Разположените около мултимедийната идея пространства и инсталации.

Магистърската програма по изкуства и дизайн - първата по рода си програма, създадена в централна / южна Италия, успява напълно да обхване тази сложна област от проучвания, като се занимава с нарастващата централна роля на цифровите технологии и техники при проектирането на мултимедийни пространства и произведения. Той представлява широкообхватно поле, вариращо от проектиране на инсталации и изложения на културни събития до реализиране на пространства в обществени и частни условия и дори виртуално проектиране и видеокартиране на фасадите на обществени сгради и паметници. Курсът дава отговор на образователното съвършенство на много високото търсене на дизайнери и художници, обучени да работят в тези сектори, способни да комбинират творческата култура на дизайнера с експертни умения в новите технологии.

Пълен процес на проектиране.

В процеса на проектиране на изградени пространства, вътрешни и външни, курсът по мултимедийни изкуства и дизайн дава на участниците инструментите, от които ще се нуждаят, за да определят ролята на мултимедията във връзка с конкретните функционални изисквания и екологичните условия на всеки проект. От оперативна гледна точка, методите на преподаване са предназначени да предоставят на участниците знания за съвременни инструменти за дизайн на дизайна и да придобият необходимите технически решения и методологични процедури. Преподаваните предмети включват, между другото, мултимедиен дизайн, аудиовизуални представления, мултимедийни инсталации, дизайн на изложби, техники за видео картиране, интерактивни инсталации, виртуална и разширена реалност и изследване на връзката между съвременното изкуство и новите форми на медиите.

106866_MultimediaArtsAndDesign_BiennioRUFA_600x600.jpg

Свят на професионални възможности за мултимедийния художник и дизайнер.

Целта на курса е да подготви високоспециализирани специалисти по дизайн и изкуство, които планират да влязат в индустрията на изкуството и културата, развлечения, интериорен дизайн и мултимедийна комуникация - сектори, където те ще проектират и изпълняват проекти като мултимедийни инсталации, изходи, интерактивни звукови среди, аудиовизуални представления, виртуални сетове, видео картографиране и т.н. Основната цел на курса е да се отговори на новия артистичен и културен контекст, като се даде на участниците достъп до много от уменията, изисквани от творческите индустрии и чрез обучение на нови типове професионалисти: мултимедийни художници, дизайнери на мултимедийни устройства и инсталации, специалисти в областта на музейното изложение и експерти по мултимедийно представяне и комуникация.

Академичните степени са еквивалентни на магистърските степени.

Професори: Бруно Кедзуцоли (ултравиолето), Джулио Пернице (ултравиолет), Марио Зомпарели (ултравиолет), Карола Спадони, Отолаб, Симон Папапардо, Никола Мартино, Катерина Томео, Салваторе Акуилани, Франческа Голло, Лука Пертегато, Джоселин Суонсън, Фабио Волпи

Партньори: Фондация Mondo Digitale, Fab Lab, Фестивал Spring Attitude


Магистърска програма по мултимедийни изкуства и дизайн

Предложена програма за обучение - отдел "Проектиране"

година

Важни дати

  • Откриване на резервации за Деня на отворените врати на 30 март 2019 г .: от 2 януари до 29 март
  • Резерви на Деня на отворените врати на 14 септември 2019 г .: от 6 май до 13 септември
  • Откриване на резервации Тест за приемане на 13 април 2019 г. (чужд и италиански skype): от 1 февруари 2019 г. до 10 април
  • Резервационно откриване Тест за прием от 9 до 10 септември 2019 г .: от 6 май до 6 септември
  • Откриване на резервация Прием за изпитване от 7 до 8 октомври 2019 г .: от 6 май до 4 октомври
Програма с обучение на:
  • Английски

Прегледайте още 7 курсове в Rome University of Fine Arts (RUFA) »

Последна актуализация Февруари 3, 2019
Този курс е Редовно обучение
По място
По дата
Start Date
Окт. 2020
Крайна дата за записване
Start Date
Окт. 2020
Крайна дата за записване
Start Date
Окт. 2020
Крайна дата за записване
Start Date
Окт. 2020
Крайна дата за записване
Start Date
Окт. 2020
Крайна дата за записване
Start Date
Окт. 2020
Крайна дата за записване
Start Date
Окт. 2020
Крайна дата за записване