Магистър по история на изкуството

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Магистърската степен по изкуствознание предлага на студентите учебен план, който обхваща редица исторически, теоретични, географски и транскултурни теми. За някои студенти магистърската степен на изкуствата е крайна степен за подготовка за кураторска или образователна кариера в галерии и музеи; за други това е подготовката за влизане в докторска степен. програма другаде. Всички студенти получават обучение, което усъвършенства техните умения за критичен анализ, изследване и писане. Освен това те имат възможност да се потопят в изучаването на разнообразни творчески практики и визуални материали.

Студентите имат възможност да се концентрират в музейното обучение и могат да се възползват от многото възможности да изпитат и изучат произведения на изкуството от първа ръка в различните музеи и галерии в района на Вашингтон, окръг Колумбия. Студентите също имат шанса да се срещнат и да си взаимодействат с редица водещи професионалисти по изкуствата в семинари, обучавани от местните куратори и здравата гостуваща серия от лекции за художници и учени.

Насърчаваме студентите да продължат междудисциплинарни изследвания и да се възползват от програмиране и събития в катедри в университета Джордж Вашингтон. Курсовата работа и научните изследвания се подобряват чрез достъп до многото ресурси, достъпни в университета, включително Музея на университета Джордж Вашингтон; Музеят на текстила, една от водещите колекции на текстилни изкуства в страната, обхващащи пет хилядолетия и пет континента; Художествена галерия на Лутер В. Брейди; колекциите и архивите на Коркоранските галерии; и многобройните музеи, библиотеки и архиви на района като Националната художествена галерия, Музеят и скулптурната градина на Хиршхорн, Галереите на Фрийр и Саклер, Колекцията Филипс, Националният музей на африканското изкуство и Библиотеката на Конгреса.

Опитът на Columbian College от GW Arts

Изисквания за прием

Предпоставка: бакалавърска степен по хуманитарни науки или друга подходяща област, като история на изкуството, изобразително изкуство, антропология, археология, история, литература, музейни изследвания, джендър изследвания или религия.

  1. GRE общ тест (институционален код 5246);
  2. Три (3) препоръчителни писма;
  3. 250-500 дума Декларация за цел, обсъждаща научни интереси, академични цели и съответен професионален опит;
  4. Преписи от всички колежи и университети;
  5. CV;
  6. Писане на проба с дължина между 15 и 25 страници.

Заявленията за магистърски програми по история на изкуството се приемат само за есента.

Изисквания към степените

36 кредитни часа на завършена курсова работа. През първия семестър студентите са длъжни да завършат семинара по история на изкуството (AH 6258). В началото на първия семестър на обучението студентите трябва да издържат изпит за разбиране на четене на френски, немски, италиански или испански език. Около 6 кредита на завършили курсови работи могат да бъдат завършени извън катедрата с одобрението на дипломирания съветник.

Студентите трябва успешно да попълнят една квалификационна книга. Първият проект се очаква през есента на втората година, след приключване на 18 кредита; окончателната чернова предстои на следващата пролет. Квалификационните доклади обикновено се основават на семинарни доклади и се преразглеждат като публикация; всички квалифицирани документи се оценяват от група от преподаватели.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

At GW’s Columbian College of Arts and Sciences, research thrives, critical thinking is endemic, collaboration is constant, and real world training go hand-in-hand with learning.

At GW’s Columbian College of Arts and Sciences, research thrives, critical thinking is endemic, collaboration is constant, and real world training go hand-in-hand with learning. Свиване