Магистър по изкуства и учене

Общ преглед

Описание на програмата

Тази програма дава възможност на художниците, практиците и учителите да обогатяват и консолидират теориите за съвременно изкуство и обучение. Занимавайте се с практика и теория, разработвайте иновативни изследователски подходи и критично обсъждайте променящия се характер на съвременното изкуство.

Защо да учат магистърски изкуства и учене (МААЛ) в Голдсмитс?

 • Ще бъдете обучавани от служители, които са национално и международно известни и публикувани преподаватели-художници.
 • Ще почерпите международния обхват на съвременните арт практики в Лондон. Тази степен има партньорства с международни галерии, включително Tate Modern, галерия Whitechapel и галерия Showroom.
 • Програмата поставя силен акцент върху ориентираното към студентите и насочено обучение. Преподавателските сесии и личните уроци ще привличат критичното отражение и развитие на вашите практики за преподаване на художници, включително художествени, теоретични, политически и проблеми, свързани с обучението и преподаването.
 • Вие ще бъдете част от разнообразна студентска общност и ще имате възможност да развивате и поддържате съвместни партньорски мрежи и поддръжка.
 • Ще имате достъп до обширна програма от лекции за гости, презентации и проекти. В миналото това включваше разговори от Грейсън Пери, Инка Шонибаре, Соня Бойс, Сюзън Пуи Сан Лок, Дани Девени, Марк Ервин, Марти Лайънс и Джон Матюс, организирани чрез нашия Център за изкуства и обучение (CAL).
 • MAAL може да бъде Pathway преди или след завършването на UK QTS (Qualified Teacher Status) програма, като PGCE (Secondary): Art & Design.

Какво ще научите

Програмата поставя силен акцент върху ученето, насочено към ученика и насоченото обучение, където учебните сесии и личните уроци се насочват към критичното отражение и развитие на вашите практики за преподаване на художник: включително художествени, теоретични, политически и учебни и преподавателски проблеми.

Всички модули на програмата са подкрепени с теории за съвременно изкуство, учене и критически и диалектически педагогически теории и философии.

Ще посещавате всички лекции, семинари, семинари и уроци, където ще се занимавате с разпитване на политическите, идеите, практиките, теорията и философията, свързани с конкретните теми на съвременната художествена практика, преподаването и обучението, идентичността и изграждането на място / пространство, диалектически педагогически теории и практика, социална ангажираност и ръководени от научни практики практики, където ще бъдете насърчавани и очаквани да обсъждате критично и да обсъждате повдигнатите проблеми.

Но това е само малка част от това, което очакваме да направите от степента. Независимото учене / изследване (практика с теория) се очаква в целия МААЛ, това обикновено включва критично осмисляне и развитие на вашите практики като художник-учител, включително допълнителни четения, подготовка на теми за дискусия / презентации, работа със състуденти, изготвяне на есета, художници- изявления на учители, проучвания, планиране, организиране и производство на работа и / или проекти, базирани на практика, куриране на изложби и презентации, както индивидуално, така и съвместно.

Този акцент върху независимото учене е много важен за Goldsmiths. Ние не искаме просто да приемете това, което ви казваме, без въпроси. Искаме да бъдете дълбоко ангажирани с теорията и практиката, за да развивате и поддържате собствените си идеи и практики като учители-художници.

структура

За да осигурите по-голяма гъвкавост за вас и по-справедлив опит за студенти на редовно и задочно обучение, програмата MAAL има модулна структура, като по-голямата част от учебните занятия обикновено се провеждат вечер.

Това също така дава възможност на студентите на непълно работно време и на пълен работен ден да посещават едни и същи вечерни учебни сесии и следователно да формират среда за съвместна и подкрепяща подготовка.

За да получите следдипломна степен MAAL, ще трябва да завършите 180 CATS на магистърско ниво.

MAAL включва пет основни модула (150 CATS) и един опционен модул (30 CATS).

Оценяване

Университетът по изкуства и обучение използва редица допълнителни стратегии за оценка. Те са разработени за подходяща оценка на обхвата на резултатите от обучението и са подкрепени от етоса на програмата, включително: изложба / презентация / изпълнение, есе, viva voce.

Many different paint potsrussn_fckr / Unsplash

Изисквания за вход

Трябва да имате (или очаквате да бъдете присъдена) бакалавърска степен от поне втори клас в подходяща област, базирана на изкуства, с допълнителен опит в учебни контексти и ангажимент за образованието по изкуства.

Международни квалификации

Приемаме широк спектър от международни квалификации.

Ако английският не е първият ви език, ще ви е необходима оценка IELTS (или еквивалентна квалификация по английски език) 6,5 с 6,5 писмена форма и никакъв елемент по-нисък от 6,0, за да изучавате тази програма. Ако имате нужда от помощ с вашия английски език, ние предлагаме набор от курсове, които могат да ви помогнат да се подготвите за следдипломно обучение.

Как да кандидатствам

Вие се обръщате директно към Goldsmiths чрез нашата онлайн система за кандидатстване.

Преди да изпратите молбата си, трябва да имате:

 • Подробности за образователната ви история, включително датите на всички изпити / оценки.
 • Имейл адресът на Вашия съдия, от когото можем да поискаме препратка, или алтернативно електронно копие на академичната ви справка.
 • Лично изявление - това може да бъде качено като Word документ или PDF или попълнено онлайн.
 • Ако има такава, електронно копие на вашия образователен стенопис (това е особено важно, ако сте учили извън Обединеното кралство, но не е задължително).

Ще бъдете помолени да качите / включите до 10 изображения от вашата практика / произведения на изкуството като част от вашата кандидатура. Изображенията могат да бъдат с настоящи и / или минали лични произведения на изкуството / изпълнение / инсталация и т.н.

Ще можете да запазите напредъка си във всеки един момент и да се върнете към приложението си, като влезете с потребителското си име / имейл и паролата си.

Кога да кандидатствате

Приемаме заявления от октомври за ученици, които искат да започнат следващия септември.

Препоръчваме ви да попълните заявлението си възможно най-рано, дори ако не сте завършили текущата си програма за обучение. Много често се предлага място, което е обвързано с постигането на определена квалификация.

Късни заявления ще се разглеждат само ако има налични места.

умения

Чрез програмата ще развиете независимо мислене, ще разберете теоретичните основи и способността да поставяте под съмнение и да имате увереност в идеите и практиката си - умения, които ще ви бъдат от полза през цялата избрана от вас кариера. Ще развиете и:

 • Критични и аналитични умения
 • Творчески и практически умения
 • Възможност за изразяване на сложни и сложни идеи с яснота и увереност
 • Способността да се работи независимо и съвместно
 • компютърни умения

Като възпитаник на MAAL, вие ще продължите да изследвате и да се ангажирате с представянето на вашите практики чрез практика, изложби, социално ангажирани проекти, международни конференции и международни списания.

Кариери

Нашите завършители имат изключителен трудов стаж в областта на образованието, галериите / музеите, социалната работа / благотворителността, здравеопазването, публичната администрация и благосъстоянието, като по-голямата част от завършилите получават работа на пълен работен ден в различни кариери, включително:

 • Учител, преподавател, преподавател
 • Ръководители на факултети / катедри
 • Художници от общността
 • Галерия преподаватели / куратори
 • Практикуващи художници / фотографи
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 20 ... Научете повече

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 2016-17 Свиване