катедрала на лутеранска икономика. Тя се присъжда в случаи на превъзходни академични постижения и размерът на всяка отделна награда за стипендия варира.

Ученически изследвания на Overton Summer Research in Economics

Тази лятна изследователска програма за високопоставени студенти по икономика. Тези стажове са отворени за студенти от всеки университет и ще бъдат наградени за превъзходни академични постижения. Предоставя възможност на потенциалните студенти по MS Economics да визуализират съдържанието на икономическите изследвания. Научете повече

Наградата „Овъртън“ в икономиката

Тази награда Overton се присъжда за изключителна работа на студент по икономика от Кал Лутеран, чиято академична работа е с изключително високо качество - както се доказва от общата академична ефективност и / или завършване на проект за отличие. Получателите се избират чрез номинация и избор на преподаватели. Наградата включва сертификат, стенограма и парична награда.


Прием

Решенията за прием за редовно завършване на студенти се основават на преглед на следните материали в досието на кандидата:

 1. Бакалавърска степен с демонстрирана количествена способност
  • Изчисление: Изисква се една година със степен В или по-добра
  • Статистика: Необходим е един курс с клас B или по-добър; Препоръчва се една година
  • Иконометрия: Един курс с B или по-добре се препоръчва
  • Компютърно програмиране: Необходимо е известно познаване и желание за учене
 2. Средна степен на оценка (GPA) от 3.0 или по-висока (или еквивалентна)
 3. GRE от 1000 или GMAT от 500 (може да се откаже, в зависимост от академичния състав на кандидата)
 4. Две препоръчителни писма
 5. Лично изявление
 6. Интервю с приемен съветник
 7. Работен опит предпочитан, но не се изисква

Може да са необходими фондационни курсове за онези, които не отговарят на необходимите изисквания в програмата. Такива основни курсове не се отчитат в степен

Обикновено точката за влизане в програмата е края на август (Fall Term). В някои случаи са възможни и други входни точки.

Последна актуализация Авг. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

California Lutheran University is a selective, comprehensive institution offering undergraduate and graduate degrees in the liberal arts and sciences and professional fields. Rooted in the Lutheran tr ... Научете повече

California Lutheran University is a selective, comprehensive institution offering undergraduate and graduate degrees in the liberal arts and sciences and professional fields. Rooted in the Lutheran tradition, Cal Lutheran encourages critical inquiry into matters of faith and reason. Mentored by dedicated and accomplished faculty members, students pursue their passion and discover their purpose as they seek to grow as individuals. California Lutheran College was founded in 1959 on a ranch donated by Richard Pederson, the son of Norwegian immigrants. The college opened its doors to 330 students in September 1961 and held its first Commencement in May 1964. Свиване
Хиляда дъба , Westlake Village , Окснард , Лос Анжелис + 3 Още По-малко