TOPMAGISTRATURI.COM

Магистратури Архитектурни проучвания Индия - Научете за магистратури Индия тук!

Ползите от Masters продължава след подобряване на вашия потенциал за печалба. Те могат да ви предоставят лични и професионални умения, за да ускори развитието ви. Те са също така и възможност да се разграничи от колегите си, много от които ще имат подобни A-ниво и бакалавърска квалификация.

Архитектурата е комплексна област както за проектиране, така и за изграждане на сгради. Тя включва работа с технологии, материали и специфичните черти на околната среда, чрез което се спазват стандартите и нормативните изисквания при извършване на строителни работи.

Намерено в южната част на Азия, на Република Индия е втората най-населена страна в света с около 1,270 милиарда души. Индия има четири вида университети; централните университети, държавни университети, които се считат университет и частни университети, състояща се от над 550 институции.

Магистратури по Архитектурни проучвания в Индия. Научете информация за магистратури по Архитектурни проучвания, контактирайте университетите директно.

13 резултата за Архитектурни проучвания, Индия Filter

Магистър по градски дизайн

CEPT University
Кампус Редовно обучение 2 години Запитване на информация Индия Ахмедабад

Магистър по градски дизайн (MUD) е предназначен за хора, които имат силен интерес към практиката на оформяне на физическата форма на градските райони и в проектирането на обществени места.

Магистър по градско жилище

CEPT University
Кампус Редовно обучение Задочно обучение 2 години Запитване на информация Индия Ахмедабад + още 1

Master of Urban Housing се стреми да предостави приложни познания за местния пазар на жилища, разработване на политики, планиране, проектиране и технологични аспекти на градското жилищно строителство и формулирането и мониторинга на проекта, както и технологичните аспекти на градските жилища. Програмата ще придаде общи знания, свързани с градското местообитание, познания, свързани с жилищния домейн, както и с инструменти и техники, необходими за анализиране и прилагане на решения на проблемите, свързани с градските жилища.

Магистър по градска инфраструктура

CEPT University
Кампус Редовно обучение Задочно обучение 2 години Запитване на информация Индия Ахмедабад + още 1

Master of Urban Infrastructure (MUI) подготвя млади специалисти за кариера в една или много от тях: (i) подготовка на инфраструктурни проекти за градовете и техните региони, (ii) предприемане или консултиране относно управлението на инфраструктурни проекти и съоръжения в градовете и техните региони , iii) подготовка на проекти и надзор на тяхното изпълнение в областта на градската инфраструктура в Индия, както и в други развиващи се страни и iv) проучване на политиките и процесите за развитие на градската инфраструктура. Той също така излага студентите на екологични, социални, политически, икономически и финансови измерения на развитието на градската инфраструктура и етичните измерения на работата като професионалисти.

Магистър на системите за градски транспорт

CEPT University
Кампус Редовно обучение Задочно обучение 2 години Запитване на информация Индия Ахмедабад + още 1

Master of Urban Transport Systems има за цел да предостави цялостни познания по планирането, технологията, проектирането, експлоатацията и управлението на градския транспорт, освен разработването на умения, свързани с анализа на транспортната система и прилагането на различни политически инструменти. Програмата ще комбинира теоретичен анализ с практически приложения, за да помогне на учениците да разберат как да се справят с транспортните проблеми в реалния свят. Фокусът е да се даде възможност на студентите да разберат сложността на градския транспорт и да развият капацитета си за оформяне на бъдещето на транспорта в градовете.

Магистър по Архитектура в Архитектурната История и Теория / Магистър по Изкуства в Архитектурната История и Теория

CEPT University
Кампус Редовно обучение Задочно обучение 2 години Запитване на информация Индия Ахмедабад + още 1

Новата следдипломна програма по архитектурна история и теория е предназначена за архитекти и възпитаници на други дисциплини, които се интересуват от усъвършенствано обучение в областта на изследванията в областта на околната среда. Основавайки се на силната традиция на научните изследвания в CEPT University , програмата осигурява задълбочено методическо основаване и критични комуникационни умения, които са от съществено значение за съвременните изследователи. Голяма част от обучението ще се проведе чрез студийно-базирана педагогика, в която студентите се ангажират емпирично със съвременни обекти, процеси и представителства и ще бъдат подкрепени от редица теоретични семинари и методически курсове. Единственият по рода си в Южна Азия, програмата ще бъде от интерес за онези, които се стремят да работят като преподаватели (в архитектурата и съюзническите области), професионални изследователи и предприемачи в областта на културата и наследството. В края на тази програма ще можете:

Магистър по архитектура и архитектура

CEPT University
Кампус Редовно обучение 2 години Запитване на информация Индия Ахмедабад

Специализацията "Архитектурно проектиране" в рамките на арх. Програмата на Факултета по архитектура, CEPT University е модерен поток от проекти, предназначен за архитектите да изследват, експериментират и критично преосмислят дизайна като дисциплина, овластена от опита на практиката. Специализацията има по-широк мандат в сравнение с другите потоци "М. Арт" и позволява на студентите да проучат следните теми - нови инструменти и технологии на проектиране, дизайн за социална промяна, преосмисляне на дейността на архитектурните практици, наред с други неща. Студентите също така имат възможност да изследват теорията на дизайна, особено в областта на формата и естетиката, начините на изработване, изчислителния дизайн, историята на дизайна и съвременната практика.

