Подробности за програмата

 • Език на обучението: английски
 • Продължителност: 2 години
 • ECTS: 120
 • Входни изпити: английски език, социология
 • Катедра: Факултет по социални науки

Преглед

Социология, теория на международните отношения, политически науки, политическа психология - Теоретичните подходи и изследователските методи на всички тези науки са обединени от уникална магистърска програма, провеждана във Факултета по социални науки - социология на политиката и международните отношения.

Професионализмът, високата научна квалификация, уменията за провеждане на комплексни изследвания, сравнителен анализ на широкомащабни социални и политически процеси и техните предмети в съвременния свят, социалните и икономическите аспекти на глобализацията, прави завършилия профил на този магистър популярен специалист в съвременния пазар на труда.

Магистърска степен по социология на политиката и международните отношения е важна стъпка в изграждането на научна кариера, възможност за продължаване на следдипломната квалификация с защита на кандидатската дисертация и докторска степен. степен.

Учебният план и програмата за обучение са разработени с оглед на специфичния характер на този курс, предназначен за чуждестранни студенти. Професорите и учителите отчитат различните нива на знанията на международните студенти в областта на социологията, политическото обучение и международните отношения.

Програмата отговаря на високи европейски и международни стандарти и диплома е призната от работодателите в Европа и улеснява кандидатстването за докторски програми в други висши учебни заведения.

Кариери

Вашето разбиране за сложни политически и културни въпроси, често в постоянно променяща се среда, може да бъде от значение както за бизнес, така и за назначения в публичния сектор. Завършилите програмата могат да работят в областта на държавното и общинско управление, международни организации, експертни, научни и образователни структури.114975_Image_021.jpg

Завършили се допускания

Стъпка 1. Изберете програма и проверете изискванията за въвеждане

Изберете кариерата си и по-голямата част от над 140 академични програми, достъпни в Lobachevsky University .

Стъпка 2. Подайте молба за допускане

 • Кандидатствайте за прием ONLINE. (Ако имате проблеми, моля, попитайте екипа ни за приемане на PDF формуляра.)
 • Изпратете копие от международния си паспорт (всички изпълнени страници)
 • Подаване на сканирани копия на оригиналния ви сертификат (и) на висшето образование (бакалавърска или магистърска степен или диплома за специалист) и препис (и)
 • Подайте сканирани копия на вашия здравен сертификат (вкл. ТБ теста).
 • Ако документите са издадени не на английски или на френски, може да се изисква заверен превод на руски език.

Стъпка 3. Попълнете регистрацията си

 • След като бъдете допуснати до степенна програма, ще получите подробно писмо за приемане, в което ясно се посочват сроковете на записване и изискванията за магистърската програма. Ако приемете оферта за приемане на UNN, ще ви бъде изпратено Споразумение за обучение, което трябва да подпишете и изпратите обратно в Международната студентска служба. Университетът подписва 2 копия от Споразумението за обучение, регистрира и удостоверява с печата си. След това ще получите по един екземпляр от подписаното Споразумение за обучение по електронна поща.

Стъпка 4. Платете таксите за обучение

 • Таксите за обучение трябва да бъдат платени преди пристигането ви в университета. Това може да се извърши чрез банков превод по сметката на университета (в сметката ще намерите номера на сметката). В този случай вие заплащате таксата по регистрирания договор за обучение в местната банка и изпращате копие от разписката на университета.

Стъпка 5. Получете покана и виза

 • В случай, че са изпълнени всички предвидени в Споразумението за обучение лица и е потвърдено плащането на такси, Университетът се обръща към Министерството на вътрешните работи (МВР) на Русия, за да стартира процеса на поканата. МВР издава електронно писмо за покана приблизително 5 седмици след официалното искане на университета. Електронното писмо за покана е необходимо за получаване на студентска виза в местното руско посолство.

Стъпка 6. Пристигане в Нижни Новгород

 • Сега, след като сте завършили регистрацията, е време да се подготвите за престоя си в Нижни Новгород. Посетете раздела за практически въпроси, за да научите повече за жилищното настаняване, застраховката, визите и други важни въпроси.
 • След като получите визата и закупите самолетни (влакови) билети за Нижни Новгород, моля, уведомете университета за датата на пристигането си. На допълнителна заявка (моля, свържете се с вашия служител по приема), можете да се срещнете в летище Нижни Новгород или железопътна гара и да се насочите към университета.
 • Студентите трябва да дойдат в Русия не по-късно от един месец преди изтичането на първоначалната тримесечна виза, за да имат достатъчно време за удължаване на тази студентска виза. Министерството на вътрешните работи може да откаже да удължи визата, ако дойде в Русия по-късно от тази дата.
 • Забележка: Това е задължително да дойдеш в Международната студентска служба (UNN, build 2, office 306) и в Службата за подкрепа на визите и имиграцията (UNN, build 2, office 305) на първия работен ден след пристигането ви в Нижни Новгород, за да бъде регистриран в МВР.

114977_Image_009.jpg

Програма с обучение на:
 • Английски

Прегледайте още 1 курсове в Lobachevsky University »

Последна актуализация Май 10, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Септ. 2019
Duration
Редовно обучение
По място
По дата
Start Date
Септ. 2019
End Date
Авг. 31, 2022
Крайна дата за записване

Септ. 2019

Location
Крайна дата за записване
End Date
Авг. 31, 2022