Магистър в науката за данни за обществото и бизнеса

Общ преглед

Описание на програмата

2-годишният магистър програма „Наука за данни за обществото и бизнеса (DSSB)“ е силно селективна програма за студенти по социални науки и бизнеса, целяща да стане експерт по наука за данни. Програмата може да бъде интересна и за студенти от природни или хуманитарни науки, целящи да се разширят в анализи на големи данни, базирани на данни и изчислителни социални науки.

Въз основа на техния силен количествен произход. По време на две вълнуващи години завършилите придобиват авангардни компетенции, инструменти и методи за обсъждане, моделиране, прогнозиране и решаване на належащите предизвикателства на дигиталните общества, съвременните организации и конкурентния бизнес.

Истински мултидисциплинарната програма съчетава широк курс, предлагащ множество социални дисциплини и дисциплини в областта на науката за данни с 4 избираеми песни, за да даде възможност за индивидуално разнообразие и допълнителна специализация. С фокус върху високата пригодност за заетост, завършилите DSSB са най-добре подготвени за бързо растящи, глобални професионални и академични възможности за кариера в резултат на цифровизацията.

„Науката за данните е толкова вълнуваща, защото създава нови общности и ни освобождава от дисциплинарните граници.“

„Нашата програма DSSB кани студенти в нашия международен кампус, за да се доближат до динамичното поле на цифровите данни и цифровизацията от социална, бизнес, инженерна и природонаучна гледна точка.

Лайтмотивът на програмата е нашият ангажимент за авангардни изследвания, ориентиране към проблеми и иновативни проекти.

DSSB отваря врати за обещаващи кариери във всички индустриални сектори, както и в PR, журналистика, политически мозъчни тръстове, правителство, международни и неправителствени организации. “

Проф. Д-р Хилке Брокман

5 причини, поради които трябва да изучавате наука за данни за обществото и бизнеса (DSSB) в Jacobs University

 • Уникална интердисциплинарна модулна програма с избираеми писти за индивидуално разнообразие и специализация, която насърчава персонализирани цели в кариерата.
 • Авангардна академична програма с достъп до иновативни изследвания, тясна общност между преподаватели и студенти, споделен учебен опит и иновативни учебни среди.
 • Максимален фокус върху заетостта и подготовката за изискванията на глобалните перспективи за кариера във всички области на професионални и академични области, базирани на данни.
 • Много висок процент на завършеност.
 • Възползвайте се от директния достъп на Jacobs University до водещите цифрови и технологични компании, консултантски фирми, неправителствени организации и водещи изследователски институти, както и голяма глобална мрежа от възпитаници.

technology, developer, touch

Функции на програмата

Магистърът Програмата за наука за общество и бизнес учи чуждестранни студенти със силен опит в социалните науки (напр. Бизнес, икономика, демография, медийни изследвания, политология, психология, социология,) как да използват бързо нарастващите ресурси за цифрови данни и нови изчислителни инструменти и методи за потенциално решаване на предизвикателните интердисциплинарни проблеми в тяхната професионална или академична област.

Програмата може да бъде интересна и за студенти с опит в хуманитарни, природни или технически науки, които искат да се съсредоточат върху иновативен анализ на социални данни и належащи социални и бизнес въпроси, възникващи от дигитализацията .

По този начин студентите от програмата DSSB се възползват от широк курс по различни социални науки, данни и бизнес науки и тясното сътрудничество с компютърните науки, околната среда и науките за живота.

Освен това програмата също така насърчава индивидуалното разнообразие и специализация. Студентите от DSSB могат да избират предложения за курсове от 4-те избираеми писти въз основа на техните индивидуални интереси и планове за кариера .

 1. Общественият трек добавя изчислителни социални научни подходи и наболели въпроси за киберкриминологията или концепциите за интелигентен град и транспорт.
 2. Business Track обхваща принципите на консултации, устойчива икономика, финансиране на веригата за доставки, както и разрушителни производствени и логистични модели.
 3. Пътеката за здравето и околната среда свързва социално значимите въпроси в областта на науката за данни с прозрения и техники от естествените науки (здравни, медицински, екологични науки).
 4. Data Science Track позволява на учениците със силен математически или изчислителен опит да се потопят дълбоко в извличането на данни, анализа на данни и машинното обучение.

В края на 2-годишната програма завършилите DSSB ще имат опит в уменията за цифрово съдържание и наука за данни, за да могат отговорно и способно да решават основните проблеми в бъдещи организации и цифрови общества .

