Магистър по изкуствата в историята

Общ преглед

Описание на програмата

относно

Магистър по изкуствата в историята в Lethbridge се преподава в университета и изисква както теза, така и значителна курсова работа. Като студент по магистърска степен можете да завършите образованието си с пълно или непълно работно време. Студентите на пълен работен ден завършват 24-месечна програма, докато студентите на непълен работен ден завършват 48-месечна програма. Студентите се насърчават да завършат по-рано и често: повечето от нашите студенти на пълен работен ден завършват между 20 и 24 месеца, докато един от нашите студенти на непълно работно време е завършил за 28 месеца.

Студентите на пълен работен ден изпълняват всички необходими курсове през първите два семестъра на програмата, докато студентите на непълен работен ден обикновено завършват всички необходими курсови работи през първите две академични години, като и в двата случая следващите месеци се ангажират с продължаващо проучване и производство на тезата.

Завършващата работа изисква тясно сътрудничество между ръководител и студент. Следователно е необходимо кандидатът да се свърже с потенциални надзорници преди кандидатстване за прием. Кандидатите, които нямат одобрението на потенциален надзорен орган, няма да бъдат допуснати в програмата. Кандидатите, търсещи потенциални ръководители, трябва да се свържат директно с тях или дирекция "История". Членът на факултета, който се съгласи да ръководи студента, обикновено се обръща към други членове на факултета, за да създаде Надзорен съвет.

Курсовете се определят в консултация с надзора, преди студентът да започне програмата. Всички студенти по история вземат основния семинар по историография (История 5000), като останалите курсове са смесица от полусезонни курсове по Културна, социална и политическа мисъл (CSPT); бакалавърски семинари, издигнати до завършили висше образование; и независими изследвания. От студентите се изисква да вземат еквивалента на 3-6 курса на пълен работен ден, преди да започнат изследванията си.

За успешното завършване на задоволителна дисертация се присъждат дипломи за висше образование по история. Това е основното изискване на програмата и изразява основната традиция на академичните стипендии, съчетавайки анализа и синтеза на идеи, емпиричните изследвания на първичните източници, конструирането и изясняването на аргументите и уменията за писане. Като груба насока искаме те да бъдат 100 страници, но има много изключения.

Изследователски опит в областта

Експертиза / области, в които учениците могат да провеждат изследвания, ако е приложимо;

Като студент в История можете да провеждате изследвания в Lethbridge в много различни области. Пол, историята на жените, историята на детството и младежта и историята на семейството са забележителни предимства на катедрата. Работата на повече от половината от нас се намира в тези области на научноизследователската експертиза и голяма част от нея е публично призната с награди. Ние сме особено силни в тези области, благодарение и на нашата тясна връзка с Института за детство и младежки изследвания и с катедра "Женски и полови изследвания", както и различните тематични подходи, които са резултат.

Докато историята на половете и жените са популярни научни интереси в Канада и в международен план, нашият отдел е особено силен в тях. Карол Уилямс, нашето съвместно назначаване с жени и проучвания на пола, проведе в университета Трент единственият канадски научен кабинет по феминистки и полови изследвания, който някога е бил създаден. Историите за детството и младежта са малко по-редки навсякъде, но бързо се развиват. Нашият отдел води това развитие. Нашият канадски изследователски кабинет Кристин Александър е специалист по история на детството, а Янай Нугент и Хайди Макдоналд имат текущи изследователски проекти за младите хора.

На второ място, отделът е силен в изследването на насилието в историята, с забележителна хронологична ширина. Това се простира чрез изследване на Крип Епплет в огнени очила в Древен Рим до съпротива срещу войната през деветнадесети и двадесети век от Ейми Шоу. Този експертен опит съвпада с упоменатата по-рано изследователска сила, например с Дейвид Хей, задълбочаващ своя анализ на ролята на пола във военното ръководство през Средновековието.

Трета изследователска сила на историческия отдел е деконструирането на национализма и националната държава. Например, Гедеон Фудживара изследва интелектуалната история на национализма, особено по отношение на регионалната и местната идентичност, докато Шийла Макманус деконструира националната държава от нейните ръбове, като анализира и сравнява граничните райони. Работата на повечето от другите членове на отдела предизвиква допускания за националната идентичност в един или друг смисъл.

Катедрата е силна и в изследванията в историята на медицината, с проекти на Лин Кенеди за раждането в Американския юг, Синди Ермус за контрола на чумата през осемнадесети век, Крис Бъртън за медицинската професия в двадесетия и Карол Уилямс за репродуктивната права и поведение.

Освен вече споменатите научни дисциплини, устната история се откроява като изследователски метод с особена сила, особено в сравнение с другаде, подсилен от наградата за наградата за орална история на Койот Флайт, спечелена през 2015 г. от Историята на губернатора. Центърът за устна история и традиция на университета, тясно свързан с историческия отдел, беше партньор в този проект.

Тъй като чуждите езици са толкова важна част от историческото обучение, някои позиции в катедрата са съгласувани с езиците, преподавани в University of Lethbridge , например в японската и френската история.

Намиране на надзорен орган

От студентите се изисква да осигурят потенциален надзорен орган, преди да подадат заявление за тази програма. За допълнителна информация, моля, посетете нашата страница за надзор за търсене .

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The University of Lethbridge was built on a commitment to students and the student experience, small classes and the liberal arts. Those founding principles are still at the forefront of what we do. T ... Научете повече

The University of Lethbridge was built on a commitment to students and the student experience, small classes and the liberal arts. Those founding principles are still at the forefront of what we do. Today the U of L is respected around the globe and is recognized as a research-intensive, comprehensive university. Свиване