Магистър по маркетинг мениджмънт в Барселона

Общ преглед

Описание на програмата

Отговор на COVID-19:

Не отлагайте учебните си планове. Започнете своето образователно пътешествие, като се запишете в нашия онлайн кампус и елате в Барселона или Мадрид през есента или зимата. Смесеното обучение е на разположение за юли и октомври приема.

Защо магистър по маркетинг мениджмънт в Барселона

 • Персонализиран учебен план отделя магистър по маркетинг мениджмънт, освен други подобни програми: Изберете до пет избираеми предмета от различни области и пригодете вашето образование.
 • Бъдете конкурентоспособни в 21 век. GBSB Global е единственото висше образование в Испания, акредитирано от Microsoft като едно от най-иновативните бизнес училища в Испания.
 • Станете сертифициран от Microsoft Imagine Academy на магистърската си степен - GBSB Global подготвя студентите да посрещнат търсенето на пазара в дигиталните технологии.

Описание на програмата

Магистърът по наука по маркетинг мениджмънт в Барселона е предназначен да развие задълбочени познания за съответните и иновативни маркетингови умения и техники за бъдещи студенти, заинтересовани да упражняват маркетингова кариера.

Програмата предоставя инструменти, теории, рамки, умения за критично мислене и проекти за практическо обучение в области, които включват управление на марката, управление на продажбите, дигитален маркетинг, проучване на пазара и разработване на продукти. Това позволява по-ефективно развитие, усъвършенстване и усъвършенстване на маркетинговите знания и умения, които са толкова критични за професионалния успех в областта на маркетинговия мениджмънт.

Магистърът по наука по маркетинг мениджмънт в Барселона учи студентите не само на тактически умения и техники в областта на маркетинга, но и как да ги прилагат в реални бизнес инициативи. Програмата предлага поглед върху разработването на маркетингови стратегии за настоящи и потенциални клиенти и пазари, както и преподава основни управленски концепции като разбиране на финансовата среда и стратегическото управление на международна организация.

По време на магистърската програма за маркетинг мениджмънт в Барселона, Испания студентите ще бъдат обучени за осигуряване на заетост на настоящите и развиващите се пазари по целия свят с компетентност в междукултурната комуникация и лидерство.

Завършилите тази програма ще имат уникален набор от умения, които ще им дадат конкурентно предимство, тъй като предприемат първите стъпки за изграждане на бъдещата си кариера в маркетинга във всяка страна по целия свят.

Ключови факти

 • Продължителност на програмата - 9 месеца
 • Език на програмата - английски
 • Прием - октомври, януари, април / годишно
 • График - Пълен работен ден, сутрин и следобед
 • Местоположение - Барселона, Испания

Акценти на програмата

 • Използване на най-добрите казуси и учене чрез изпълнение.
 • Факултетът е текущ маркетинг мениджъри и директори.
 • Практически посещения на компании и обучение извън класната стая.
 • Студенти от повече от 70 различни държави.
 • Изключителен достъп до различни събития в мрежа.
 • Възможности за кариера с известни международни компании.

Цели на програмата

 1. Развийте способността да анализирате международната бизнес среда, за да произвеждате маркетингови решения, ефективни на настоящите и развиващите се пазари по целия свят.
 2. Осигурете стратегическа рамка за оценка и прилагане на различни международни маркетингови практики.
 3. Създайте информираност за подходите за дигитален маркетинг и дайте възможност на студентите да създават подходящи процеси.
 4. Привиквайте участниците да се свързват с най-новите иновативни техники и практики за маркетинг.
 5. Учете се да се разработят маркетингови стратегии и други инициативи, които отчитат глобализацията, както и етиката и устойчивостта в бизнеса.
 6. Увеличаване на управленските компетенции чрез дейности, които осигуряват обучение за работа в екип, лидерство, комуникация и креативност.

Защо GBSB Global ?

