Магистърска програма по токсикология

Общ преглед

Описание на програмата

Каролинския

Програма за магистърска програма по токсикология дава учениците задълбочено познаване на токсикологична поле широко и интердисциплинарен. Програмата подготвя студентите за нито една изследователска или професионална кариера и осигурява солидна платформа за обучение в докторантура в токсикологията или работят в области за оценка, свързани с риск / безопасност в публичния сектор или индустрия.

ПРОГРАМА ПРЕДСТАВЯНЕ

Програма за магистърска програма по токсикология беше една от първите програми токсикология в света. Програмата е уникална по своя двугодишен сплотено фокус върху токсикологията и човешкото здраве. Програмата използва неговата тясна връзка с високо качество на работата на научните изследвания и оценка на риска в Института по Environmental Medicine (IMM) - основният център за образование и обучение в областта на токсикологията и здравен риск оценка в Швеция, и си сътрудничи с фармацевтични и химически индустрии, националната органи (например Шведската агенция по химикалите и националната администрация на шведското Food), Swetox и шведското Poison Information Centre, както и с учени от други отдели в и извън KI.

karolinska2

Програмата включва принципи в токсикологията, токсикокинетика, токсичност за определени органи, биохимични и молекулярни токсикологични методи, механизми на токсичност и начин на действие, изпитване на токсичността, на лабораторните животни науката, алтернативни методи за изпитване върху животни, хистопатология, статистика, епидемиология и оценка на здравния риск , Тази първа част от програмата дава на студентите общо, напреднали токсикологична заземяване, на които те се опре при личната линия на разследване, за да вникне по-дълбоко в експериментални изследвания или оценката на риска / безопасността, като избираеми и / или проекта курсове.

Очертание програма

* Може да бъде обект на промени

Семестър 1

 • Принципи на токсикологията
 • Токсикокинетика
 • Целева орган токсикология
 • Хистопатология и клинична патология

Семестър 2

 • науката Лаборатория за животни
 • Приложение на методите в токсикологичен изследвания
 • оценка на здравния риск

Семестър 3

 • Global токсикология в едно устойчиво общество
 • тестване Регулаторен токсичност
 • Избираеми дисциплини

Семестър 3 и 4

 • Степен на проекти в областта на токсикологията

или

 • Работата по проекта или избираеми дисциплини
 • Степен на проекти в областта на токсикологията

Кариерни възможности

Програмата осигурява солидна основа за кариера в токсикологията или като докторска изследовател или оценител на риска / безопасност в публичния или частния сектор в Швеция или в чужбина.

karolinska3

Специфични изисквания за участие

Бакалавърска степен или професионална степен еквивалентен на Swedish бакалавърска степен от най-малко 180 кредита в биомедицината, биология, клетъчна и молекулярна биология, фармацията, химията, медицината, храненето или биотехнологиите A.

Доброто владеене на английски език, следва да се документира от международно призната тестове като TOEFL: интернет базирани (IBT) с общ резултат от най-малко 90 и минимален резултат от 20 на писмен тест, на хартиен носител (PBT) с общ резултат от най- поне 575, и минимален резултат от 4.5 на писмен тест, или IELTS (академични) с обща марка на най-малко 6,5 и не по-малко от 5.5 лента; или друга документация, която в съответствие с регламентите удостоверява съответствието на английски 6 в шведския средно училище.

Избор

Изборът се основава на цялостна оценка на квалификациите на жалбоподателя като предишното образование, съответната работа и / или изследователски опит и декларация за намерение. Не се изискват Препоръчителни писма.

Кандидатите за програми Каролинския Institutet's Global Master's са помолени да попълнят формуляр, CV, които ще бъдат използвани в процеса на подбор.

Свържете се с офиса на прием на KI, ако имате някакви въпроси, admissions@ki.se

Заявление и такси за обучение

Ако имате гражданство в рамките на ЕС / ЕИП, или Швейцария, вие не трябва да плащат за кандидатстване или такси за обучение.

Такса за кандидатстване

900 SEK

Такса за обучение

 • Обща сума: 400 000 SEK
 • Първа вноска: 100 000 SEK
Последна актуализация Юли 2016

За учебното заведение

Karolinska Institutet is a leading medical university whose mission is to improve people's health through research and education. Karolinska Institutet's mission is to improve people's health through ... Научете повече

Karolinska Institutet is a leading medical university whose mission is to improve people's health through research and education. Karolinska Institutet's mission is to improve people's health through research, education and information - always with the patient in focus. Свиване