Магистър по изследвания и развитие на дипломатиката (UNITAR)

Общ преглед

Описание на програмата

Магистърът по изкуства в областта на научните изследвания и дипломацията е интердисциплинарна и холистична програма, която не само ще разшири знанията на студентите в областта на изследванията за развитие, устойчивост и дипломация, но и ще ги снабди с необходимите меки умения за успешна международна кариера във всяка от тези области на експертиза. Той се предлага както онлайн, така и лице в лице в кампуса UPEACE в Коста Рика. По време на тази програма студентите ще анализират различните измерения на развитието, включително екологични, социални, икономически и човешки измерения, както и теорията и практиката на дипломацията през 21 век. Студентите също ще посещават сесии за развитие на умения, които са предназначени да подкрепят професионалната им кариера и работоспособност. Кариерата в тази област може да бъде много широка. Потенциалните работодатели включват правителства, международни организации, агенции за развитие, академични среди и частния сектор.

За кого е?

Програмата е предназначена за студенти, дипломати, държавни служители, представители на неправителствени организации, международни държавни служители или специалисти от частния сектор, желаещи да засилят знанията си в проучвания за развитие, устойчивост, управление на международните въпроси и дипломация.

Инвестирайте във вашето бъдеще

Тази програма е уникална с това, че:

 • Подкрепена е от Организацията на обединените нации.
 • Преподава се от практикуващи, служители на ООН, дипломати и учени.
 • Включва проучвателна екскурзия до Женева и Хага и базирани на умения сесии за успешна международна кариера.
 • Свързва различни дисциплини, за да осигури цялостни знания.
 • Отговаря на потребността на студентите от гъвкавост, като предлага разнообразни незадължителни модули и седмични семинари.

Продължителност / модалност

Студентите трябва да завършат магистър по изкуства в специалности за развитие и дипломация (лице в лице) в два семестъра. Студентите могат да завършат магистърската степен по специалности „Изследвания за развитие и дипломация“ (онлайн) и сертификата за изучаване на развитие и дипломация (онлайн) за максимум 4 семестъра.

В момента магистърът по изкуства в областта на изследванията за развитие и дипломацията се предлага както лице в лице, така и онлайн със следното разпределение на кредита / разходите:

Магистърска степен по изследвания и развитие на дипломатиката (лице в лице)

 • UPEACE = 34 кредита
 • UNITAR = 8 кредита
 • 19 500 долара обучение

Магистър по изследвания и развитие на дипломацията (онлайн)

 • UPEACE = 33 кредита
 • UNITAR = 9 кредита
 • 8 700 долара обучение

Цели на обучението

В края на магистърската програма студентите трябва:

 • Да има задълбочено разбиране на теорията и практиката на проучванията за развитие, международното сътрудничество и устойчивото развитие.
 • Умейте да оценявате различните измерения на развитието.
 • Да има дълбоко разбиране на теорията и практиката на дипломацията.
 • Бъдете в състояние да оцените връзката между дипломацията, системата на ООН и настоящите съвременни предизвикателства.
 • Умейте да прилагате ключови меки умения в международна работна среда.

По желание екскурзия до Женева и Хага

Всяка година UNITAR ще организира незадължителна 5-дневна екскурзия до Женева (Швейцария) и Хага (Холандия) за студентите, записани в магистратура по специалности „Изследвания за развитие и дипломация“ и сертификат за международни изследвания и дипломатика за развитие.

По време на тази дейност студентите ще имат възможността да се потопят в самото сърце на дипломацията, да посетят различни международни организации и да се свържат с други дипломати, персонал от постоянни мисии, акредитирани към ООН, държавни служители на международни организации и представители на гражданското общество.

Студентите ще прекарат 3 дни в Женева и 2 дни в Хага.

Таксата за петдневната екскурзия е 1500 USD. Таксата не включва разходи за пътуване, настаняване, храна или виза.

По желание посещение на място ще се провежда всяко лято. Точните дати ще бъдат договорени съвместно с UPEACE в зависимост от наличността на експертите на UNITAR.

Изисквания за прием

Следващата документация е необходима, за да завършите процеса на UPEACE за програмите за магистърски програми в университета UPEACE . Моля, ги подгответе и подгответе, преди да започнете процеса на онлайн подаване на заявления, тъй като те трябва да бъдат качени в системата.

Изисквани оправдателни документи, които да бъдат качени:

 • Доклад за резултатите от тестовете по английски език (TOEFL, IELTS)
 • Изложение на целта
 • Препоръки
 • Официални бакалаври и бакалавърски степени
 • Автобиография или резюме
 • Копие на валидна идентификация
 • Паспортна снимка

Онлайн заявлението изисква електронно (PDF) сканиране на необходимите документи. Ако бъде разрешено приемането, следните документи в крайна сметка ще бъдат изискани на официално копие на хартия

 • Доклад за резултатите от теста за владеене на английски език (TOEFL, IELTS) - ако е приложимо
 • Официални университетски преписи и сертификат за степен (и английски преводи, ако е приложимо)
 • Три (3) снимки с размер на паспорт

След подаване на онлайн формуляра за кандидатстване и подкрепящи качени документи, системата UPEACE Admissions ще изпрати имейл с автоматично потвърждение. Датата и часът на подаване ще бъдат отбелязани в системата. Заявленията, получени след установения срок, ще се считат за прием за следващата учебна година. Всяко заявление, получено в установения срок, ще бъде прегледано за пълнота. Вторият потвърждение ще бъде изпратен на кандидата от Административния служител, като го информира за състоянието на кандидатурата му, дали е пълна и може ли да бъде предадена за академичен преглед. Ние не сме в състояние да предоставим никаква информация за състоянието на кандидатите по телефона или на трети страни. Информация ще бъде предоставена на заявителя само чрез имейла, предоставен в онлайн формуляра за кандидатстване.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The vision of the University for Peace is to be a forward-thinking, transformational and inspirational educational institution dedicated to the goals of quality teaching, research, and service for ser ... Научете повече

The vision of the University for Peace is to be a forward-thinking, transformational and inspirational educational institution dedicated to the goals of quality teaching, research, and service for serving humanity in building a peaceful world. Свиване