Магистър по инженерно лидерство във висококачествени сгради

Общ преглед

Описание на програмата

* Системата за кандидатстване се отваря на 1 януари 2020 г.

Магистърът по инженерно лидерство (MEL) във висококачествени сгради е предназначен за инженери и архитекти, които искат да направят разлика в строителния сектор. Завършилите тази програма ще имат технически и лидерски умения за подобряване на енергийната ефективност на съществуващите сгради и проектиране на интегрирани високоефективни енергийни системи за нови сгради.

Използването на енергия в сградите значително допринася за емисиите на парникови газове, което го прави висок приоритет за проектиране на по-енергийно ефективни сгради и модернизация на съществуващите сгради. Това е растящ сектор с възможности за консултиране, строителство, производство и управление. С правителствата на всички нива, които повишават стандартите за икономия на енергия, има нужда от професионалисти, които да могат да поемат водеща роля в проектирането на интегрираните високоефективни енергийни системи в нашата изградена среда.

Правителствените и индустриалните работодатели търсят професионалисти, които имат творческите и визуални умения да развиват процесите и системите, които могат да доведат до трайни промени. В съчетание със силни лидерски умения и бизнес умения, тази програма ще ви помогне да разработвате иновативни решения, да управлявате екипи и директни проекти - набор от умения, който е много подходящ в днешната бизнес среда.

MEL е 12-месечна степен, започваща през януари. Докато 60% от вашите курсове за високи постижения ще се съсредоточат върху вашата техническа специализация, останалите 40% са курсове за развитие на лидери, които ще подобрят бизнеса, комуникацията и уменията ви за хора. Доставката на курсовете за мениджмънт и лидерство е в партньорство с UBC "Саудер" на UBC .

Бързи факти

 • Степен: Магистър по инженерно лидерство
 • Предмет: Инженеринг
 • Начин на доставка: В колежа
 • Специализация: Високоефективни сгради
 • Компоненти на програмата: Само курсова работа
 • Факултет: Приложна наука
 • Училище: Училище по архитектура и ландшафтна архитектура

Магистърската инженерна лидерство (MEL) във високоефективни сгради е професионална степен за архитекти и инженери, които искат да превъзхождат и стимулират иновациите в строителната индустрия. Тази програма на хибридния майстор съчетава курсове за завършено висше образование и инженерни курсове с курсове по UBC Sauder School of Business - давайки ви умения и увереност, за да заемете кариерата си в нови посоки.

Навсякъде по света има нарастващо търсене на високоефективни сгради - сгради, които подобряват нашата градска среда чрез намалено използване на енергия и емисии на парникови газове, като същевременно подобряват цялостния опит на тези, които ги използват. Правителства и водещи организации търсят архитекти и инженери с интегрирано разбиране за енергийните системи и регенеративното развитие, за да проектират следващото поколение високоефективни сгради. Те също така търсят лица, които имат бизнес прозрение и междуличностни умения да ръководят мултидисциплинарни екипи и да ръководят промяната.

Изберете Инженеринг и бизнес

MEL в високоефективни сгради предлага уникално съчетание от технически и бизнес класове - което ви дава стратегическите умения да играете водеща роля в организациите с напредваща мисъл. Ще вземете архитектурни курсове за проектиране на зелени сгради и инженерни курсове за енергийно моделиране и проектиране. Бизнес курсове, предлагани от най-високо класираното UBC Sauder School of Business, ви дават солидна основа в бизнес стратегията и иновациите, операциите и логистиката, управлението на проекти и организационното ръководство.

Спечелете конкурентен ръб

В тази 12-месечна програма ще:

 • да бъдат потопени в динамична и интегрирана изследователска среда, която обединява областите на инженерство и архитектура
 • да усъвършенствате техническите и аналитичните си умения чрез проектно базирано учебно съдържание, което включва практически възможности за обучение, включително два интердисциплинарни проекта, в които ще се подобри екологичното представяне на съществуваща сграда и ще се разработи високоефективна енергийна система за нова сграда
 • изучаване на известни преподаватели и експерти от индустрията в един от 40-те най-големи университета в света
 • разширете професионалната си мрежа, като същевременно си сътрудничите с други студенти по MEL
 • да придобиете фундаментален бизнес, управление на проекти и междуличностни умения, за да развиете кариерата си и уверено да заемете позиции с по-голяма отговорност

Общи изисквания

 • Бакалавърска степен с обща средна стойност от 76%
 • Документ, доказващ вашето настоящо гражданство (обикновено паспорт или документ за гражданство от вашата страна) или постоянно пребиваване в Канада

Специфични изисквания към програмата

 • Бакалавърска степен по инженерство или архитектура
 • Три или повече години трудов стаж в строителния сектор

Изисквания на английски език

Ако сте завършили образованието си в университет извън Канада, където английският език не е основен език на обучение, трябва да представите резултатите от изпита за владеене на английски език като част от вашата кандидатура:

