MASTERSTUDIES

Магистратури Географски науки Индия - Научете за магистратури Индия тук!

Степента „магистър“ се присъжда на студентите, ако те успешно приключват обучение в магистратура. За магистърската степен студентите обикновено трябва да вземат между от 12 до 18 курса, за някои от които трябва да се държат изпити или подготовка на проект или теза.

Студентите, които изучават географски науки, могат да научат за планетата Земята, нейните ландшафти, околните среди и човешкото население. Те могат също така да придобият разбиране на връзката между хората, общностите и природата. Учените също така може да се занимават с изучаване на технологиите, които се прилагат за анализ на такива взаимодействия.

Намерено в южната част на Азия, на Република Индия е втората най-населена страна в света с около 1,270 милиарда души. Индия има четири вида университети; централните университети, държавни университети, които се считат университет и частни университети, състояща се от над 550 институции.

Магистратури по Географски науки в Индия. Научете информация за магистратури по Географски науки, контактирайте университетите директно.

3 резултата за Географски науки, Индия Filter

M.Sc Petroleum Geoinformatics

UPES
MSc
Юли 2020

M.Sc Petroleum Geoinformatics

Научете повече

M.tech програма в атмосферни науки и космически технологии

K L University
Магистър
Юли 2020
<
Редовно
Английски
Кампус

Този отдел е започнал през 2013 г., за да се осигури образование и обучение в специализираните области на атмосферни науки и космически технологии и за насърчаване на научните ...

Научете повече

Магистър по технологии в геомастиката

CEPT University
Магистър
<
Редовно
<
Задочно
<
2 години
Английски
Кампус

M.Tech in Geomatics е мултидисциплинарен професионален курс, в който се разработват съвременни теми като дистанционни изследвания, GIS, системи за управление на бази данни, ан ...

Научете повече