Магистър по градски дизайн

Общ преглед

Описание на програмата

120125_mudimage.jpg

Магистърът по градски дизайн е три (незадължително четири) семестър програма, 36 кредита, която предоставя на студентите опит в дизайна, който изследва ръководните принципи за изграждане на региони, градове и общности. Ръководена от императивите за устойчивост и устойчивост, програмата концептуализира градовете като разширение на екологичния трансект през естествения и човешкия хабитат, предоставяйки на студентите редица опит от селски до градски.

Програмният директор Елизабет Платер-Зиберк, призната за основополагащата си роля в развитието на движението, наречено Нов градски план, ръководи програмата, която кани студентите да изследват дизайна, политиката и инструментите за управление на място, като средство за подобряване на качеството на живот в разнообразие от градски настройки. Влиянието на изградената среда върху здравето, преоборудването на крайградския пейзаж, развитието на недвижими имоти като изграждане на общността, адаптиране към изменението на климата и градския растеж и съживяване са теми, които са открояващи се в предлагането на курсове и факултетните изследвания.

Учебната програма за три семестъра започва през есента всяка година с основни курсове по градски дизайн и развитие на недвижими имоти, с интердисциплинарен подход, структуриран от екологични, социални и икономически цели. Пролетният семестър засилва ангажираността на студентите със съвременни градски предизвикателства като устойчивост на климата, здравословен дизайн на общността и ремонт на крайградски разпростирания. Летният семестър предоставя заключителен опит, който обединява предишни теми в международна обстановка, която поставя под въпрос целите за устойчивост и запазване на ресурсите.

Като част от учебната програма, студентите участват в курса за сертифициране на Националния институт на Шаррет, обучение по публично проучване и планиране на участието и си сътрудничат със студенти за развитие на недвижими имоти в два специални проекта: национален конкурс за дизайн и разработка и план за съживяване на местната общност , Този опит и курсовата работа, споделени с магистърската програма за развитие на недвижими имоти и урбанизъм, дават акцент върху изпълнението.

120133_MUD.jpg

Факултативният четвърти семестър от програмата „Магистър по градски дизайн“ е независим семестриален независим дизайнерски проект или дипломна работа. През последните години те се съсредоточиха върху теми като екологизиране на бразилски град, социално интегрирано обществено жилище в Китай и анализ на принципите и показателите за интелигентните градове и новия урбанизъм.

120182_research-smart.cities-1240x550.jpg

Други ресурси, които обогатяват опита на студентите по градски дизайн в училището, включват Център за обществен и градски дизайн (CUCD), ангажиране на студентите в проекти за общност в Южна Флорида и Карибите и Архивът на новия градски стил, помещаван в училището на Архитектурна библиотека. Архивът е нарастващ ресурс от документи, както с текстове, така и с изображения, които подкрепят изследванията, свързани с градския дизайн. Също така, изследователски съдружници от цял свят се присъединяват ежегодно към факултета, за да изучават най-модерното в градския дизайн и архитектура.

Ръководят непрекъснато развиващата се програма са членовете на факултетите Чък Бол, Хайме Корея, Ерик Фирли, Жан Франсоа Лежон, Виктор Дьопи и Джоана Ломбард, международно признати в научните изследвания, публикации и дизайн.

Докато магистърът по градски дизайн е постпрофесионална програма, структурирана за студенти с професионална степен по архитектура, тези, които имат специалност инженерна, планираща или ландшафтна архитектура, могат да кандидатстват за прием. Може да се изисква подготвителен летен курс за неархитектите, който да бъде определен по време на процеса на прием.

История на програмата

Предложенията за градски дизайн в училището по архитектура се появяват през 80-те години, когато група преподаватели се опитват да окажат влияние върху градския растеж на Южна Флорида. Импулсът беше тяхното проучване на Корал Гейбълс, нов град на прогресивна ера, едно от поредицата англо-американски предградия, които могат да бъдат намерени в Съединените щати. Джордж Мерик основава „Корал Гейбълс“ през 1923 г. Той вярва, че за да бъде голям градът му е необходим университет, и заделя земя за университета в Маями. Архитектите Мерик, ангажирани със строителството на Coral Gables, основали архитектурната програма в самото начало. Днес, надграждайки това наследство, Архитектурното училище е известно със своята отдаденост в подготовката на бъдещи специалисти с разбиране на по-широкия контекст за тяхната работа в околната среда и обществото.

През 1988 г., наставляван от техния град и техните проучвания за неговия дизайн и от водещи мислители на времето като Леон и Роб Крие, факултетът създава постпрофесионална степен по градски дизайн. Дизайнът на младия факултет на Seaside, който сега е икона на новия дизайн на общността, предизвика предизвикателства за планирането и развитието на деня му. Новата магистърска програма установява предписанията за развитие на традиционното съседство (TND) и на Хартата за новия урбанизъм. Преподавателите и възпитаниците на Училището са сред основателите на Конгреса за нов урбанизъм и са изтъкнати участници в развитието на движението, сега световно известен подход за устойчив растеж и съживяване на градовете.

HREF = "https://www.arc.miami.edu/academics/graduate/master-of-urban-design/index.html

Изтеглете нашата дипломирана книжка

Последна актуализация Апр. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

An intrinsic philosophy of U-SoA’s faculty is to build a better world. This is expressed in a design program that is ideal and pragmatic, academic and practical, theoretical and actual. U-SoA trains v ... Научете повече

An intrinsic philosophy of U-SoA’s faculty is to build a better world. This is expressed in a design program that is ideal and pragmatic, academic and practical, theoretical and actual. U-SoA trains visionary practitioners who pursue architecture as a combination of civic art and building science. Свиване