Магистърска степен по маркетинг на луксозни марки

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Уникална програма, предназначена да отразява отличителния характер на сектора на луксозната марка. Нашият магистър по маркетинг на луксозни марки ви предоставя специализирани умения, познания за индустрията и опит, необходими за успешна кариера в ниша и иновативна индустрия.

Ще изучавате редица теми, осигурявате широка гама от познания и разбиране на маркетинга, специфично свързани с луксозните марки, с акцент върху критичните познания за потребителското поведение на лукса, луксозното брандиране и маркетинговите комуникации и разглеждане на правните аспекти на брандирането в рамките на лукса. контекст. Ще ви помогнем да развиете интелектуалните си умения заедно със съвременните умения и практики, необходими за постигане на успех в индустрията.

Налице е също така възможност за завършване на стаж, доброволческа работа, консултации с бюро или дори обучение в чужбина. На студентите се дава възможност да се включат в самостоятелни изследвания чрез изследователския проект.

Програмата цели да предостави възможност на завършилите да изучават луксозен маркетинг в глобален контекст, като същевременно са наясно с по-широките отговорности на бизнеса, включително отговорното ръководство. След дипломирането си ще бъдете в добра позиция да работите като мениджър в една все по-конкурентна и дигитално ориентирана индустрия с международен обхват.

Университетът е изградил богат опит в луксозния сектор от нашите академични и почетни професори, които идват и продължават да работят като лидери в индустрията. Основната цел е да се подготвят студентите за съвременно разбиране за маркетинга на луксозни марки, за да се отговори на нуждите на индустрията на луксозните марки. Предвижда се бъдещите завършили да могат да работят като професионалисти, прилагайки своите знания, аналитични и лични умения и компетенции, за да постигнат успешно работни места в сектора на луксозната марка.

Образователни цели на програмата

В отговор на уникалното предложение, че луксозните стоки и услуги, присъстващи на световния пазар, заедно с нарастващия академичен интерес, разработен в тази област, MSc Luxury Маркетинговата програма има за цел да предостави възможност на завършилите да изучават луксозен маркетинг в рамките на глобален контекст, като същевременно съзнава по-широките отговорности на бизнеса, включително отговорното ръководство.

На студентите по програмата ще бъде дадена възможност да изучават теорията и практиката на маркетинга чрез разнообразни специализирани теми, включително поведението на потребителите на лукс, луксозното брандиране и маркетинговите комуникации и проучването на правните аспекти на брандирането в луксозен контекст. Освен това, или се предприемат работни места, учене в чужбина, доброволческа работа или бюро за консултации. Студентите също така имат възможност да се включат в независими изследвания чрез изследователския проект.

Програмата е най-подходяща за студенти, които преди това са изучавали бизнес на ниво бакалавърска степен и желаят да развият по-дълбоко разбиране на инструментите и техниките, достъпни за мениджърите, и да ги прилагат в контекста на маркетинга на луксозни марки. Програмата може също така да се хареса на студенти, които са от не-бизнес среда, но са ангажирани с развитието на маркетингова кариера в луксозния бранд. Програмата се предлага както на пълно, така и на непълно работно време. Практикуващите са добре дошли да кандидатстват, затова програмата приветства заявленията чрез гъвкавия входен маршрут, включващ кредитен трансфер и RPL.

Очаква се, че бъдещите випускници на програмата ще могат да работят като професионалисти, прилагайки своите знания, реални умения и компетенции за решаване на проблеми, за да постигнат успешно работни места в сектора на луксозния бранд. По-конкретно, образователните цели на програмата са:

  • Предоставяне на студентите на редица възможности за изучаване на теория и практика, свързани с маркетинга на луксозни марки;
  • Да подготви и оборудва студентите с подходящите академични знания, за да могат учениците да комуникират ефективно по въпроси, свързани с маркетинга на луксозни марки;
  • Предложете на учениците възможността да се включат в решаването на реални проблеми чрез, например, възможност за наемане на работа или консултация на базата на бюрото;
  • Осигуряване на възможности за личностно развитие на студентите чрез провеждане на индивидуален изследователски проект. По-специално, насърчаване на студентите да бъдат независими обучаеми, високо мотивирани и самоуверени личности;
  • Подгответе учениците за кариери в луксозния бранд маркетинг, по-специално, за да развиете набор от умения и атрибути за повишаване на пригодността за заетост на студентите като потенциални маркетингови специалисти в сектора на лукса;
  • Осигурете не само умения, свързани с дисциплината, но и научни изследвания, лични умения. Да улесни развитието на критично мислене, аналитични умения и изследователски практики, за да даде възможност на учениците да разберат и изберат подходящи методологии и изследователски техники за независимо изследване.

Информация за модула

Нашите добре установени връзки с промишлеността, заедно с текущото мислене и изследвания, оформиха структурата на програмата, която се състои от 6 модула, плюс дисертация.

