Магистър по компютърни науки

Общ преглед

2 locations available

Описание на програмата

Бъдете движеща сила на глобалната арена

Като тема, Компютърните науки са в постоянен поток, за което свидетелстват все по-актуалните теми като „Големите данни“ и „дигиталната програма“. Глобализацията и дигитализацията на бизнеса и обществото водят до голяма - и до голяма степен незадоволена - нужда от ИТ специалисти.

В допълнение към други теми, има ИТ специалисти с задълбочени познания в областта на киберсигурността. До голяма степен това голямо търсене възниква и от факта, че те се изискват не само в ИТ индустрията, но и във всички потребителски индустрии.

Факти

степен: Модел на проучване: Продължителност:
Магистър на науките (магистър) на територията на колежа 2 семестъра
Приемът: обучение Допускане
Лош Хонеф: септември
Берлин: октомври
от 6,290 EUR на семестър Бакалавърска степен, тест за настаняване, ако е необходимо,
доказателство за владеене на английски език

Какво ще научите от нас

Магистърската програма по компютърни науки ви подготвя оптимално за кариера в една от най-важните области на бъдещия корпоративен свят.

 • Ще придобиете знанията и уменията, необходими за проектиране на системи за киберсигурност в проекти за развитие и ИТ инфраструктури.
 • Ще научите как да изберете подходящите инструменти, процеси и алгоритми за различни практически задачи.
 • Изграждайки солидни теоретични основи в киберсигурността и криптологията, вие ще изследвате авангардни теми като квантовите изчисления, теорията на блокчейн и други.

Курс на обучение с един поглед

Първи семестър

 • Algorithmics
 • Киберсигурност и защита на данните
 • Разширена кибер сигурност
 • Cryptology
 • Blockchain
 • Компютърни науки и общество

2 семестър

 • Квантови изчисления
 • ИТ управление на проекти
 • Магистърска теза и колоквиум129128_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg Отклонение / Unsplash

Как работи курсът на обучение?

За нашите магистрати от два семестъра се нуждаете от бакалавърска степен с 240 ECTS. Ако вече имате съответен професионален опит или изпитвате нашия изпит за TASC, бакалавърска степен със 180 ECTS също може да бъде достатъчна.

Къде ще учиш

Можете да продължите нашата международна магистърска степен по управление на човешките ресурси в двата немски кампуса в Bad Honnef и Берлин.

Кариерни възможности

Учебник по компютърни и информационни науки

Като учен за компютърни и информационни изследвания (Computer Computer Scientist) ще анализирате сложни проблеми в различни области, включително бизнес, наука, медицина, за да разработите компютърни решения. Компютърните учени са теоретици, дизайнери и изобретатели всичко в едно и помагат да се повлияе на бъдещето на компаниите чрез иновативни технологии и компютърни системи.

Администратор на база данни

Като администратор на база данни ще отговаряте за планирането, проектирането и разработването на приложения за бази данни. Осигуряването на достъпност и поддържане на сигурност на данните също ще бъде една от вашите задачи. Редовно ще тествате бази данни и свързаните с тях програми, за да идентифицирате грешките, които трябва да бъдат коригирани, промените, които трябва да бъдат направени, и мерките за сигурност, които да бъдат приложени.

Софтуер / уеб програмист

Като софтуерен разработчик ще проектирате, внедрявате и променяте компютърни програми. Това може да включва както приложен софтуер, т.е. софтуер, предназначен за широки публични и търговски цели, и системен софтуер, т.е. софтуер, който осигурява безпроблемното и ефективно функциониране на компютърните системи.

Като уеб програмист ще създавате и поддържате уебсайтове. Вие ще наблюдавате техническата структура на уебсайта (бек-енд) и / или визуалното оформление и съдържание (преден край). Уеб разработчиците често действат като „уебмайстори“ и са отговорни за осигуряването на правилното функциониране на уебсайтовете.

Последна актуализация Ян. 2020

За учебното заведение

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Научете повече

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Свиване