Магистър по архитектура

Общ преглед

Описание на програмата

Архитектурният факултет

Архитектурният факултет е основан преди 90 години. Първоначално тя е съществувала като отдел по архитектура във Факултета по строителство при Държавната нефтена академия. Като резултат от разделянето на отдела по архитектура от Строителство факултет е основан Архитектурен факултет през 1968. Основната цел на научни и експериментални дейности в областта на архитектурата и дизайна специалитети е насочена към получаване на процеса на планиране. Специалистите са обучени във всяка област на обучение по бакалавърски, магистърски и докторски степени. Випускниците на Хидротехническия факултет могат да направят дейността си в архитектурно, градско планиране, проектиране на околната среда, възстановяване на паметници, проектиране и т.н.

Информация за факултета

Архитектурен факултет винаги се различава от други архитектурни факултети, които преподават в други университети. Факултетът подготвя специалисти по бакалавърски и магистърски степени. Повечето от професори и преподаватели персонал са добре - известни специалисти и учени в областта на градското планиране, проектиране, реставрация на паметници в нашата република. Асоцииран член на НАСА, 12 доктори на архитектурата, 17 професори, 33 доктори на философията в архитектурата, доцент преподава във Факултета. Две от тях са "Shohrat" победители, 12 отличени архитекти и един от тях е удостоен с държавна награда на Република.

Има 122 членове в факултета: 21 професори, доктор по философия в областта на архитектурата, доцент, главен учител и учител.

Проучване във Факултета

Кандидатите, желаещи да влязат във факултета, трябва да вземат участие в приемните изпити, държани от държавна Студенти Допускане комитет след правоспособност избори и да вземат изпита по рисуване и чертане. езиците изследването са азербайджански, руски и английски език.

Архитектура и проектиране специалитети от Архитектурен факултет на бакалавърска и магистърска степени за различни области на строителството и планирането сектори.

МАГИСТЪРСКА СТЕПЕН:

Архитектурно област на обучение:

  • Архитектура на сгради и съоръжения
  • Град планиране
  • Реконструкция и реставрация на архитектурни паметници и
  • озеленяване

Дизайн област на обучение:

  • Проектиране и техническа естетика

Collaboration полета

Сътрудничеството се осъществява в експериментални и научни области с Комитета република по градско планиране и архитектура, Министерството на извънредните ситуации на Азербайджан, Министерство на културата и туризма на Република Азербайджан, Баку City изпълнителната власт, държавна исторически - архитектурен резерват "Icheri Sheher", Архитектурен и изкуство, Археологически институции на Националната академия на науките, "Azerberpa" Научни изследвания и проекти институт, не - правителствени организации по архитектура и дизайн.

Областта на научните изследвания

Характеристики на жилищна архитектура на Баку, композиционни норми на Азербайджан Архитектура в XI - XVII, образуване на културно - социални системи обслужване на туризма и зони за отдих на Азербайджан, образуване на градина и парк планиране на Азербайджан градове, организация сайт на архитектурни комплекси, разположени в комплекс пейзаж на град Баку, художествени и архитектурни методи за планиране на градската среда (например Баку), Архитектурно планиране на развитието на индустриалните предприятия в град Sumgayit, Архитектурно планиране на развитието на жилищни строителни големите градове на Азербайджан (1920 - 1990), История на Азербайджан Architecture (от древността до наши дни) и т.н.

Около 50 ръководства и учебници бяха публикувани във Факултета.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия