Магистър по архитектура (MArch)

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

Вълнуваща, творческа магистърска степен с акредитация от ARB и RIBA, за студенти с първа степен по архитектура, които желаят да преминат обучението си до финална квалификация като практикуващ архитект.

Съдържание на учебната дисциплина

Вашият фокус ще бъде да изследваме връзките между критичната практика, проектирането и изследванията в създаването на архитектурни предложения. Работата, произведена през тази двегодишна магистърска програма, е съвместна работа между вас, нашите учени и практикуващи архитекти.

Нашето студио е разделено на пет тематични студийни групи, всяка от които е ръководена от чифт преподаватели. Всяка от групите включва и външен консултант, който ще допринася за преподаването през цялата година.

Този курс насърчава страничното мислене, решаването на проблеми, креативността и ангажираността с проблемите в самокритичен процес. Но той също е широк в ангажимента си. Тя ще се занимае с толкова разнообразни въпроси като нашето оцеляване на планетата и местната ангажираност с културата и занаятите - правенето на всичко от цял град до дръжката на вратата.

Какво ще ви вълнува?

Вие ще се ангажирате с реални проекти и реални клиенти на местно ниво, и ще се впуснете в международни екскурзии - плюс нашата програма Еразъм ви дава възможност да учат в европейски университет. Нашите ученици са отишли на места като Мюнхен, Барселона, Истанбул и Хърватия.

Околната среда

Вие ще се намирате в Белфаст, завладяващ град за проучване на социално ангажирания урбанизъм.

Ще се насладите на доброто съотношение на персонала към учениците, добрите студия, където всеки ще има собствено пространство, отлични работилници и техници.

Акценти на архитектурата

Моля, обърнете внимание: Заявленията за този курс, получени след 30 юни, не могат да бъдат приемани. За да се осигури място, ще се изисква депозит.

Професионални акредитации

Архитектурният съвет за регистрация (ARB) признава част 2 степен - Кралският институт на британските архитекти (RIBA) признава част 2 степен

Студентски опит

Програмата е активен участник в „Еразъм“ с връзки към утвърдени архитектурни училища в Европа. Март I включва задължително самофинансирано полево пътуване, обикновено в континентален европейски град.

Подробности за курса

Фокусът на MArch е да проучи и развие връзките между критичната практика, дизайна и изследванията чрез създаването на уникални и предизвикателни архитектурни предложения.

Студиото е разделено на тематични групи, които колективно обхващат широк спектър от подходи към архитектурното проектиране. Групите отразяват експертизата и заниманията на участващите преподаватели и консултанти. Съответно разработените доклади и работата, произведена, за да се превърне в съвместно проучване между практикуващите, студентите и преподавателите по някои от пространствените въпроси, засягащи производството на застроената среда, както на този остров, така и на други места.

На студентите се предлага избор на групата в началото на I и след това отново в началото на ІІ март, тяхната дисертационна година. Предполага се, че те ще избират различна група всяка година, за да се възползват максимално от широчината и дълбочината, предлагани от студийната система. Предлагат се и избори за хуманитарни и технологични дисертации.

Четирите семестъра на магистърската програма се разглеждат като едно цяло, в рамките на което разнообразните предизвикателства позволяват на ученика да идентифицира основните силни страни и да ги развие чрез открита дискусия със силен акцент върху самостоятелно изследване и амбициозни програми.

Време за обучение

Morning / Следобед / вечер. Програмата съдържа задължително пътуване до МАРч I.

Кариерни перспективи

Завършването на MArch представлява част II от RIBA / ARB критериите, водещи до допустимост за участие в част III, професионален изпит и регистрация като архитект във Великобритания.

Къде можеш да бъдеш след пет години?

Навсякъде по света, в една от многото различни дисциплини.

Нашите възпитаници завършиха с проектирането на небостъргачи в Хонг Конг и Близкия изток, жилищни сгради за бежанци в Африка, филмови комплекти за холивудски продукции и компютърни игри, както и като урбанисти по цял свят, преподаване в университети или ставане на художници и фотографи.

