Магистър по нанонауки

Общ преглед

Описание на програмата

Нанонауката е интердисциплинарна област на границата между физика, химия, материалознание и биохимия. Манипулирането на материята на наномащаба предлага нови възможности за решаване на научни предизвикателства в съвременния свят.

Програмата за нанонауки в Гронинген работи с малки групи студенти, обучавайки ги да извършват авангардни изследвания в тази изключително предизвикателна област. Прилагането на нанонауката за решаване на проблеми в днешното общество изисква основно разбиране на взаимодействието между физическите, химическите и понякога биологичните процеси. Въпросите, които могат да бъдат разгледани в областта на нанонауката, включват: Можем ли да изградим 100 пъти по-евтини слънчеви клетки? Можем ли да накараме компютър да работи подобно на мозъка? Можем ли да контролираме квантовите свойства на наномащаба за полезни приложения? Можем ли да използваме нанопроизводство на материя за проектиране на материали с възникващи свойства? Можем ли да имитираме биологични системи, за да постигнем нови свойства на материала? Можем ли да направим компютри, използващи спин вместо електрони?

Програма за селективна магистърска степен

Това е селективна магистърска програма, приветстваща разнообразна колекция от студенти от цял свят. Интервюто на място е част от процедурата за подбор. Избраните студенти формират малка и плътно обвързана кохорта и получават достатъчно внимание и взаимодействие с нашите преподаватели.

Налични стипендии за всички студенти

Допуснатите студенти получават стипендии, съобразени с тяхната специфична и индивидуална ситуация. Целта на стипендията е, че нито един допуснат студент няма да се нуждае от непълно работно време и може да се концентрира изцяло върху обучението си. Обикновено на минимално ниво цялата такса за обучение се покрива за чуждестранни студенти.

Талантливи и мотивирани ученици

Най-добрата магистърска програма по нанонаука е оценявана като отлична три пъти подред (холандско министерство на образованието) и е вградена в топ изследователски институт. Целта му е да обучи учени от бъдещето да извършват авангардни изследвания. Той предлага предизвикателна програма за много талантливи и мотивирани ученици. Тя е тясно преплетена с изследвания в Института за усъвършенствани материали в Zernike: курсовете се преподават от международни топ учени и голяма част от програмата се състои от практически лабораторни упражнения и самостоятелно провеждане на научни изследвания на високо ниво.

Институтът за усъвършенствани материали Zernike, отговорен за Топ магистърската програма по нанонауки, е водещ международен изследователски център в тази област. Той принадлежи към Топ 20 на най-добрите институти за изследване на материали в света на Times Higher Education. Той обединява около 300 водещи изследователи.

Защо да изучаваме тази програма в Гронинген?

 • Работа заедно с учени от световна класа: В курсовете се обучават най-добрите изследователи от Института за модерни материали на Zernike. Топ изследователите също така осигуряват надзор в четири индивидуални проекта, в различни изследователски групи.
 • Сред топ-3 от всички магистърски програми в Холандия 5 години подред (Холандско ръководство за висше образование 2019).
 • Селективна магистърска степен: уверява, че учиш като кохорта в малка, но много мотивирана и талантлива група от (международни) студенти.
 • 2 години пълни частични стипендии за всички приети студенти.
 • Домът на носителя на Нобелова награда за химия за 2016 г. Бен Фиринга и носителят на Нобелова награда по физика, Фриц Зернике; Носителят на наградата Спиноза Барт ван Уес преподава в няколко от дадените основни курсове.
 • Програмата е изградена върху изследователския цикъл: от проектиране до синтез и изграждане на устройства, характеризиране и изследване, до теоретична основа и подобрен дизайн.

програма

Година 1

учебна програма

2-годишна програма; Кредити годишно: 60 ECTS.

Уча в чужбина

 • Изучаването в чужбина е по избор

Като консултация, част от проекта може да бъде направена в чужбина.

Изисквания за прием

Холандска диплома

Специфични изисквания Повече информация
Списък със степен

Моля, изпратете резултатите от предишното си изследване (Препис от записи).

Минимум знания

Достатъчно владеене на английски език на ниво VWO.

Предишно образование

Академична степен бакалавър по физика или химия, материалознание или в свързана област.

Референция

Това е селективен господар. За да бъде разгледано за допускане до програмата, молбата ви трябва да съдържа две или три референтни писма.

Писмено искане

Това е селективен господар. За да бъдете разгледани за допускане до програмата, молбата ви трябва да съдържа мотивационно писмо.

