Магистърска степен по приложен изкуствен интелект и анализ на данни

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Светът е по-задвижван от данни от всякога и макар уменията за специализирани аналитични, дигитални, научни данни и изкуствен интелект да са с голямо търсене, предлагането все още е много ограничено. Липсват експерти в областта на науката за данни и изкуствения интелект и тази липса на опит означава, че в момента само няколко компании са в състояние да използват пълния потенциал на своите набори от данни и да ги превърнат в конкурентно предимство.

Тази нова програма MSc е създадена в отговор на недостига на специалисти по изкуствен интелект (AI) и анализи на данни (DA) във Великобритания. Това ще ви даде уменията и професионалното разбиране, от което се нуждаете, за да стартирате кариера в тези разнообразни и бързорастящи сектори.

Шестдесет стипендии от 10 000 британски лири ще бъдат предложени на студенти от дома / ЕС / международен *, които посещават тази програма, като част от инвестиция в размер на 1,4 милиона паунда от Службата за студенти (OfS), Департамента за култура, медии и спорт (DCMS), Службата за изкуствен интелект и принос на индустрията.

* Моля, проверете критериите за допустимост.

Програмата ще ви осигури приложно разбиране на изкуствения интелект и анализа на данните. Тази програма е подходяща за кандидати от всякакъв произход и не се изискват предварителни технически познания . Ще развиете съответните технически умения, които са ви необходими като част от програмата.

Техническите умения, които ще развиете, включват знания за Python, R, Julia, Weka, AWS, MS Azure, SAS, SPSS и Excel. Нетехнически меки умения, чието развитие е от ключово значение за вашия дългосрочен успех във всяка индустрия, включително задвижване с данни, критично мислене, бизнес умение и предприемачество, както и комуникационни, екипни и лидерски умения.

Ще имате възможност за 3-месечно плащане в индустрията като част от програмата, което ви дава безценен опит в реалния свят и възможност за изграждане на контакти в бранша.

Вашите умения за интелектуална работа и работоспособност ще бъдат доразвити чрез достъп до нашата програма за професионално развитие Career Booster. В допълнение, предложената учебна програма ще ви предложи възможност да получите професионални сертификати чрез AWS Academy и SAS.

Ще се дипломирате като уверен, креативен, предприемчив, независим моделиер на данни и интерпретатор, способен да подбере подходящи AI и DS инструменти за даден практически проблем и да извърши емпиричен анализ, който се подхранва при вземане на решения, ръководени от данни.

Професионална акредитация

Горди сме, че сме в една елитна група от бизнес училища, за да задържим тройните акредитации на Equis, AMBA и AACSB, често наричани "тройната корона".

Студентите ще имат възможност да развият своите интелектуални умения допълнително и да увеличат възможностите си за пригодност за работа чрез микро значки, достъпни чрез съдържание на SAS и съдържание на Amazon Web Services. Това са безценни сертифицирани отрасли сертификати, които ви подготвят за повече отговорности за работа - те ще отворят вратите за различни възможности за заетост и можете да ги използвате навсякъде по света.

SAS е един от водещите световни стандарти за софтуер за анализ на данни, използван като част от тази степен за обучение на студенти. SAS е един от стратегическите ни партньори. Те са застъпници на нашите студенти да получат сертификат със софтуера, който се използва широко в света на бизнеса, като част от тази програма.

Всички обучаеми ще имат възможност да търсят професионално сертифициране с програмата AWS Academy от Amazon Web Services, като част от програмата. Като член на AWS Academy, University of Bradford ще помогне на студентите да станат специалисти и сертифицирани в използването на AWS технологии и готови да се присъединят към динамичната облачна ИТ работна сила.

Изисквания за вход

Степен на отличие 2: 2 (или по-висока) или еквивалентна международно призната квалификация във всички теми, свързани със STEM или не-STEM. Работен опит не се изисква.

Зрелите ученици ще се разглеждат за всеки отделен случай. Кандидатите с квалификация без степен ще се считат също така, които имат съответен трудов опит (минимум 3 години на пълен работен ден) и ще бъдат оценявани на базата на интервю.

Изисквания на английски език

IELTS: 6.0 като цяло, без подтест под 5,5.

Ако не отговаряте на изискването за IELTS, можете да вземете курс за University of Bradford по английски език в University of Bradford .

Какво ще проучите

Предлаганата учебна програма (подлежи на утвърждаване) включва изучаването на:

 • Машинно обучение
 • Голяма информация
 • Visual Analytics
 • Анализ на държавните данни
 • Анализ на данни в здравеопазването
 • Дигитален маркетинг
 • Безопасен AI, Управление на проекти
 • Управленско консултиране
 • Предприемачество и иновации
 • Развиване на умения за бизнес лидерство

Подкрепа за кариера

Университетът се ангажира да помага на студентите да развиват и повишават пригодността за заетост и това е неразделна част от много програми. Специализирана подкрепа е на разположение през целия курс от услугите за кариера и заетост, включително помощ за намиране на работа на непълен работен ден по време на обучение, настанявания, ваканция и завършване на свободни работни места. Студентите се насърчават да получат достъп до тази поддръжка на ранен етап и да използват обширните ресурси на уебсайта Кариери.

Обсъждането на възможностите със специалисти съветници помага да се изяснят плановете чрез проучване на възможностите и усъвършенстване на уменията за търсене на работа. В повечето от нашите програми има пряк принос от съветниците за развитие на кариерата в учебната програма или чрез специално организирани семинари.

Програма AWS Academy от Amazon Web Services (AWS)

Училището по мениджмънт се присъедини към престижната световна програма AWS Academy от Amazon Web Services (AWS). На всички студенти ще бъде предоставена възможност да подобрят уменията си за пригодност за работа, като им помогнат да бъдат готови за света на труда.

AWS Academy е глобална програма, която предоставя на образователните институции достъп до облачно изчислително съдържание, за да подпомогнат обучението на ученици на конкурентно цифрово работно място. Като член на AWS Academy, University of Bradford ще помогне на студентите да станат специалисти и сертифицирани в използването на AWS технологии и готови да се присъединят към динамичната облачна ИТ работна сила.

Всички обучаеми ще имат възможност да търсят професионално сертифициране с уменията, придобити чрез съдържание на AWS Academy, предоставени от служители на университета, които са акредитирани AWS Academy.

Кариерни перспективи

Тази програма е създадена, за да ви даде възможност като завършил да започнете или подобрите кариера в секторите за изкуствен интелект и / или наука за данни, както и да ви даде необходимите умения за работа в свързани консултации или за стартиране на нов технологичен бизнес.

Възможностите за кариера включват (но не се ограничават до:):

 • Приложен изкуствен интелект и специалист по научни данни
 • Дипломиран аналитик
 • Бизнес анализатор
 • Консултант за анализи
 • Технически консултант
 • Аналитик за дигитален маркетинг
 • Мениджър на цифрови прозрения
 • Стартирайте нов технологичен бизнес
Последна актуализация May 2020

За учебното заведение

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Научете повече

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Свиване