Магистър по авиационен мениджмънт - Непълно работно време

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Ние работим от разстояние и сме на разположение, за да ви помогнем с всякакви въпроси, които имате - моля, изпратете имейл на Brandon на brandon.mclean@portobelloinstitute.ie или му се обадете на 01-8920035.
Нашите екипи за академични преподаватели също работят отдалечено и подкрепят нашите студенти да продължат обучението си чрез онлайн обучение или да започнат тези, които тепърва започват своето учебно пътуване.

Магистърът по управление на въздухоплаването е иновативна магистърска програма, която се фокусира върху електронната търговия и електронните стратегии за управление в света на авиацията. Тази програма ще развие критични и практически умения, прилагани в областта на управлението на авиацията. Ще бъдете оборудвани за управление и лидерство в авиационния сектор, което варира от оперативно управление, стратегически преглед и планиране, регулации и спазване на изискванията и финансово управление.

Тази магистърска програма се основава на знанията, получени от студенти и / или експериментално обучение на работното място, както и ви поставя в силна позиция за напредък в кариерата в този сектор.

MSc ви предлага възможност да усъвършенствате своите знания, разбиране и професионална практика, както и да ви даде платформа за напредък в кариерата ви.

Какво ще науча по време на този магистър по управление на авиацията?

По време на тази магистърска програма ще се запознаете с най-новите системи и технологии на авиацията, като гарантирате, че имате най-актуалните знания в сектор, който постоянно се развива. Ще научите за концепцията за електронна търговия в рамките на управлението на авиацията и за влиянието, което цифровата ера ще продължи да оказва върху стратегическите дейности на авиокомпаниите и летищата. Ще научите за теориите за лидерство и стратегическо управление и ще развиете по-нататък вашите лидерски умения чрез приложението на теорията на практика.

Изучаването на управление на проекти и развитието на способността за ефективно създаване, управление и затваряне на проекти е важно умение, развито по време на тази програма. Използването на софтуер за управление на проекти е друго ключово умение, което ще развиете. Ще се запознаете с различните теории, методологии и източници на данни, които ще ви позволят да наблюдавате и разбирате логистичните стратегии, разработени от големите световни производители и посредници за потребителски стоки.

Изследването на контекста на устойчивостта и как бизнес практиките ще трябва да се развиват, за да отразят реалностите на работата в рамките на глобализираната система за търговия, която се стреми да прилага принципите за устойчивост, е ключово предимство при изучаването на тази програма. Това е важна област на нарастващ контрол за авиокомпаниите и летищата.

Да се научим да оценяваме сложния набор от финансови въпроси, на които трябва да се справят мениджърите на авиокомпаниите, за да гарантират устойчив бизнес в дългосрочен план и как да управляват критичните аспекти на отрицателната финансова експозиция, които са често срещани в сектора.

Защо трябва да изучавам MSc по управление на авиацията?

След като завършите, ще имате на разположение различни пътеки за кариера, както в Ирландия, така и в международен план. Ще бъдете оборудвани за управление и лидерство в авиационния сектор, което варира от оперативното управление, стратегическия преглед и планирането, регулациите и спазването и финансовото управление.

Като следдипломна квалификация можете да развиете вълнуваща кариера в докторантура, авиационни консултации и в големи авиолинии и летища. Други Pathways кариера включват работа за институции като Национален контрол на въздушното движение и Органа за гражданска авиация.

Областите на управлението на авиацията, в които бихте могли да работите, включват:

 • Управление на обработката на пътници
 • Управление на операциите на авиокомпаниите - под крилото
 • Управление на въздушни товари
 • Управление на продажбите на авиокомпании
 • Управление на авиокомпаниите
 • Управление на приходите
 • Инженерно управление
 • Управление на кабинния екипаж
 • Управление на полетната палуба

Специализираните области на авиацията, в които бихте могли да работите, включват:

 • Финансиране и поръчки на авиокомпании
 • Стратегия на авиокомпанията
 • Брандиране на авиокомпания
 • ИТ поддръжка на авиокомпанията
 • Корпоративни правни услуги на авиокомпания
 • Възлагане на авиокомпании

wanderlust

Квалификациите са придобити

MSc Aviation Management награден от Лондонския университет на метрополитените (LMU). Това е признато като награда от ниво 9 на Националната рамка на квалификациите.

