Магистърска степен по международна икономика и управление на бизнеса

Общ преглед

Описание на програмата

ПРЕГЛЕД

Магистърската степен по международна икономика и бизнес мениджмънт (IEBM) има за цел да обучи студентите от следдипломна квалификация в области като международната икономика, международното бизнес управление и международното право. В програмата са включени и математически техники за оптимизиране на управлението на компанията.

Тази двугодишна магистърска степен, изцяло преподавана на английски език и базирана във Виченца, е отворена за завършили с подходящ опит в икономиката, които се интересуват от международното измерение на икономическата дейност, както на ниво компания, така и от макро перспективи. Силно се насърчава активното участие на студентите в лекции, семинари и проекти, като всяка година няколко чуждестранни преподаватели са поканени да изнасят лекции по специални части на програмата.

Основните области, обхванати от магистърската степен, включват: причините и последствията от международната търговия; връзката между търговията и развитието; макроикономическата динамика на отворените икономики и международните финансови пазари; международен маркетинг и логистика; управлението на групи и мрежи от интернационализирани компании; отчитане и отчитане на разходите; международното и европейското право; международното бизнес право.

След завършване на програмата, завършилите ще могат да разберат динамиката на международната икономика и търговия, да анализират развитието на външните пазари и да управляват дейността на компаниите и предприятията, които активно участват в международната търговия.

ДЕТАЙЛИ НА ПРОГРАМАТА

 • Продължителност: 2 години
 • Тип на курса: Магистърска програма по международна икономика и управление на бизнеса (код: LM-56)
 • Контролен орган: Collegio didattico di economia e commercio
 • Тип: Следдипломна квалификация - магистърска програма
 • Адрес: Виченца, Viale Margherita 87
 • Референтен отдел: Икономика
 • Други отдели: Право, бизнес администрация
 • Обща област: Право и икономика
 • Затлъстяване: Закон

Бъдещите студенти трябва да прочетат внимателно международната страница на уебсайта на University of Verona .

Описание на програмата

Тази магистърска програма, преподавана на английски език, предоставя на студентите солидни познания по икономика, особено на динамиката на международните пазари и компаниите, които работят на световния пазар.

Завършилите ще могат да работят в компании, където е необходим силен икономически, търговски и правен контекст, насочен към управление на производствените фактори и продуктите, идващи от и предназначени за други страни; и където знанията за особеностите на различните национални пазари и способността за управление на бизнес комбинацията са важни.

Тези умения ще бъдат придобити чрез интердисциплинарна програма, съчетаваща икономика, търговия и право, като се фокусира върху изучаването на местните производствени системи, икономиката, политиката, финансовите пазари и международното развитие, както и модели и методи за логистика, маркетинг и управление на бизнеса. , Всичко това е концептуализирано в институционалната рамка на правилата за международна търговия.

Освен традиционните лекции, програмата предлага допълнителни модули и семинари, провеждани от чуждестранни лектори. Учениците се насърчават да участват в международни програми за обмен.

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА КАРИЕРА

Тази програма има за цел да формира професионалисти, които могат да работят в международни институции и компании на позиции, които изискват високо ниво на умения за анализиране на пазарните тенденции и оценка на конкурентните позиции на компаниите в рамките на тенденциите, както и способността да се предложат най-добрите действия, които да се предприемат. увеличаване на пазарното проникване.

ПОКАНЕ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ И УЧИЛИЩЕ ЗА СТУДЕНТИ, които не са членки на ЕС:

Покана за кандидатстване за предварително приемане в международни магистърски програми в University of Verona , за студенти извън ЕС с чуждестранна академична степен и живеещи извън Европейския съюз.

За учебната 2020/2021 г. ще бъдат присъдени 16 стипендии на най-добрите кандидати от страни извън ЕС . Моля, прочетете внимателно „Покана за кандидатстване“ за допълнителна информация. Краен срок за кандидатстване: 31 март 2020 г. , 12.00 ч., Обяд (италианско време, GMT 1). Нужда от помощ? Свържете се с нас на admissions@ateneo.univr.it

Можете да намерите Поканата за кандидатстване и допълнителна информация на следния линк:
https://www.univr.it/it/i-nostri-servizi/avvisi/-/avviso-servizio/1890

СТИПЕНДИИ

University of Verona предлага набор от стипендии за възнаграждение на отлични студенти и / или за подпомагане на тези от семейства с по-ниски доходи. Стипендиите са предназначени да покрият част от разходите за живот на Студента за всяка година на обучение.

 • Стипендии, финансирани от University of Verona - Международни магистърски степени на 2020/2021 г.
 • Такси за обучение за студенти извън ЕС.
 • Такси за обучение, данъци, намаления, обезщетения въз основа на заслуги и освобождаване от данъци - бакалавърска и магистърска степен
 • Наредби за студентските такси

· Работа на непълно работно време за студенти

ДРУГИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФОНДИРАНЕ

 • Стипендии, финансирани от италианското Министерство на външните работи
 • Инвестирайте своя талант в Италия
Последна актуализация Дек. 2019

За учебното заведение

The University of Verona is dedicated to innovation and to maintaining the high quality of its teaching and research. The institution has 22,689 students, and 1,500 teaching and non-teaching staff all ... Научете повече

The University of Verona is dedicated to innovation and to maintaining the high quality of its teaching and research. The institution has 22,689 students, and 1,500 teaching and non-teaching staff all dedicated to a continual process of growth and to the development of human, structural and financial resources. Свиване