Магистър в архитектурата

Общ преглед

Описание на програмата

Записвайки се в магистърската учебна програма Архитектура в Архитектурния факултет на Словашкия технологичен университет, вие ще разгърнете творчеството си и ще придобиете способности за разработване на сложни архитектурни идеи и дизайни на нови сгради, както и реконструкция на исторически сгради, включително техните интериори и екстериори. Ще имате право да изготвяте техническа документация за всички етапи на проекта от архитектурния проект чрез проекти за разрешително за строителство до строителни планове. Работейки в мащаба на един град, ще имате право да разработвате градски дизайни и генерални планове. Във всичко това ще се възползвате от разбирането на културните, интелектуалните, историческите, социално-икономическите и екологичните отношения на архитектурата и околната среда и ще разчитате на опит, презентация и други умения, получени по време на магистърското ви обучение във Факултета по архитектура.

Можете да кандидатствате за учебната програма Архитектура, след като сте завършили успешно бакалавърското си образование. Основната предпоставка за това обаче е преминаването в Архитектура, Урбанистичен дизайн или в свързана учебна програма на някое от признатите учебни направления.

Учебната програма Архитектура награждава студентите със степен „инж. арка ". (Инженер архитект) съчетават традиционните форми на проучвания с напреднали технологии, последните научни постижения и актуални проблеми от нашата ера, като стратегия за устойчивост, концепции без бариери (универсален дизайн) и други подобни.

Модулите на Design Studios, организирани в 24 т. Нар. Вертикални студия, са ядрото на учебната програма. Всяко вертикално студио е съставено от до 16 студенти с различни умения и опит въз основа на тяхното ниво на обучение - те са или от бакалавърски или магистърски. Студентите могат да избират конкретно вертикално студио въз основа на интереса си към определена тема или на предпочитанията им на педагог - или най-вероятно екип от педагози. Вертикалните ателиета се ръководят от водещи словашки архитекти, работещи на практика.

В първия мандат студентите, записани в програмата „Архитектура“, работят по градоустройствени проекти, докато студентите по програма Urban Design проектират архитектурен проект. Това е задължително за всички студенти. Това еднократно „докосване“ на другата учебна програма осигурява необходимите умения и опит с архитектурата като сложна цялост. Ще имате възможност да изследвате дадената област от градско-концептуалния, както и от архитектурния аспект. За да разширите обхвата си на професионални знания, курсовете по вертикални студия се допълват от набор от задължителни предмети. Всеки термин можете да избирате от набор от избираеми предмети, които предоставят допълнителни знания и информация, полезни за сложно решаване на задачи на вертикални задачи на студията.

Заключителната дипломна работа е структурирана в две паралелни части - Дипломна семинара и Дипломна Дизайн. В последната дипломна работа студентите от програма „Архитектура“ ще демонстрират способността си да подготвят цялостен архитектурен проект на сграда, интериор и екстериор и способността да решават задачи, вариращи от градоустройствен план, през архитектурата на сградите до художественото и техническото детайли по творчески и оригинален начин и да съгласуват естетическия, техническия, структурен дизайн с финансовите, екологичните и социалните изисквания на конструкцията. От друга страна, студентите от програмата Urban Design ще демонстрират способността да произвеждат цялостни градоустройствени и архитектурни дизайнерски решения в регионален, общински и зонен мащаб, включително изработването на генерални планове с подробни градоустройствени и архитектурни детайли в техния финал теза.

architecture, house, 3d

снимка от Giovanni_cg / pixabay

Възможности за работа

Структурата на учебната програма, както във форма, така и по отношение на съдържанието, е изготвена в съответствие с Директивата на ЕС за признаване на професионална квалификация. Степента Ing. арх., която се присъжда на абсолвентите от специалността „Архитектура и градски дизайн“, е посочена сред признати учебни програми и университетски степени.

Професионалната квалификация дава възможност на завършилите Архитектурния факултет да упражняват професията на архитект, а след полагане на изпитния лиценз придобиват достъп до професията на архитект във всички двадесет и седем държави на Европейския съюз.

Като завършил сте способен да разбирате културните, интелектуалните, историческите и социално-икономическите отношения на архитектурата и околната среда. Имате право да разработвате цялостни архитектурни идеи и дизайни на сгради, включително техния интериор и екстериор, градоустройствени проекти и генерални планове за целите на предоставянето на насоки за градско развитие. Ще сте готови да се справите с координацията на естетическите, техническите, строителните, финансовите, екологичните и социалните изисквания. Ще овладеете експертния опит за подготовка на всички етапи от процеса на проектиране и ще бъдете квалифицирани да контролирате строителните работи на строителна площадка и на сложни градски структури. Освен това ще бъдете готови да извършите дейностите по управление и координация на архитект и градоустройство. След дипломирането можете да кандидатствате и за докторска степен. изучавайте и следвайте по-научен път, ако искате.

Въз основа на вашите резултати, интереси и доказани усилия можете да засилите ангажимента си чрез тясно сътрудничество с практикуващи архитекти при назначаване на срокове и / или обслужване на стажа ви в архитектурно студио.