Студентите са регистрирани като студенти за следдипломна квалификация на Лондонския университет на метрополитите и ще получат студентска карта, потвърждаваща статута на студента.

Квалификационни рамки в Ирландия и Великобритания

Ирландските и британските органи за квалификация си сътрудничат по инициативи, които насърчават прозрачността, признаването и мобилността на квалификациите между съответните ни юрисдикции. Органите за квалификация във Великобритания и Ирландия са се договорили в действащите рамки за квалификация, Brexit няма да повлияе на това споразумение.

Изисквания за влизане и процес на кандидатстване

Изисквания за вход

Вписването става чрез директно кандидатстване в Институт Портобело Ще трябва да имате:

 • минимум 2,2 (или еквивалент) в свързана дисциплина

Курсът е отворен и за професионалисти, които вече работят в авиационната индустрия, които не е задължително да имат бакалавърска степен. Трябва обаче да имате минимум две години свързан трудов стаж на мениджърско ниво в рамките на отрасъла. Това трябва да бъде потвърдено с две референтни писма. Ще трябва да изпратите и автобиография в подкрепа на кандидатурата си.

Ако имате опит, който е извън тази спецификация и е нестандартен, бихме искали да ви поканим на интервю / Skype интервю за по-подробна дискусия, свързана с вашата кандидатура.

Процес на кандидатстване

 • Стъпка 1 - Попълнете онлайн формата за резервации.
 • Стъпка 2 - Кандидатите ще се свържат за потвърждение / доказателства за изпълнение на критериите за влизане и влизането ще бъде потвърдено.
 • Стъпка 3 - Потвърждение за място ще бъде дадено на кандидатите, които незабавно отговарят на критериите.

Моля, обърнете внимание, че местата на този курс са ограничени и местата се потвърждават само след получаване на такси за обучение. Препоръчва се ранно прилагане.

Структура на курса

Целият материал се провежда на Moodle, която е лесна за използване онлайн платформа, която ще поддържа вашите часове. За да завършат този курс, студентите трябва да имат основни познания за използване на компютър и търсене в интернет за изследователски цели.

137560_pexels-photo-912050.jpeg

Модули и оценки на курса

Цели на курса

Студентите ще доразвият умения като критичен анализ и решаване на проблеми в контекста на стратегическото вземане на решения. Практическите изгледи и презентации от индустрията гарантират, че студентите свързват теорията с реалните сценарии на работа.

Тази програма за магистърска степен е предназначена да насърчава взаимодействието и приноса на учениците чрез развиване на способността им да работят самостоятелно, като предлага и разработва решения на проблемите по систематичен и ефективен начин, както и в общуване уверено и ясно както писмено, така и устно.

Модули за курсове

По-долу са изброени модулите. Заглавията на модулите и подробностите за модулите се актуализират непрекъснато, за да отразяват законодателните промени и др., Резултатите от изследванията и т.н., поради което те могат да се променят във времето.

Модулите от първата година включват:

Проект за бизнес изследвания (ядро, 40 кредита)

Студентите ще демонстрират разбиране за сектора и значението на проблемите в него чрез анализ на високо ниво, асимилация и интерпретация на ключова информация и статистика.

Електронна търговия за управление на въздухоплаването (ядро, 20 кредита)

Този модул ще се съсредоточи върху концепцията за електронна търговия в рамките на управлението на въздухоплаването и влиянието на дигиталната ера ще продължи да оказва стратегическите дейности на авиокомпаниите и летищата.

