Китай

Проучване в Китай

Висшето образование в Китай

Китай има повече от 2000 университета и колежи, които предлагат ергени, капитани, и докторски степени. Институти за висше образование са концентрирани в източната половина на страната. Китай в момента е домакин на около 300 000 чуждестранни студенти; по-голямата част от чуждестранните студенти са от азиатски страни, Русия, САЩ и Франция.

Въпреки че след като силно регулиран от правителството, китайските висши учебни заведения вече имат значителен автономия при избора на академични програми и организационна структура, като много от училищата по-привлекателни за чуждестранни студенти.

 

Защо да учим в Китай?

Много хора получават майстор "е степен в Китай за културните и езикови преживявания. В допълнение, разходите за магистърска степен е много по-ниски, отколкото в Европа, Съединените щати, или дори най-азиатските държави.Китай е уважаван магистърски програми в дисциплини като инженерство, наука, икономика и бизнес администрация, както и уникални програми в области като китайски език и бойни изкуства. Въпреки че програмите за най-магистри изискват владеене на китайски език, много програми, които сега се предлагат на английски език, особено за дисциплини в областта на техническите и бизнес.

 

Университетите

Последните правителствени реформи и инвестиции са се преместили три китайски училища в Топ 200, както е класирана от Академична класация на световните университети (ARWU) - Пекинския университет, Shanghai Jiao Tong University, и Zhejiang University. Китай създаде ARWU да използва като критерий за оценка на качеството на китайски институти за висше образование.

Магистърски степени са на разположение в широк спектър от дисциплини, като медицина, мениджмънт, икономика, инженерство, философия, право, образование, история, природни науки и дори военната наука. За тези, които се интересуват от изучаване предимно китайски език и културни изследвания, някои институции предлагат специални програми за чуждестранни студенти, като Пекин език и Университета културата.

 

Таксата за обучение и програма Продължителност

Таксата за обучение и такси обикновено се провеждат около $ 1,000 $ 2000 на семестър в щатски долари в зависимост от училището и учебната програма. Програми магистърски отнеме 2-3 години (4-6 семестъра), за да завършите. Инженерни и технически степени обикновено изискват три години на обучение.

 

Учебна година

Учебната година се основава на два семестъра, есента и пролетта.Зимният семестър започва през септември и завършва в края на януари или началото на февруари и през пролетния семестър започва да тече от февруари до юни.

 

Следдипломна Възможности

Много китайски университети все още се борят от ефектите на Културната революция и само около 30 процента от колежа професори са напреднали градуса. В резултат на това има много възможности за заетост на хората с напреднала степен да учат в Китай. Завършилите некитайски магистърски също ще бъдат много търсени от компании от цял ​​свят, които правят бизнес с Китай.

 

Визови изисквания

Всички чуждестранни студенти се нуждаят от виза. Има два вида на визи за студенти, визата за Study (X-виза), която е за програми, които продължават повече от шест месеца, както и бизнес виза (F-виза) за програми за по-малко от шест месеца. Процесът на кандидатстване за виза отнема 2-4 седмици.В някои случаи, студенти право да пристигне в Китай с туристическа виза и след това да го конвертирате в визата проучването.

 

Здравно осигуряване

Университетите осигуряват здравно осигуряване за около 100 $ (САЩ) на година. Студентите трябва да имат разплащателна медицински преглед, преди да може да започне проучване, което те могат да се получат в родната си страна или след пристигането си в Китай. Проверката в Китай струва около 100 $ (САЩ).

 

Съвети

Китайската валута се нарича ренминби, съкратено RMB. RMB единици са в Yuan, също така понякога се нарича Jiao и Fen. Използването на чуждестранна валута в Китай е забранено, но банките и много хотели предлагат обмен на услуги.

MasterCard, Visa, American Express, Diners Club, и JCB карти са единствените кредитни карти понастоящем са приети в Китай.

Официалният език в Китай е Standard Mandarin, който се основава на диалекта на Mandarin говори в Пекин.Въпреки това, само 70 на сто от населението говори мандарин като първи език и много различни регионални диалекти съществуват в цялата страна.

Потенциалните чуждестранни студенти трябва да работят с китайското посолство в страната си, за да гарантира, че всички имиграция и други изисквания за прием са изпълнени преди да отпътува за Китай.

За Китай

Народна Република Китай се намира в източните и централните части на Азия, като граничи с Тихия океан и 14 други страни, сред които Индия, Виетнам и Северна Корея. Китай е най-многолюдната нация в света, с над 1,3 милиарда граждани. Тя е четвъртата по големина страна в света от гледна точка на земната маса и разнообразна география включва гори, плажове, планини, пустини и 7600 острови. Modern Китай съчетава 5000 година от историята с високи технологии и оживени места. В допълнение към основните отрасли като електроника, Китай е един от най-големите селскостопански износители.

 

Климата в Китай

Тъй като Китай е много голяма страна, климатът варира значително в различните места, от слънчевите плажове на студените планини. Въпреки това, страната като цяло се радва на умерен климат целогодишно.Зимите са склонни да бъде студено и сухо, с температури на юг са повече от 40 градуса по Целзий по-топло, отколкото на север. Летата са склонни да бъде дъждовно, с по-малки температурни разлики. Югоизточната част на страната получава най-дъжд и в северозападната част на най-малко.

 

Култура

Въпреки че има 56 различни етнически групи в Китай, повече от 90 процента от населението е китайската етническа група Хан. Социалните стойности се базират на конфуцианската и Тао религиозни принципи и бизнес култура ценности взаимоотношения, а не строги правила на работа.

Китайците имат дълга и отчетливи история на литература, музика, изобразително изкуство, архитектура, бойни изкуства и мода. Големи културни дестинации включват Забранения град и 798 Област Art в Пекин, Тиен Тан Буда в Хонг Конг, и на 2000-годишният Great Wall.

Китайска кухня се предлага в безброй разновидности в различните региони и се счита за един от най-добрите в света.

 

Разходите за живот

Общата стойност на живот е много нисък, от около $ 200 - $ 400 (САЩ) на месец в зависимост от местоположението, по-големите градове обикновено са по-скъпи, но все още е много разумен. От няколко китайски граждани собствени коли, обществен транспорт като автобуси и релсови са добре развити и евтино да се използва.

Учебни заведения

Учебни заведения и университети в Китай

Учебни заведения и университети за онлайн обучение в Китай