Магистър в Data Engineering

Общ преглед

Описание на програмата

Големи данни и инженеринг на данни

Оказа се, че големите данни имат гигантски потенциал, но в същото време създават големи предизвикателства. От една страна, големите данни движат следващия етап на технологични иновации и научни открития. Съответно големите данни бяха наречени „златото“ на цифровата революция и информационната ера. От друга страна, глобалният обем данни нараства със скорост, която изглежда трудно контролируема. В тази светлина беше отбелязано, че „потъваме в море от данни“. Изправен пред тези перспективи и рискове, светът изисква ново поколение специалисти по данни. Инженерингът на данни е нововъзникваща професия, занимаваща се с големи подходи за събиране на данни, управление на данни и анализ на данните. Предоставяйки ви актуални знания и авангардни изчислителни инструменти, инженерингът на данни разполага с всичко необходимо за овладяване на ерата на големите данни.

Функции на програмата

Програмата Data Engineering се намира в Jacobs University , частна и международна академична институция на английски език в Бремен, Германия. Двугодишната програма предлага завладяващ и задълбочен поглед върху основите, методите и технологиите на големите данни. Студентите приемат индивидуална учебна програма, включваща лекции, уроци, лабораторно обучение и практически проекти. Вградена в оживен академичен контекст, програмата се преподава от известни експерти. В уникална обстановка студентите също се обединяват с професионалисти от бранша в избрани курсове. Основните компоненти на програмата и областите на специализация включват:

 • Предизвикателството за големите данни
 • Анализ на данни
 • Бази за големи данни и облачни услуги
 • Принципи на статистическото моделиране
 • Технологии за събиране на данни
 • Голямо управление на данните
 • Машинно обучение
 • Интернет на нещата
 • Визуализация на данни и обработка на изображения
 • Анализ на документи
 • Интернет сигурност и поверителност
 • Правни аспекти на инженеринга на данни и етиката на данните

Моля, използвайте формуляра за контакт, за да поискате повече подробности за учебната програма по Data Engineering.

Опции за кариера

Търсенето на инженери по данни е огромно - в промишлеността, търговията и публичния сектор. От ИТ до финанси, от автомобили до нефт и газ, от здравеопазване до търговия на дребно: компаниите и институциите в почти всяка област се нуждаят от експерти за събиране на данни, управление на данни и анализ на данните. С магистър степен по Data Engineering, вие ще превъзхождате в тази най-вълнуваща и полезна област с много атрактивни заплати. По същия начин, магистър степен по инженеринг на данни ви позволява да преминете към докторска степен. и до кариера в науката и научните изследвания.

Приложение и приемане

Програмата Data Engineering стартира през първата седмица на септември всяка година. Моля, използвайте формата за контакт, за да поискате подробности за това как да кандидатствате. Очакваме с нетърпение да получим вашето запитване.

Стипендии и възможности за финансиране

Всички кандидати автоматично се разглеждат за стипендии въз основа на заслуги до 12 000 евро годишно. В зависимост от наличността се предлагат допълнителни стипендии, спонсорирани от външни партньори, за силно надарени студенти. Освен това всеки допуснат кандидат може да поиска индивидуална оферта за финансов пакет с атрактивни възможности за финансиране.

Живот и настаняване в кампуса

Зеленият и сенчест кампус на Jacobs University предлага много повече от сгради за обучение и изследвания. Той е дом на междукултурна общност, която е безпрецедентна в Европа. Център за студентски дейности, различни спортни съоръжения, музикално студио, управлявано от студенти кафене / бар, концертни зали и нашата Интерферил къща гарантират, че винаги ще имате нещо интересно за правене. В допълнение, Jacobs University предлага настаняване за студенти, завършили студио в или извън университета.

Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Научете повече

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Свиване