Магистър по електротехника и компютърна техника

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Катедрата по електротехника и компютърно инженерство предлага магистърски програми в избрани специалности, водещи до M.Engr., MS и Ph.D. по електротехника и компютърна техника. Настоящият експертен опит в отделите попада в една от следните области: Биомедицинско инженерство, Комуникации / Обработка на сигнали, Компютърна архитектура, Кибер-физически и вградени системи, Електромагнетика / Оптика, Енергия / Силова електроника и VLSI. Отделът за ИКЕ също така допринася за научноизследователския и технологичен парк на NDSU.

Изследователски съоръжения и оборудване

Отделът се помещава в модерна, добре оборудвана сграда. Аспирантите имат достъп до лаборатории, инструментални кабинети и компютърни услуги, вариращи от университетската компютърна система до ведомствените компютри. Изследователските съоръжения включват лаборатория за сърдечно-съдово инженерство, лаборатория за компютърна архитектура, лаборатория за цифрови системи, стая за защита на EMI, лаборатория за енергийна и силова електроника, лаборатория за обработка на сигнали и системи и лаборатория с печатни платки.

Изисквания за прием

Предпочитаният начин е да се свържете и да работите с професор по ECE на NDSU, преди да дойдете в NDSU, така че професорът да ви препоръча за прием в програмата. Всеки професор ще има различни очаквания за обема и вида на работата, която той / тя ще изисква да свършите, за да може той / тя да ви препоръча за прием в магистърската програма на NDSU ECE. Моля, разгледайте уебсайта на всеки факултет и се свържете с преподавател, работещ в изследователска област, в която се интересувате от следването си. Вторичен път е да имате GRE резултат от най-малко 145 вербални и 155 количествени и минимален среден успех от 3,0 за последната ви степен по електротехника или компютърно инженерство, BS или MS. Тестът за предметната област на GRE не се изисква. За да бъдете приети за студент в ECE ME, трябва да имате GRE резултат от най-малко 145 вербални и 155 количествени и минимален GPA от 3,0 за вашата степен по електротехника или компютърно инженерство.

Изискването за прием на минимален GPA от 3.0 може да бъде отказано за студенти от ME, които имат значителен опит в индустрията в ИКЕ. Тестът за GRE предметната област не се изисква.

Финансова помощ

Катедрата разполага с ограничен брой както преподаватели, така и изследователски асистенти. Тези асистентски стажове осигуряват месечна заплата през учебната година, отказ от обучение за завършили през учебната година и лятото, но не покриват минималната такса за дейност. В допълнение, има възможности, както в отдела, така и в университета, да извършвате работа на непълен работен ден като грейдери, учители, преподаватели и консултанти. Тези асистентски стажове се отпускат на състезателна основа - обикновено по време на приема за есенния семестър.

Изисквания към степените

Магистърът по инженерство и магистратурата изискват минимум 30 семестъра кредити извън степента на бакалавър. Магистърът по инженерство е програма само за курсова работа, изискваща основен камък, състоящ се от портфолио или писмен изпит. За магистър, 6 часа от 30 трябва да бъдат определени за тезата. Всички студенти трябва да издържат окончателен устен изпит, обхващащ както курсовата работа, така и тезата.

Академично добро положение

Всички аспиранти трябва да поддържат 3,00 GPA или по-висока и да постигнат значителен напредък към постигането на своята степен, за да останат в добро състояние. Ако не направите нито едното, нито другото може да попречи на финансовата помощ на студента и / или способността да се регистрира за курсове в магистърска програма ECE.

Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

NDSU is a student-focused, land-grant, research university with a graduate student population of about 2,000 across 75+ programs. Our students work with world-class faculty on innovative, and often in ... Научете повече

NDSU is a student-focused, land-grant, research university with a graduate student population of about 2,000 across 75+ programs. Our students work with world-class faculty on innovative, and often interdisciplinary, research. Additionally, our students have access to professional development opportunities, and events such as Three Minute Thesis. Our low tuition costs make NDSU a bargain, and our career outcomes are excellent. We are located in Fargo, ND – a Midwestern “hidden gem,” and a welcoming and vibrant community of about 230,000 with a unique rural-urban feel. We have a bustling entrepreneurial atmosphere; rich culture; great local fare, arts, and entertainment; and family friendly environment. Свиване