Магистърска степен по психология (изследвания)

Общ преглед

Описание на програмата

Студентите развиват напреднали количествени и качествени изследователски умения в областта на психологията. Такива умения могат да доведат до изследователска или академична кариера. Трябва да се докаже прилагането на методологията на научните изследвания и компетентното съобщаване на резултатите от изследванията; по този начин студентите трябва да могат да провеждат независими изследвания. Ще се изисква присъствието на семинари и / или сесии за контакт. Моля, обърнете внимание, че тази степен не води до регистрация като изследователски психолог в HPCSA.

Sisterhood

Резултат / Цел на квалификацията

Студентите развиват напреднали количествени и / или качествени изследователски умения в областта на психологията. Такива умения могат да доведат до изследователска или академична кариера. Трябва да се докаже прилагането на методологията на научните изследвания и компетентното съобщаване на резултатите от изследванията; по този начин студентите трябва да могат да провеждат независими изследвания. Може да се изисква посещение на семинари и / или контактни сесии.

Критерии за подбор

Студентите трябва да имат отличие по психология с минимална средна оценка 65%. Студентите, които получават бакалавърска степен по психология, могат да кандидатстват за магистърската степен по психология. Входът не е автоматичен и се основава на топ академични оценки.

Преглед

Изпитът се състои от дисертация по избрана тема по Психология, която се избира в консултация с ръководителя и във връзка с изследователски проекти в катедрата по психология. Приложим е Общият регламент относно представянето на статия, готова за публикуване.

Продължителност на програмата:

2 години

Данни за контакт:

Име: д-р Мелиса Карт / Тел: 011 559 2916 / Email: mcard@uj.ac.za

Последна актуализация May 2020

За учебното заведение

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Научете повече

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Свиване