Международна диплома

Специфични изисквания Повече информация
Интервю за оценка

Обещаващите кандидати са поканени в Гронинген за интервю за подбор, най-вече между април и юни (в зависимост от датата на кандидатстване и изискванията за виза).

Заявление за ранна птица: Заявленията преди 15 ноември ще бъдат обработвани с приоритет. Обещаващи кандидати са поканени на интервю за подбор през февруари.

Предишно образование Университетска бакалавърска степен по физика или химия, материалознание или в свързана област. Това е само индикация за необходимите знания. Приемната комисия определя дали конкретното съдържание на този / тези курсове отговаря на изискванията за прием на основната програма, за която сте кандидатствали.

Стипендии

Предлагат се пълни стипендии за част от приетите студенти. Препоръчваме на бъдещите студенти да търсят и собствени стипендии. Когато студентът има собствена финансова подкрепа / стипендия, това може да се вземе предвид при приемането.

ASML стипендия: ASML е един от водещите световни производители на оборудване за производство на чипове. Стипендия от 5000 евро на година се присъжда всяка година на 25 изключителни студенти.

Езикови изисквания

Изпит Минимален резултат
Общата група на IELTS 6.5
TOEFL на хартия 580
TOEFL компютърно базирана 237
Интернет базирана на TOEFL 92

Регистрационна процедура

Предлагат се пълни стипендии за част от приетите студенти.

Ако след 1 май има отворени позиции, заявленията от ЕС все още са добре дошли. Свържете се с координатора на програмата, преди да кандидатствате.

Срокове за кандидатстване

Тип ученик Краен срок Начален курс
Холандски студенти 01 май 2021г 01 септември 2021г
Студенти от ЕС / ЕИП 01 май 2021г 01 септември 2021г
студенти извън ЕС / ЕИП 01 февруари 2021г 01 септември 2021г

Такси за обучение

националност година Такса Програма форма
ЕС / ЕИП 2020-2021 2143 евро пълен работен ден
извън ЕС / ЕИП 2020-2021 17500 евро пълен работен ден

Перспективи за работа

Програмата е предназначена за хора, които искат да продължат кариера в научните изследвания. Подобни изследвания се провеждат в университети, изследователски институции и големи компании. Студентите, които успешно завършат Top Master Program of Nanoscience, при типични условия ще бъдат предложени докторантура. позиция в Института за модерни материали на Zernike.

Програмата е предназначена за хора, които искат да продължат кариера в научните изследвания на:

 • университетите
 • Изследователски институции
 • Почти всички студенти, завършили успешно топ майстора нанонауки, продължават кариерата си в докторска степен. позиция в Института за модерни материали Zernike или другаде.

Примери за работа

 • Доцент доктор. изследователска позиция
 • НИРД позиции във фирми
 • консултативен
 • Големи компании
 • Иновативни стартиращи компании

изследване

Включете се в изследвания в института Zernike - класиран в топ 20 на света

Програмата за висши магистърски програми по нанонауки е тясно свързана с Института за модерни материали Zernike, водещ международен изследователски център, класиран сред първите 20 в света.

Институт за съвременни материали Zernike

Мисията на Института е проектирането и научното проучване на материали за функционалност. Тя има за цел да запази позицията си на международно признат, водещ институт за изследвания и обучение на материали. Като институт, той провежда изследвания, които се занимават с основни въпроси в областта на функционалните материали. По този начин той иска да оптимизира взаимодействието и трансфера на знания между поддисциплините физика, химия и (с по-малко тегло) биология. Също така, Институтът обучава ново поколение изследователи в междудисциплинарен подход, за да подготвят по-добре завършилите за многообразието и качеството на уменията, необходими в обществото.

Изследвания в Института за съвременни материали на Zernike

Основните изследвания на материалите са насочени към разгадаване на връзките между свойствата, които определят тяхната функционалност и техния химичен състав и структура. Търсенето на задълбочено разбиране на тези конститутивни отношения често води до неочаквани граници, обозначаващи фундаментални пропуски в нашите знания. Въпреки че връзката структура-собственост сама по себе си е тройство, действителната връзка между (микро) структурните аспекти на даден материал и неговите физични / химични свойства са неуловими. Причината е, че различните свойства се определят от колективното поведение на молекули, атоми и електрони и тяхното поведение може да бъде изключително нелинейно в различни мащаби на време и дължина.

Класическият триъгълник на материалите се отнася до интегративен подход в трите аспекта на структура, свойство и химичен състав. Институтът за модерни материали Zernike добавя допълнително измерение на този традиционен поглед чрез нетрадиционна връзка с областта на биомолекулярните науки, която включва и аспектите на дизайна.

Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Научете повече

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Свиване