 • Ако вашият бакалавър или магистърска степен е завършен извън Канада в англоговорящ университет, ние ще приемем официално доказателство за писмо от английския владетел, че основният език на обучение за вашата степен е английски.
 • Ако бакалавърската или магистърската си степен не е преподавана на английски език, трябва да предоставите валиден рейтинг на владеене на английски език:
  • TOEFL (Тест за английски език като чужд език):
   • Минимална оценка от 90 (изпит, базиран на интернет), с минимум 22 компонента [при четене, слушане] и минимум 21 точки [в писмен вид, говорене]
   • Минимален брой 55 точки за четене, слушане и писане (на хартиен тест) с 4.0 по теста за писмен английски (TWE).
  • IELTS (Международна служба за изпитване по английски език): минимален общ резултат от 6,5 точки, без да се оценява по никакъв друг компонент по-малко от 6,0 от академичния тест IELTS
 • Тестовете за владеене на английски език трябва да са били извършени през последните 24 месеца към момента на подаване на заявлението. Ако резултатите от владеенето на английски език скоро ще изтекат, трябва да представите официалните резултати (в допълнение към неофициалните резултати, представени с онлайн заявката ви) към Университета на Британска Колумбия, отдела за прием в училище (IELTS) или с код 0965 (TOEFL). Резултатите от официалните тестове трябва да бъдат получени директно от издаващата организация преди крайния срок от 24 месеца. Отделът не отговаря за студентите, които не могат да представят резултатите си след изтичане на срока.
 • Учениците трябва да представят официалните резултати от тестовете си директно на UBC чрез инструкциите за подаване на документи, за да бъде вашето заявление пълно.

Степента на предимствата

Магистърска степен по магистърска степен по инженерство (MEL) от UBC ви дава пълномощия и знания, за да се доверите уверено на позиции с по-голяма отговорност или да направите прехода в нов индустриален сектор.

Надстройте техническите си умения

Вие ще придобиете интегрирана техническа основа в проектирането и моделирането на енергийни системи, оборудвайки ви да бъдете техническа лидер в интегрирания дизайн и изграждането и поддръжката на енергийни системи за зелени сгради.

Научете езика на бизнеса

Техническите познания не са достатъчни. Чрез курсове, предлагани от UBC Sauder School of Business, вие ще придобиете фундаментални бизнес умения, подобрявайки разбирането ви за широкообхватни управленски концепции.

Станете уверен лидер

Развитието на лидерството е вградено в програмата, което ви дава възможност да продължите да ръководите екипи и проекти и да укрепвате междуличностните си умения.

Получете професионална магистърска степен от университет от световна класа

UBC е един от 40-те най-големи университета в света, а програмите и преподавателите му имат световна репутация за отлични постижения. Факултетът по приложна наука на UBC е дом на една от водещите инженерни училища в Северна Америка, а инструкторите в училището по архитектура и ландшафтна архитектура са признати лидери в своята област.

UBC Sauder School of Business се нарежда на първо място в Канада и на 38-о място в света за бизнес и мениджмънт, а училището е известно със своя ангажимент за стриктно, уместно и опитно преподаване.

Разширете мрежата си

Като студент в програмата MEL в сферата на високите постижения, ще развиете личната и професионалната си мрежа чрез:

 • обучение от световно известни преподаватели, които са специалисти по проектиране и експлоатация на зелени сгради
 • изучавайки заедно с мотивирани връстници, които предлагат разнообразен набор от професионален опит и перспективи за програмата
 • предприемане на бизнес курсове със студенти от други професионални програми за висше образование във Факултета по приложна наука - ангажирани и амбициозни професионалисти от мултидисциплинарните програми на MEL и Master of Health Leadership and Policy

"Нашата програма ангажира някои от най-добрите практици в тази област да преподават нашите приложни курсове. Използваме подход, базиран на екип, който привлича експерти в областта на енергийното моделиране, зелената сграда и регенеративния дизайн, за да работят директно с нашите ученици. "- Рон Келит

Продължи напред

Специалистите, които са усвоили техническа специализация и основите на бизнеса, имат ясно конкурентно предимство. По желание на правителствени и индустриални работодатели, нашите завършили успешно се преместват в търсени позиции и нови индустриални сектори.

"Професионалистите, способни да" говорят "езика както на инженерството, така и на бизнеса, са по-склонни да постигнат успех в прилагането на нови идеи в търговски сгради." - Д-р Адам Райсанек

Опции за кариера

MEL в областта на висококачествените сгради осигурява силна техническа основа в проектирането на енергийни системи, което ви дава възможност да бъдете лидер в областта на интегрираното проектиране, изграждане и поддръжка на зелени енергийни системи за сгради. Тази техническа основа е балансирана от курсове по лидерство и бизнес, като ви дава мощен набор от умения за надзор върху проектирането на зелени сгради, от началните етапи на планирането до изпълнението и експлоатацията. Примери за типични длъжности за завършили работа са Инженерен консултант, LEED професионалист, градски или общински плановик, програмист и разработчик на учредителни документи, ръководител на проекта в областта на архитектурата

Последна актуализация Октомври 2019

За учебното заведение

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and a ... Научете повече

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and all engineering activities at the Vancouver campus and the School of Engineering at the Okanagan campus. Свиване