Архитектурният факултет на Словашкия технологичен университет също поддържа стартиране на интердисциплинарен инкубатор, където студентите могат да развиват по-нататък своите идеи, дизайн и работа под строг надзор на ментори от академичната област, както и от практиката. По този начин те се насърчават да започнат бизнеса си в позната среда и да започнат успешна кариера.

Крайни срокове за кандидатстване

31 май 2020 г.

Такси за обучение

Студенти, които учат на английски език: 3 500 € годишно

За училището

Защо Архитектурният факултет на СТУ в Братислава?

Архитектурният факултет е един от седемте факултета на словашкия Технологичен университет в Братислава (наричан по-долу STU от словашки „Slovenská technická univerzita“). Това е най-голямото и най-старо училище по архитектура в Словакия; началото на образованието по архитектура датира от учебната 1946/1947 г. и се свързва с учебното поле, наречено Гражданско инженерство.

Архитектурният факултет днес е креативна и конкурентна институция с отворен персонал и успешно използва възможностите за международно сътрудничество в областта на научните изследвания и образованието. Специално чрез програмата за мобилност Erasmus Plus факултетът предлага възможности за обмен с повече от 50 партньорски институции в цяла Европа. Ежегодно десетки студенти от Архитектурния факултет учат в чужбина, както и международни студенти пристигат да учат във Факултета по архитектура. В същото време 29 международни студенти дойдоха да учат в Архитектурния факултет.

Преподавателите в Архитектурния факултет са изключителни личности, които не са само учители и изследователи; повечето от тях са практикуващи архитекти, градоустройства или индустриални / продуктови и графични / маркови дизайнери. Получените награди и награди, както и признание и контакти, преминаващи през границите на Словакия, са най-доброто доказателство за техните качества.

Освен национални експерти, FA STU кани и гостуващи преподаватели от чужбина: Ян Гел, Марко Касагранде, Натали де Врис (MVRDV), Райнер де Грааф (ОМА), Джени Б. Осулдсен (Снохета), Патрик Шумахер (Zaha Hadid Architects) ) са само част от многобройните значими чуждестранни експерти и личности на съвременната архитектура, посетили Факултета досега. Международното участие на Факултета се отразява от членството в международни организации и участието в многонационални проекти в Словакия и в чужбина.

Като един от най-малките метрополиси в Централна и Западна Европа, оживеният град Братислава представлява вдъхновяващо и същевременно достъпно място за международни студенти и пътешественици. Благодарение на географското си разположение в централна Европа, това е портата към Европа. Ще се насладите на близостта му до Виена, Будапеща, Прага с перфектни пътни връзки. Споделената история и близките разстояния са общи за тези столици и предоставят много възможности за културно, социално и пътуване. Големите автобусни и железопътни връзки от Братислава, както и лесната достъпност до летището в Братислава и Виена предлагат евтини връзки до основните европейски дестинации.

Какво правим и как?

Ако търсите най-голямото и най-старо училище по архитектура в Словакия, с Факултета по архитектура като неразделна част от Словашкия технологичен университет в Братислава, вие сте на път да пристигнете на правилното място.

Тук можете да изучавате Архитектура и градски дизайн, Индустриален и продуктов дизайн. Характерът на тези проучвания определя основната стратегия за обучение на Факултета, по-специално фокуса му върху развитието на креативността и критичното мислене на студентите и способността им да отговорят на непредвидимите предизвикателства на бъдещето, пред които всеки завършил тепърва ще се сблъсква. Обучението въз основа на проекти, водено от експерти с академичен, професионален опит и проекти, координирани в тясно сътрудничество с практиката, осигурява вярна симулация на „реалния живот”.

Архитектурният факултет предлага също така възможностите за целенасочена работа в специализирания си образователно-изследователски център в сърцето на града на културното наследство на ЮНЕСКО в Банска Штявница. В автентичната историческа къща (реално възстановена от студентите) Факултетът може да настани до 30 студенти и 10 служители по време на семинари или специализирани курсове през цялата година.

Когато се доближат до практиката, студентите се насърчават да участват в широк спектър от местни, както и международни конкурси. Качеството на училището се потвърждава главно от постиженията на учениците. Архитектурният факултет може гордо да се похвали с успехите на студентите в различни местни и международни архитектурно-урбанистични и дизайнерски конкурси (напр. Inspireli Awards, Xella, Isover, Национална награда за дизайн, ABF Словакия за най-добра бакалавърска работа, проф. Lacko приз за най-добра дипломна работа) и много други.

С подобно мислене целим сложна подготовка на нашите студенти в областта на твърдите умения, както и меките умения в контекста на предстоящата индустрия 4.0.

Доброто образование обаче не е достатъчно. Стремим се да създадем общност на първо място. Архитектурният факултет осигурява богат социален, изследователски, академичен и спортен живот. Имаме дългогодишна традиция в организирането на най-голямото ни публично събитие - Нощ на архитектурата и дизайна. Много от събитията са подготвени за ученици от студенти - например Manifest (първите ни години получават топло посрещане от новите си колеги). Последвани от дни на отворени врати, изложби на студенти, както и на професионалисти, показващи своята работа, уикенд на тенис на маса и др. присъствие поради стратегическото си местоположение в близост до центъра на Братислава.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Научете повече

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Свиване