close

Филтри

Преглед на резултатите

Логика Programs, Search for the top MA programs here! - MA

След завършване на бакалавърските изисквания някои студенти избират да продължат образованието си с магистърска степен. Магистърът на изкуствата изисква завършване на бакалавърска степен, заедно с две пълни години… Научете повече

След завършване на бакалавърските изисквания някои студенти избират да продължат образованието си с магистърска степен. Магистърът на изкуствата изисква завършване на бакалавърска степен, заедно с две пълни години или повече от изучаваното изкуство или хуманитарни науки.

И така, какво е магистърска степен по логика? Завършилите студенти по тези програми често се наслаждават на интелектуално стимулиращи курсове по философия и история през вековете. Математическите способности и риторичните умения също са високо ценени в логическите проучвания, така че от студентите също може да се изисква да предприемат няколко курса за тези цели. И накрая, може да се наложи да има ненарушено и добре закръглено познаване на социалните науки, за да се гарантира доброто разбиране на логическите практики в различните култури, така че тези класове вероятно ще бъдат част от учебните планове на учениците.

Студентите често преминават от логическа програма с изключителни умения за критично мислене и ангажиране, полезни в ежедневния разговор и четене. Логическите студенти също могат да усъвършенстват комуникацията и реториката си. И накрая, математическото владеене (полезно за ежедневните сметки и изчисленията) често се усилва с логически изследвания.

В зависимост от това в кой университет сте избрали да посетите и къде се намира университетът, разходите могат да варират значително. Говорете с академични съветници в университетите, които ви интересуват за конкретна информация за обучение.

След като спечели магистърска степен по изкуства в логиката, много от завършилите преследват кариера по информатика и математика. Богатството на хуманитарните изследвания, съчетано с успешното математическо основание, се превръща в добре балансирано умение за индивиди, преследващи тези кариерни пътеки. Завършилите могат също така да изберат да станат учители по философия или инструктори, или да работят като социолози и писатели. Кариерите, изискващи разбиране на физика и статистика, също ще се възползват от знанията на студентите за логиката.

Магистърските програми в логиката често се предлагат само на лице, така че тази степен програма най-вероятно ще отговарят на тези, които предпочитат да не учат онлайн. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Свиване
Други възможности в тази научна област: 
format_list_bulleted Филтри
Eötvös Loránd University
Будапеща, Унгария

Програмата се фокусира върху логиката и нейните приложения във философията на науката, особено в основите на математиката, физиката, лингвистиката и социалните науки. Отвъд ня ... +

Програмата се фокусира върху логиката и нейните приложения във философията на науката, особено в основите на математиката, физиката, лингвистиката и социалните науки. Отвъд няколко основни курса и съвместна серия от четири семестъра на семинари, предоставяща общ опит на всички студенти, ние предлагаме следните четири тематични групи от курсове: Логика и философия на математиката, Основи на физиката, Логика в лингвистиката и Модели в Социални науки - студентът трябва да избере 7 курса, предлагани в тези модули. -
Магистър по изкуствата (MA)
Редовно
2 години
Английски
06 Септ. 2021
30 Юни 2021
Кампус
 

СЪВЕТ! Ако представлявате учебно заведение и искате да добавите вашите програми към нашите списъци, свържете се с нас тук