Магистър по икономика и финанси

Общ преглед

5 locations available

Описание на програмата

Защо този курс?

Разбирането на взаимодействието между дисциплините на Economics & Finance сега решаващо значение за разбирането на света в който живеем. Обучението по тези предмети е от съществено значение за тези, които се надяват да работят в публичния или частния сектор, както икономисти, анализатори или консултанти.

КМБ по икономика и финансите стартира през 2014/15. Целта на програмата е да произвежда високо квалифицирани специалисти, които да могат да анализират, да разбират и обясняват сложни икономически и финансови въпроси, които възникват в един глобализиран свят.

Програмата се предлага съвместно от Министерството на икономиката и Министерството на финансите и счетоводството се гарантира, че ще бъдат научени от експерти в двете области.

Ще учат

Програмата е съсредоточена върху пакет от основните класове, предназначени за подобряване и усъвършенстване на знанията и уменията в диапазон от икономика, финанси, анализ и количествени методи предметни области.

Вие ще бъдете в състояние да преследват собствените си лични интереси и по-нататъшно развитие на специализирани умения, свързани с избраните кариерно развитие чрез широка гама от избираеми курсове.

Основни класове

Основните класове са както следва:

 • Основи на микроикономиката
 • Макроикономика за бизнес средата
 • Анализ на икономически данни
 • Други теми в микроикономиката
 • Принципи на финансите
 • Счетоводство и финансов анализ
 • Macro за Global Business околна среда
 • Количествени методи

Plus или:

 • Advanced Corporate Finance & Applications

или

 • Дериватите & Management хазна

Избираеми класове

Вие ще бъдете в състояние да избирате от широка гама от класове от цяла департаментите икономика и счетоводство и финанси.

Дисертация

Ще имате възможност да предприеме предизвикателна проблем фокусирани или с политиката на ЕЦБ анализ и проект. Това ви дава възможност да прилагат уменията и знанията, които сте разработена в хода на вашите преподава класове.

Подготовка за този компонент ще включва участие във форума за икономика и финанси. Това включва възможности да се възползват от опита на икономиката и финансите професионалисти в бизнеса, академичните среди и правителството.

Удобства

Всепризнатата Business School Strathclyde е един от най-големите институции по рода си в Европа. Имаме около 200 преподаватели и повече от 3000 ученици на пълно работно време.

Отделите и специализираните звена работят заедно, за да се осигури един динамичен, напълно заоблени и разнообразна програма от специалист и интердисциплинарни курсове за следдипломна квалификация.

Изисквания за вход

Една втора класа отличие степен горната, или в чужбина еквивалент. Подходящи теми включват икономика, финанси, бизнес проучвания и управление на науката.

Разглеждане също ще се дава на кандидати от много по-широк набор от среди, включително математика, екологични изследвания, политиката, обществения ред и международните отношения.

Ние ще разгледа и заявления от добре квалифицирани и силно мотивирани студенти с бакалавърска степен всяка специализация. Заявленията са също добре дошли от кандидати с голям опит кариера в съответната област.

За студенти, чийто първи език не е английски, може да получи повече информация за изисквания по английски език за изучаване на Strathclyde.

Кариери

Завършилите биха могли да спечелят заетостта в някоя работа, където се изисква добро познаване на икономиката и финансите. Например:

 • публичния сектор
 • финансова институция
 • Консултации
 • Международни организации
 • Неправителствени организации
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Strathclyde Business School(SBS)is a pioneering, internationally renowned academic organisation that shapes anddevelops the business minds of tomorrow. Strathclyde is one of a small percentage worldwi ... Научете повече

Strathclyde Business School(SBS)is a pioneering, internationally renowned academic organisation that shapes anddevelops the business minds of tomorrow. Strathclyde is one of a small percentage worldwide to be triple accredited, holding accreditation from the international bodies, AMBA, AACSB and EQUIS. Свиване
Глазгоу , Атина , Цюрих , Сингапур , Дар ес Салам , Манама , Куала Лумпур , Petaling Jaya , мискет , мискет , Дубай , Абу Даби , Милан , Мюнхен , Пекин , Тулуза + 15 Още По-малко