 • Единственото бизнес училище в Испания с международна акредитация от ASIC.
 • Първото и единствено официално Microsoft School в Испания, акредитирано от Майкрософт като лидер в дигиталното образование, осигурявайки на студентите най-съвременни учебни практики от първия ден.
 • Официално училище на Microsoft Showcase.
 • Единственото бизнес училище в Барселона и Мадрид със статута на компютърен изпитателен център ACCA.
 • Член на Акредитационния съвет за бизнес училища и програми (ACBSP), САЩ.
 • Записан като една от най-добрите бизнес училища в Европа от MYBS (Mind Your Own Business School).
 • Признат като лидер в световното образование чрез списание Newsweek.
 • Класиране № 1 в Европа в Ръководството за Училища за Устойчивост.
 • ОФИЦИАЛЕН ЧЛЕН на Европейския съвет за бизнес образование (ECBE).
 • Повторен победител в конкурса за дело за международна бизнес етика, САЩ.
 • Глобалното разнообразие Студенти от 70 държави и преподаватели от 20 държави.
 • На фокус върху иновациите От учебни методи, учебни програми и семинари до напълно дигитализирана образователна среда ние всички сме за иновации и предизвикателство за статуквото.
 • Възможности за заетост и кариерно развитие | Практически знания и умения, кариерно консултиране и индивидуални треньорски сесии.

Кариерни възможности

Възползвайте се от големия избор на ресурси на GBSB Global Business School които помагат на учениците да положат основите за постигане на професионалните си цели в резултат на присъствието на майстора по маркетинг мениджмънт в Барселона.

Студентите, които учат за своя магистър по маркетинг мениджмънт в Барселона, се подпомагат от GBSB Global преподаватели и служители, които ги подготвят за следващата фаза от живота си, като предлагат професионални семинари, корпоративни бизнес презентации в кампуса и услуги за кариерно ориентиране.

РЕКЛАМА

Рекламата включва както аспекти на маркетинга - творчество, така и продажби. Професионалистите тук създават всичко - от визуални маркетингови кампании до закачливи реклами, както и провеждат изследвания, за да определят нови методи за достигане до съществуващите и потенциалните пазари и потребители. Тук са задължителни умения за комуникация, тъй като правилните съобщения трябва да бъдат разработени, за да представят правилния образ на марка или концепция.

ДИГИТАЛНА МЕДИЯ

Кариерата в дигиталните медии включва използване на новинарски сайтове, канали за социални мрежи и цифрови технологии, за да се подобри дневния ред на марката или концепцията. Професионалистите тук трябва да имат отлични комуникационни умения, дълбоко разбиране на дигиталния маркетинг и трябва да са технологично владеещи. Кариерата в областта на дигиталните медии включва аспекти на журналистиката, социалните медии, аналитика, маркетингови инициативи, изследвания и визуален дизайн.

АНАЛИЗ НА ИЗСЛЕДВАНЕТО НА ПАЗАР

Анализът на пазарни проучвания е отговорен за подобряването на продукт или услуга, развитието на нови пазари или насочването на нова потребителска база. Резултатите като такива се постигат чрез щателно проучване на пазара, потребителска сегментация и разпространение на въпросници, проучвания и други методи за обратна връзка от страна на потребителите.

УПРАВЛЕНИЕ НА МАРКИ

Бранд мениджърите непрекъснато наблюдават маркетинговите тенденции и тактиките на конкурентите, за да гарантират, че предлаганият продукт или услуга отговаря най-добре на пазарното търсене. Бранд мениджърът често става точният човек за създаване и прилагане на онлайн и офлайн маркетингови стратегии за продукта или услугата. Професионалистите тук трябва да имат силни аналитични умения, изследователски способности и висока толерантност към многозадачност под натиск.

Управление на продуктите

Продуктовите мениджъри контролират разработването на продукт от етапа на производство до мястото на продажба със своята потребителска база. Кариерите в управлението на продукти са многостранни и хората тук трябва да бъдат подготвени не само за подобряване на иновациите на самия продукт, но и за справяне със съответното управление на бюджета, промоционални инициативи и обратна връзка с клиентите.

Последна актуализация Апр. 2020

За учебното заведение

GBSB Global is an educational organization created to challenge new economic circumstances and changing times. The business school has been ranked #1 in Europe in the Guide to Sustainability Schools a ... Научете повече

GBSB Global is an educational organization created to challenge new economic circumstances and changing times. The business school has been ranked #1 in Europe in the Guide to Sustainability Schools and has been recognized as a Leader in Global Education by Newsweek Magazine in December 2012. GBSB Global has been the only graduate school in Spain invited to participate in the International Ethics Case Competition in California, along with such universities as Oxford, INSEAD, the University of California - Irvine, etc, where its students became finalists and won first place in the competition, thus achieving international recognition of the quality of education provided at GBSB Global. Свиване