Магистър по наноматериали

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на институцията

Описание на програмата

 • Наръчникът за избор на холандски магистър (Keuzegids Masters 2017) класира програмата на Наноматериалите от Utrecht University като най-добрата в областта на химията в Холандия.
 • Студентите избраха магистърската програма Nanomaterials Science в Utrecht University за най-добрата програма в областта в годишния преглед „Beste изследвания“ от Elsevier.

Разгледайте приложенията на наноматериалите

Наноматериалите са основни градивни елементи, които могат да произвеждат химикали по екологичен начин, да събират светлина за снабдяване с енергия и да подпомогнат разработването на по-бързи компютри и по-добри лекарства. В тази двугодишна магистърска програма ще придобиете задълбочени познания и експериментален опит с нови наноматериали и техния синтез, структура и приложения - например като катализатори или в нанофотониката.

Химия на бъдещето

Размерите на системите на микроскопично ниво определят техните физични и химични свойства и приложения. Проучванията ви ще ви осигурят инструментите за анализ и експериментиране с тези свойства и възможности. Освен това съдържанието на курса ще ви запознае с наноматериалите на утрешния ден, включително колоидни кристали - нов инструмент за манипулиране на светлината в миниатюрни лазери и оптични устройства - и нови катализатори за по-ефективна и екологична химия.

Принос за устойчиво общество

Комбинираните таланти и опит на химиците са от съществено значение за успеха в редица подполета в рамките на науката и технологиите. Нашата магистърска програма ви предлага знанията и обучението да работите като учен, който допринася за по-устойчиво общество. Чрез вашите курсове и изследователска работа ще участвате във вълнуващата област на наноматериалното развитие и ще развиете фундаментални познания за различни приложения и индустриални интереси. Нашите служители превъзхождат научните изследвания и преподаването и поддържат тесни връзки с партньори от индустрията и академичните среди. Като част от вашата програма можете да изберете да участвате в стажантски стаж.

 • Деби Институт

Престижният Debye Institute for Nanomaterials Science осигурява преподаване и изследвания в програмата. Институтът се фокусира върху три изследователски области: колоиди, катализа и нанофотоника.

Цел на програмата

Nanomaterials Science е двугодишна (120 ECTS) мултидисциплинарна програма, в която ще изследвате предметните области на катализа, колоидни науки и нанофотоника. Програмата ще ви осигури солиден теоретичен опит и ще ви помогне да развиете експерименталните умения, необходими за извършване на научни изследвания на високо ниво. Курсовата работа по този начин се комбинира с научни изследвания, което ви дава възможност да приложите теорията на практика.

След дипломирането

Тази магистърска степен ще ви позволи да направите допълнителни следдипломни изследвания, водещи до докторска степен по химия, физика или материалознание. Това също ще бъде отлична квалификация за придобиване на позиция за научни изследвания или развитие в индустрии, които инвестират в иновации или в нови компании в интерфейса на биотехнологиите, наноелектрониката, химията и наноматериалите. Програмата също така предлага добър фон за работа за кариера в областта на мениджмънта или консултантите, особено в компании с технологична база.

Кариерни перспективи

Академични кариери

Тъй като една от магистърските програми има за цел да подготви студентите да продължат докторска кариера, виждаме, че по-голямата част от нашите студенти продължават с докторска степен. Някои от тях ще продължат с академична кариера, но по-голямата част от нашите студенти намират отлични позиции в международни R&D компании.

Професионални кариери

Около 25% от завършилите ни избраха да напуснат университета след завършването си без докторско звание и да потърсят позиции във фирми, образование и институции.

Тъй като обучаваме академици, които са се научили да бъдат критични, аналитични, независими и решаващи за проблемите, ние ги намираме в различни области. Примерите са:

 • Ръководители на групи в големи международни компании като Shell, Albemarle, DSM, Unilever, BASF, Bayer, Philips и др.
 • Продуктови специалисти в малки и средни компании
 • Аналитик или управител в банки или финансови институции
 • Старши научен сътрудник в многонационални изследователски лаборатории като Amolf, DIFFER, Max-Planck Institute, FOM, Холст Център и др.
 • Учител в средното или висшето образование
 • Изпитател в Европейската патентна организация
 • Асоцииран мениджър на сметка в международна компания
 • Бизнес анализ в IBM Global Business Services
 • Библиотека Ръководител на университет

Международни студенти

Учене холандски

Ако искате да намерите работа или стаж в Холандия, знаейки холандски ще ви намери места. Дори и да работите в международна организация, познаването на поне малко холандски винаги е от полза, а в някои случаи дори и изискване. За да научите холандски, уеб сайтове за безплатни езици, като duolingo.com или dutchgrammar.com, можете да започнете или да разгледате курсовете по нидерландски, предлагани от Babel . Като студент от Utrecht University получавате 25% отстъпка от техните предложения за курсове.

След дипломирането

Ако искате да останете в Холандия след дипломирането си, можете да кандидатствате за "година на ориентация на разрешението за пребиваване". Това разрешение може да бъде подадено в рамките на 3 години след завършване на вашето обучение и ви дава неограничени трудови права (следователно: разрешение за работа - TWV- не се изисква). За преглед на условията, които важат за това разрешение, моля, посетете уеб сайта IND .

Последна актуализация Авг. 2020

За учебното заведение

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Научете повече

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Свиване