Магистър по дизайн на взаимодействие

Общ преглед

Описание на програмата

Запиши се сега!

ixd-cover.jpg_5616x3744.jpg

Дизайнът на взаимодействието (IxD) е бързо развиващо се творческо поле. Продължаващото развитие на интелигентните потребителски технологии увеличи нуждата от добре проектирани интуитивни потребителски интерфейси и опит. Независимо дали става дума за мобилно приложение, което е предния край на уеб базирана услуга или сложна система, включваща различни дигитални и физически преживявания, дизайнът на взаимодействието е съществена част от него. Дизайнерите за взаимодействие се стремят да направят срещите на потребителите със сложна информация и машини възможно най-прости и приятни.

Нашата програма се фокусира върху дизайна, ориентиран към човека. Изследванията, анализите и тестовете на потребителите формират основата на учебната програма. Теоретичните проучвания са изградени върху практически проекти за проектиране, базирани на реални справки от фирми от Естония и от чужбина. Потребителските, гъвкав дизайн и методи за разработване на продукти / услуги гарантират солидния резултат от проектите.

Сътрудничеството на магистърската ни програма с катедрата по графичен дизайн придава солиден акцент върху уменията и инструментите на дизайна на графичния потребителски интерфейс - визуализация на данни, цифрова типография, визуален дизайн, графика за движение, прототипиране на GUI и т.н.

Сътрудничество с катедрите "Дизайн на продуктите", "Интериорна архитектура" и "Дизайн"

Завършилите програмата "Master of Design Interaction Design" ще бъдат добре подготвени да изпълняват комплексни проекти за разработване на продукти / услуги и да управляват международни мултидисциплинарни екипи. Очакваме нашите студенти да представят голямо разнообразие от опит. Предишният опит в дизайна и разработването на софтуер е полезен, но в никакъв случай не е необходим. През първия семестър на програмата, набор от уводни курсове помага на студентите да се запознаят с дизайна, програмирането и предприемачеството. Приветстваме всеки, който има сериозен интерес към проектирането на взаимодействия, интерфейси и опит на потребителите. Ако искате да научите как да работите като специалист или лидер на екип в областта на дизайна на взаимодействията, се присъединете към нашето семейство от чуждестранни студенти!

Профили на заетостта за завършилите:

  • Дизайнер за взаимодействие
  • Дизайнер на интерфейса
  • Дизайнер на потребителски опит
  • Дизайнер на услуги
  • Дизайн мениджър
  • Ръководител на проектантския екип

"Исках да изучавам Дизайн за взаимодействие в художествено училище, а не в университет. В Европа има много малко училища по изкуство, които предлагат магистърска степен в тази област, а Естония изглежда предлага голямо наследство в изкуството като страна, затова реших да използвам EAA Благодарение на програмата си придобих много солидна основа в дизайнерското мислене, прототипирането и проектното изпълнение на проектите.Всички проекти са практични, в края има реален продукт, който е много удовлетворяващо. Въпреки че голяма част от проектите се случи в сътрудничество с индустриални партньори, вие все още може да осигури по-абстрактно и концептуална работа, а понякога и за партньорите на индустрията, това е още по-вдъхновяващо. програмата ми е помогнал да структурирам проекти от мисли за крайния продукт - в екип и сам. "

- Роланд Арнолд, MA Interaction Design '18

Период на прием: 1 февруари - 29 февруари 2020 г.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The Estonian Academy of Arts, founded in 1914, is the only public university in Estonia offering higher education in fine arts, design, architecture, media, visual studies, art culture, cultural herit ... Научете повече

The Estonian Academy of Arts, founded in 1914, is the only public university in Estonia offering higher education in fine arts, design, architecture, media, visual studies, art culture, cultural heritage and conservation. Located in the capital city, Tallinn, it is an active study and research institution and the leading national centre of innovation in visual culture. Свиване