Електронни системи и нови технологии в авиокомпаниите и летищните операции (ядро, 20 кредита)

Този модул оценява как мениджърите могат да използват иновациите и новите технологии за подобряване на производителността, обслужването на клиентите чрез дигитализация, както и как ефективността и безопасността на обучението могат да бъдат подобрени чрез технологиите. Той също така ще разгледа как технологията предоставя на авиокомпаниите и летищата по-добър контрол върху клиентското изживяване и предлагането на услуги.

Методи за финансиране и прогнозиране на самолетни и летищни операции (ядро, 20 кредита)

Този модул представя жизненоважната оценка на управлението на разходите на авиокомпаниите като ключово умение за управление на мениджърите на търговски авиокомпании. Модулът има за цел да оцени сложния набор от финансови въпроси, на които мениджърите на авиокомпаниите трябва да решат, за да гарантират устойчив бизнес в дългосрочен план и как да управляват критичните аспекти на отрицателната финансова експозиция, които са често срещани в сектора.

Методи за изследване на авиационното управление (ядро, 20 кредита)

Модулът е предназначен да подготви студентите да прочетат критично и оценяват научните изследвания в избраната от тях област на обучение и след това да създадат проект за изследователска работа за своя бизнес изследователски проект.

Стратегия, лидерство и електронна иновация за ръководителите на авиацията (ядро, 20 кредита)

Този модул има за цел да стимулира критичната осведоменост на студента и прилагането на ключовите теории за лидерство и стратегическо управление към собствената им практика и да развие способността им да оценяват текущата практика в светлината на съответните академични теории.

Устойчивост на глобалните авиационни компании (ядро, 20 кредита)

Този модул ще разгледа критичния въпрос за това как настоящото мислене за устойчивостта ще се отрази върху авиационния бизнес и организацията. Той ще проучи контекста на устойчивостта и как ще трябва да се развият бизнес практики, за да отразят реалностите на работата в глобализираната система за търговия, която се стреми да прилага принципите за устойчивост.

Международна логистика (опция, 20 кредита)

Този модул ще даде възможност на студента да разбере действителните процеси на обмена на стоки и услуги между партньори в глобалната търговия и логистичните договорености в рамките на транснационални корпорации през държавни и регионални граници.

Международна практика за управление на проекти (опция, 20 кредита)

Този модул се занимава с основните дейности по управление на проекти, както е посочено във APM BOK версия 7, като прави сравнения с PMBOK и PRINCE. Студентите ще развият способността да създават, управляват и затварят проекти ефективно и да използват софтуер за управление на проекти.

Водещи, управляващи и развиващи хора (опция, 20 кредита)

Този модул има за цел да предостави на учащите строга рамка от знания и разбиране относно управлението на хората, че те ще се нуждаят от степента на специализация, която избират в рамките на кариерата си в HRM / HRD. Той се стреми да запознае учащите с основни съвременни научни доказателства за заетостта и ефективни подходи към HRM и HRD практика.

Маркетинг, маркетингови комуникации и операции (MMCO) (опция, 20 кредита)

Този основен модул обхваща основните измерения на маркетинговия мениджмънт, включително маркетингови изследвания, маркетингова стратегия, маркетингови комуникации и оперативно управление и как те взаимодействат.

Такси за курсове, Лесен план за плащане

 • Цена на курса: 4 795 евро за учебна година
 • Такса за оценка на LMU 305 евро за учебна година 14 дни преди началото на курса.
Последна актуализация Юли 2020

За учебното заведение

Portobello Institute was established in 1981 and is built on the shoulders of some very wonderful and inspirational individuals. The Institute was originally set up by Delia Lyons and has been continu ... Научете повече

Portobello Institute was established in 1981 and is built on the shoulders of some very wonderful and inspirational individuals. The Institute was originally set up by Delia Lyons and has been continuously advanced by her daughter Rebekah Lyons, another forward-thinking and hard-working woman. Свиване