Оценяване

Оценките, свързани с курса, са описани по-долу:

 • Проектно проектиране
 • Критични прегледи на дизайна
 • представителство
 • изследване
 • Есета
 • 6 000 - 10 000 думи
 • Доклади

Изисквания за влизане

Завършвам

Кандидати, чиято основна степен е присъдена във Великобритания:

 • Обикновено 2.1 степен отличие по архитектура от одобрен курс RIBA / ARB част 1 в призната институция. Кандидатите със специалност „Архитектура“ по-нисък от 2.1 ще бъдат разглеждани за всеки отделен случай.
 • Обикновено оценката от 60% или повече в последния мащабен проект за проекта на одобрения от тях курс по RIBA / ARB част 1.
 • Демонстрация на критично съзнание за позицията на кандидата по отношение на професията и дисциплината на архитектурата. Такава демонстрация обикновено (но не изключително) се постига чрез опит в архитектурната практика в съответствие с RIBA / ARB правилата за практическо обучение.
 • Кандидатите ще бъдат помолени да представят архитектурно портфолио в подкрепа на заявлението си и могат да бъдат поканени за интервю.

Изискване за портфолио на приложението

Като част от процеса на кандидатстване, вие сте длъжни да качите един PDF портфейл от вашата най-добра архитектурна разработка (лична, негрупова) работа до момента. PDF форматът трябва да бъде не повече от 5MB и не повече от 15 страници. Целта на подаването на портфейла е:

 • Идентифицирайте показателите за ангажираност, високи постижения и постижения в академичното или професионалното портфолио на кандидата.
 • Оценка на критичното съзнание на кандидата за дисциплината и професията на архитектурата.

Кандидати, чиято начална степен е присъдена извън Обединеното кралство:

 • Призната квалификация е еквивалентна на 2.1 степен на отличие по архитектура. Кандидатите със специалност „Архитектура“ под 2.1 стандарт за отличие (или еквивалент) ще бъдат разглеждани за всеки отделен случай.
 • Обикновено оценката, еквивалентна на 60% или по-висока в техния проектен проект за първа степен на последната година.
 • Демонстрация на критично съзнание за позицията на кандидата по отношение на професията и дисциплината на архитектурата. Такава демонстрация обикновено е под формата на лично изявление.
 • От международните кандидати ще бъде поискано да представят архитектурно портфолио в подкрепа на заявлението си и могат да бъдат поканени за интервю.
 • Международните кандидати трябва да отбележат, че ако желаят да се включат в част 3 (за да се регистрира ARB като архитект и като архивиран RIBA), те трябва да бъдат успешни в заявление до ARB за оценяване на първата степен на архитектура от ARB като удовлетворяваща част 1.

Международни студенти

За информация относно международните квалификационни еквиваленти, моля, проверете конкретната информация за вашата страна.

Изисквания за английски език

Доказателство за IELTS * 6,5, с минимум 6,0 в говорене и слушане и минимум 5,5 за четене и писане, или еквивалентна квалификация, приемлива за университета, * се приема през последните 2 години

Чуждестранните студенти, които желаят да кандидатстват в кралския университет в Белфаст (и за които английският не е първият им език), трябва да могат да демонстрират владеене на английски език, за да се възползват напълно от своя курс на обучение или проучване. Гражданите, които не са членки на ЕИП, трябва също така да удовлетворят изискванията за имиграция на Великобритания за визите и имиграцията (UKVI) за английски език за визови цели.

Ако трябва да подобрите уменията си по английски език, преди да влезете в тази степен, INTO Queen's University Belfast предлага набор от курсове по английски език. Тези интензивни и гъвкави курсове са предназначени да подобрят способността ви за английски да влязат в тази степен.

 • Академичен английски: интензивен курс по английски език и умения за учене за успешно обучение в университет на ниво степен.
 • Предсесионен английски: кратък интензивен курс по английски език за студенти, които започват образователна програма в Queen's University в Белфаст и които трябва да подобрят своя английски език.
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is ho ... Научете повече

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is home to some of the most innovative and globally significant research and teaching. It works where industry and research meet, providing the platform to spin out research into commercial opportunities and engage with industry on cutting-edge research with real-world projects such as the work with Wrightbus to produce the cleanest hybrid bus technology that powers the London Routemaster, or the pioneering work in The Institute of Electronics, Communications and Information Technology, securing our digital future through their Centre for Secure Information Technologies. Свиване