Магистър по изкуства в мултимедийната журналистика (Мериленд Кампус)

Общ преглед

Описание на програмата

Магистърът по комуникация със специализация в мултимедийната журналистика подготвя журналисти, способни да произвеждат журналистически продукти в съответствие с изискванията на дигиталната ера и със знанието да използват новите цифрови платформи, които присъстват в областта на комуникациите. Той предлага на студентите знанията да разберат новите тенденции и изисквания на журналистиката в променящия се и глобален свят. Учебният план се фокусира върху теорията и практиката на журналистиката.

Студентите ще овладеят различни области в областта на комуникациите и ще могат да разработят нови продукти в множество мултимедийни платформи, които ще надхвърлят териториалните граници и ще имат глобален обхват. Те ще овладеят традиционните формати за новини, но ще се съсредоточат върху използването на мултимедийни формати. В същото време те ще разберат нуждите на съвременните комуникационни пазари и правните, етични основи, които защитават свободата на словото и печата.

Магистърската степен по комуникационни и мултимедийни журналистики е компонент от множеството дисциплини, предлагани от Школата за социални науки и комуникации.

Цели на програмата

Общите цели на всички учебни програми и програми са:

 1. Поддържане на академичните постижения чрез обучение, преподаване и социални изследвания.
 2. Насърчаване на познаването и запазването на местните, националните и универсалните културни ценности.
 3. Развиване на разбирането, че сътрудничеството е необходимо, за да се постигне споделянето на идеи в рамките на дисциплини, институции, общности и нации.
 4. Развийте капацитета да анализирате проблемите и да търсите решения.
 5. Насърчаване на разбирането за човешкото състояние, помагайки на учениците да гледат света със състрадание и да насърчават отговорното и етично поведение.
 6. Осигурете на ученика интердисциплинарни знания, които дават възможност да се разбере съвременното общество и неговите основни социални проблеми.
 7. Помогнете на студентите да получат научно и философско образование, аналитични и наблюдатели на човешкото и организационно поведение.
 8. Насърчавайте критичния анализ и изследване на икономическата, социалната и политическата ситуация в Съединените щати днес и насърчете интереса към търсене на алтернативни модели и решения.
 9. Подгответе студента да завърши образованието си в областта на социалните науки и комуникациите.

Въз основа на целите на Школата за социални науки и комуникации (SSCC), магистърът по комуникационна мултимедийна журналистика има следните цели:

 1. Прилагайте принципите и законите, които защитават свободата на словото, печата и събранията както на национално, така и на международно ниво.
 2. Анализ на историята и развитието на комуникациите в обществото и ролята на професионалистите, които работят в тази област.
 3. Прилагайте принципите на социалното уважение и разнообразието, които проникват в обществото и разбират връзката му с комуникациите и разнообразието на културите в глобалното общество.
 4. Прилагане на принципите, теориите, концепциите и основните модели на социалните комуникации при представянето на писмени и аудиовизуални новинарски материали.
 5. Прилагайте етичните принципи на професията, зачитайки истината, точността, безпристрастността и разнообразието.
 6. Да демонстрират критично мислене, творчество и независими мисловни умения и да ги използват, за да решават конфликти и проблеми в творческа форма в областта на мултимедийната журналистика.
 7. Прилагане на техники за разследване, за да се получи необходимата информация за идентифициране на проблемите в журналистическата област и за установяване на стратегиите, необходими за решаването им.
 8. Напишете правилно и ясно формуляри и стилове, подходящи в областта на мултимедийната журналистика.
 9. Прилагане на най-новите инструменти и технологии на комуникациите и разпознаване на въздействието й в днешната цифрова ера.

Критично оценявайте собствената си работа и тази на другите за точност, прецизност и яснота в използването на английски и испански.

Учебна последователност Кредити
Основни професионални курсове 15
Основни курсове 15
Избираеми дисциплини 3
Обща сума 33

128553_photo-1504711434969-e33886168f5c.jpgAbsolutVision / Unsplash

учебна програма

Основни професионални курсове (15 кредита) *

 • COMM 51O-O Съвременни теории на комуникациите
 • COMM 511-O Развитие и управление на медийни предприятия
 • COMM 515-O Методи за изследване в комуникацията
 • COMM 517-O Комуникации и нови медии
 • COMM 520-O Разширено писане за медиите

Основни курсове (15 кредита)

 • COMM 540-O Журналистика и глобализация
 • COMM 541-O Основи на мултимедийната журналистика
 • COMM 542-O Журналистическо писане за мултимедия
 • COMM 545-O Разследвайте журналистиката за мултимедия
 • Проект COMM 550-O

Избираеми курсове (Студентите ще изберат един от следните курсове) (3 кредита)

 • COMM 512-O Правни и етични аспекти на комуникациите
 • COMM 543-O Журналистика и публични въпроси
 • COMM 544-O новини за околната среда, конфликти и кризисни ситуации

* Езиковите умения по английски и испански език ще се оценяват с тест за настаняване. Възможно е да са необходими допълнителни езикови курсове според оценките на студентите в тестовете за настаняване. Ако студентите се класират на подготвителни езикови курсове или езикови курсове за развитие, те трябва незабавно да се запишат в курсовете, за да увеличат академичната си ефективност по езика. Студентите трябва да спазват минималните задължителни часове и политики, определени от държавата и местните образователни агенции за практически опит. Студентите трябва да спазват държавните и местните изисквания за сертифициране на образованието за степента, според случая.

Последна актуализация Ян. 2020

За учебното заведение

La Universidad Ana G. Méndez, Recinto Online hace accesible a la comunidad local e internacional una educación superior con los más altos estándares de calidad. Para lograr este propósito, hemos utili ... Научете повече

La Universidad Ana G. Méndez, Recinto Online hace accesible a la comunidad local e internacional una educación superior con los más altos estándares de calidad. Para lograr este propósito, hemos utilizado tecnologías innovadoras para ofrecer un servicio ágil y eficaz al estudiante. Creamos programas académicos y cursos de educación continua que siguen un modelo educativo y un diseño instruccional que busca promover la formación integral del estudiante. Свиване
Сан Хуан , Мериленд Сити , Далас + 2 Още По-малко