Стратегически маркетинг на луксозни стоки

Изследва как активите на луксозната компания могат да бъдат използвани за създаване и предоставяне на стойност на заинтересованите страни, особено на клиентите и заинтересованите страни. На студентите се предоставя възможност да развият управленски преглед на взаимодействието на маркетинга с другите функционални области на луксозния бизнес.

Правни аспекти на управлението на марката

Фокусира върху и контекстуализира нишови аспекти на правото, така че да бъде достъпен за онези, които нямат предварително правно проучване на закона или регулирането на интелектуалната собственост. Той осигурява основите на критично, аналитично и правно творческо мислене, докато проучва правни въпроси, свързани с търговски марки, имена на домейни, премахване, права върху дизайн, патентни права, авторски права и въпроси, свързани с рекламните стандарти.

Разработване на лична и професионална компетентност

Позволява на учениците да идентифицират, разбират, развиват и артикулират своите ключови лични способности в контекста на бъдещите им кариерни стремежи. На студентите ще бъде дадена възможност да започнат да работят в индустрията, да станат доброволци, да учат в чужбина или да участват в бюро за консултации, за да бъдат по-добре подготвени за личния и професионалния си живот.

Устойчив маркетинг на потребителите

Проектиран да осигури задълбочено и критично разбиране на водените от потребителите устойчиви маркетингови практики. Студентите се запознават с концепцията за прозрението на клиента и неговата роля в вземането на маркетингови решения. Модулът оценява психологическите, социалните и икономическите корени на дисциплината на потребителското поведение и ги свързва със съвременните потребители.

Глобално брандиране и интегрирани маркетингови комуникации

Предоставя на студентите критично разбиране на теорията за брандинга чрез изследване на ключови теоретични рамки, свързани с идентичността на марката, личността, връзките с марката и културата на марката. Различни сектори, включително мода, лукс, пътуване и развлечения, се проучват, като същевременно предоставят на студентите разбиране на микс от маркетинговата комуникация.

Изследователски проект: Дизайн и методи

Представя студенти на подходи и умения за управление на времето, които са от съществено значение за техния изследователски проект. Модулът осигурява основни знания за изследователския дизайн в ключови области и възприема критична перспектива за сравняване и контрастиране на алтернативни модели на изследване.

дисертация

Последният елемент на програмата е дисертацията, която ви дава възможност да проектирате и да предприемете част от оригиналното изследване в селективна област на маркетинга на луксозни марки.

цена

Таксите за обучение трябва да бъдат заплатени на университета, но някои студенти имат право на помощ за такса за обучение. Таксите и финансовата подкрепа, които са от значение за вас, зависят от това къде сте живели преди да дойдете в университета.

националност

Изисквания за вход

Всички изброени тук изисквания за влизане представляват изискванията за влизане в обичайно търсената програма. Екипът за прием може да оцени допълнителни доказателства, за да оцени вашето право, в зависимост от пълния ви академичен / трудов стаж.

Типични изисквания за влизане

Великобритания степен 2: 2 (или еквивалент

Английски език

Академичен IELTS резултат от 6.0 (или еквивалентен) без елемент под 5.5.

Други академични и професионални квалификации

Всяко заявление до GCU се разглежда индивидуално. Ако нямате типична академична квалификация за навлизане в училище, но можете да демонстрирате подходящ професионален опит и / или кредити от признати професионални организации, може да имате право да участвате в този курс чрез схемата за признаване на предварително обучение на университета.

INTO Pathway

Ако не отговаряте на изискванията за директен вход, INTO Университетът на Каледония в Университета в Глазгоу предлага програма за дипломиране. Този курс предлага маршрут до Университета на Гладгоу Каледония чрез отлично преподаване и учебен опит, разположени в специални учебни съоръжения. Успешното завършване на дипломната програма на INTO в университета в Глазгоу, според изискванията на стандарта, осигурява гарантирано развитие до тази степен.

Председационен английски език

За чуждестранни студенти, които не отговарят на минималните изисквания за английски език, ние предлагаме предсесионни курсове по английски език, които да ви помогнат да подобрите уменията си по английски език.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

GCU London is a professional postgraduate university campus of Glasgow Caledonian University (GCU), located in an ultra-modern environment in the heart of London. Situated in Spitalfields, one of Lond ... Научете повече

GCU London is a professional postgraduate university campus of Glasgow Caledonian University (GCU), located in an ultra-modern environment in the heart of London. Situated in Spitalfields, one of London’s most attractive locations, GCU London is in proximity to the capitals globally recognised financial and fashion industries. The campus offers a range of MBA and courses, high quality teaching and links with international businesses. GCU London provides students with an enriching and diverse learning experience underpinned by a vibrant international, intellectual and cultural life. We attract students from over 56 countries, from a range of backgrounds from all corners of the world. Свиване