 • Те могат да идентифицират, анализират, интерпретират и имат критичен достъп до социалните причини и последици от дигиталната трансформация на обществата във всички негови правни и етични последици и аспекти.
 • Те са в състояние да прилагат авангардни аналитични и количествени умения, за да моделират и интерпретират правилно научните резултати, да правят валидни прогнози и да извличат обмислени заключения и намеси за належащи социални и бизнес проблеми.
 • Студентите са се научили да управляват големи данни, да разработват статистически модели и да ги представят убедително на научна и ненаучна аудитория, като прилагат убедителни техники за писане, комуникация и презентация и инструменти за визуализация.
 • Те ще могат да програмират добре на поне един компютърен език и да знаят за най-съвременните изчислителни и софтуерни инструменти.

Опции за кариера

Най-добри възможности за кариера: магистър Завършилите DSSB ще могат да избират от множество международни възможности за кариера и ще се изправят пред огромно и нарастващо търсене на техния опит.

Висока пригодност за заетост: Магистърската програма подготвя студентите за незабавна заетост на предизвикателни професионални и академични позиции. От самото начало на програмата Jacobs University подкрепя възможностите за работа на завършилите DSSB, като организира контакти с индустрията, публичните институции, неправителствените организации и изследователските институти.

Достъп до най-добрите работодатели и организации: По този начин завършилите DSSB се възползват от голяма мрежа от възпитаници на университета „ Jacobs University и от близкия достъп на университета до големите технологични и консултантски фирми, водещите изследователски институти, както и световните НПО. Завършилите могат също да продължат своя академичен път, като влязат в една от нашите докторанти. програми.

Голямо разнообразие от възможности за кариера: Завършилите DSSB програмата могат да работят като учени по данни, учени в областта на изкуствения интелект, анализатори на бизнес разузнаване, изчислителни социални учени, консултанти, анализатори на данни, експерти по управление на данни, специалисти по защита на данните, финансови анализатори, пазарни изследователи, маркетинг мениджъри, анализатори на медицински данни и др. Като специалисти по данни в областта на връзките с обществеността, журналистиката, политическите мозъчни тръстове, правителствата или международните организации те допринасят със своята компетентност в цифровото събиране, управление, анализ, интерпретация, визуализация и представяне.

Най-добре подготвен за международна кариера: Всички магистърски Jacobs University учебните програми подготвят студентите за изискванията на напреднали професионални или академични кариерни пътища. Като завършили нашия международен университет в университета, те ще функционират добре в международна и разнообразна работна среда като отговорни, умни и устойчиви изследователи и лидери, които допринасят ценно за обществото и бизнеса.

Приложение и приемане

Програмата Data Science for Society and Business стартира през първата седмица на септември всяка година. Моля, използвайте формата за контакт, за да поискате подробности за това как да кандидатствате. Очакваме с нетърпение да получим вашето запитване.

Стипендии и възможности за финансиране

Всички кандидати автоматично се разглеждат за стипендии въз основа на заслуги до 12 000 евро годишно. В зависимост от наличността се предлагат допълнителни стипендии, спонсорирани от външни партньори, за силно надарени студенти. Освен това всеки допуснат кандидат може да поиска индивидуална оферта за финансов пакет с атрактивни възможности за финансиране.

Живот и настаняване в кампуса

Зеленият и сенчест кампус на Jacobs University предлага много повече от сгради за обучение и изследвания. Той е дом на междукултурна общност, която е безпрецедентна в Европа. Център за студентски дейности, различни спортни съоръжения, музикално студио, управлявано от студенти кафене / бар, концертни зали и нашата Интерферил къща гарантират, че винаги ще имате нещо интересно за правене. В допълнение, Jacobs University предлага настаняване за студенти, завършили студио в или извън университета.

Изисквания за прилагане

 • Мотивационно писмо
  Моля, ограничете мотивационното си писмо до 1 страница и следвайте указанията на официално писмо.
 • Автобиография (автобиография)
 • Две препоръчителни писма
 • Бакалавърска справка на записи на английски или немски език
 • Сертификат за бакалавърска степен на английски или немски език
 • Доказателство за владеене на английски език
  Тест за владеене на английски език с минимален резултат от 90 (TOEFL), 6,5 (IELTS) или 110 (Duolingo). Родните говорители и кандидатите, завършили бакалавърското си обучение на английски език, могат да бъдат освободени от това изискване.
  Моля, обърнете внимание, че повечето тестове за владеене на английски са валидни само за две години. Моля, уверете се, че тестът все още не е изтекъл.
Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Научете повече

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Свиване