Магистър по ландшафтна архитектура / дизайн

CEPT University
Кампус Редовно обучение Задочно обучение 2 години Запитване на информация Индия Ахмедабад + още 1

Програмите за ландшафт в CEPT University са предназначени да позволят цялостно и задълбочено разбиране на професията. Предоставя професионално образование за развиване на пейзажи в гъсто застроена среда и генерални планове чрез интензивно дизайнерско обучение, поддържано със силна инженерна основа. Студентите демонстрират ново мислене, съчетано с измерени и уместни отговори на различни ландшафтни ситуации. Духът на изследване и намиране на творчески решения е част от образованието. Основополагащият принцип е акцентът върху дизайна на ландшафта за развитие и опазване на природните устойчиви екосистеми

Магистър по управление на градската среда

CEPT University
Кампус Редовно обучение 2 години Запитване на информация Индия Ахмедабад

Тя се стреми да доведе до значителни промени в градската Индия, като създаде група висококачествени специалисти, посветени на управлението на човешките местообитания. Програмата помага на студентите да развият умения за справяне с сложни проблеми като подобряване на дългосрочната ефективност на градските услуги, подобряване на ежедневното функциониране на градовете и намиране на начини за подобряване на финансирането на градските системи. Програмата се фокусира върху интердисциплинарното обучение, като същевременно развива умения за ефективно управление. По време на първия семестър "фондация" студентите се обучават, които им помагат, научават за градския контекст и развиват умения в счетоводството, управленските принципи и основното решаване на проблеми за градските комунални услуги - идентифициране на проблемите и намиране на решения.

Магистър по градоустройство

CEPT University
Кампус Редовно обучение 2 години Запитване на информация Индия Ахмедабад

Master of Urban Planning (MUP) дава възможност на студентите да изложат най-добрите национални и международни практики в градоустройственото планиране и да им даде знания и умения, необходими за професионалната им кариера в планирането и управлението на растежа и развитието на градовете и градските райони.

Магистър по архитектура

Hindustan University
Кампус Редовно обучение 2 години Юли 2020 Индия Ченай Делхи Coimbatore Оман мискет Шри Ланка Коломбо Кочи + още 7

Курсът има за цел насърчаването на архитектите, които са добре запознати с миналото, са наясно с последните новости и интелектуално обоснован, за да възприемат архитектура и дизайн за настоящето и бъдещето. Курсът ще се развива изследователска култура, където учениците се насърчават да се научат чрез експериментиране и разбират архитектура в разнообразен културен и екологичен контекст.

M.Plan. в градския дизайн, устойчивостта и опазването

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Кампус Редовно обучение 2 години Юли 2020 Индия Bengaluru

Магистър по планиране на градски дизайн, устойчивост и опазване, подготвя студентите с знания и умения да разбират и анализират градските райони като пространствени структури, социални мрежи, културни пейзажи и системи за обслужване и да проектират по-добре и по-приобщаващи и устойчиви градска среда, отговаряща на специфичните природни и културни идентичности и наследство на мястото. Този курс кани студентите да се ангажират с градовете по мултидисциплинарен начин, за да предложат местни решения на глобални проблеми като изменението на климата и миграцията и да защитят ценностите на наследството. Той предлага мултидисциплинарен подход към градското проектиране и опазване, който критично се ангажира с идеи за устойчивост и устойчивост, градски и регионални, както и за развитието и общността.

M.Des. в дизайна на общественото пространство

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Кампус Редовно обучение 2 години Юли 2020 Индия Bengaluru

Програмата насърчава съпричастни и отразяващи дизайнери, способни да се ангажират с теорията и обществената политика. Развива способността да се справя със сложността и да навигира върху слоевете на физически и нефизически контексти, които определят обществените пространства. Целта е да се използва това цялостно разбиране за дизайна на динамични, приобщаващи и чувствителни интервенции.

Магистър по история

Nalanda University
Кампус Редовно обучение 2 години Запитване на информация Индия Делхи

Училището по исторически изследвания (SHS) е динамична общност от преподаватели и студенти, ангажирани в систематично и строго проучване на някои от основните въпроси, които засягат историческия опит в и извън Азия. Направените области на училището, азиатските взаимовръзки, антропологията, историята на Източна Азия, културната история, устната история, икономическата история и историята на науката са изградени на основата на древна Наланда. Новият Nalanda University играе ролята на проводник на жизнените интелектуални, религиозни и икономически връзки на Индия със света и целта на Училището за исторически изследвания е да отвори нови граници на знанието за азиатските и неазиатските културни, исторически и философски контексти. Членовете на факултета съчетават богато разнообразие от методики и дисциплинарни среди, които да поемат върху техните изследвания и преподаване на история, включително антропология, социология, археология, религиозни изследвания, философия, икономическа история, политически науки, филология, визуални изследвания и история на изкуството. Учениците в училището развиват критични разбирания за културно-политическите истории, икономическата история, интелектуалната история, устната и визуалната история, историята на науката и религиозната история.