Бизнес анализ на MSc

Общ преглед

2 locations available
Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Програма, която да ви отведе в света на анализа на данни

Служейки като мост между бизнес и технологичните функции, бизнес анализаторите играят критична роля в ръководството на бизнеса през днешната среда на дигитални смущения, анализиране и използване на данни за стимулиране на дигиталната трансформация, предефиниране на клиентското преживяване и постигане на печеливш резултат.

Програмата MSc in Business Analytics (MSBA) предлага уникален учебен план, оформен чрез ангажиране с водещи индустриални партньори, за да отразява реалните нужди на индустрията. Най-модерните модули като Анализ и Машинно обучение в бизнеса осигуряват разбиране на технологиите, които ще повлияят на бизнес средата в бъдеще. Практически практически подход, съчетан с възможностите за стаж с отраслови лидери, дава възможност на студентите на MSBA да преминат от класната стая в работа с лекота.

Разработена в сътрудничество с SCSE (School of Computing Science and Engineering) и SPMS (School of Physical and Mathematical School) на NTU, програмата също така дава възможност на участниците да вземат кръстосано изброени модули, за да персонализират дълбочината на обучение в области от интерес.

Програмата може да бъде изпълнена на пълен работен ден (1 година) или на непълно работно време (1,5 години до 2 години). Това позволява на участниците гъвкавост да изберат график, който най-добре отговаря на техните кариерни нужди и темп на обучение.

MSc Business Analytics Nanyang Technological University

Общ преглед на програмата

MSC Business Analytics (MSBA) предоставя на участниците да се отличат в областта на бизнес анализа. Учебната програма придава силен бизнес смисъл чрез преподаването на бизнес стратегия и инструментите за оценяване на прозренията от анализа на данните чрез курсове като AI и Big Data в бизнеса и управление на данни и визуализация. Обучението по тази програма възприема много практичен подход, като два проекта позволяват на участниците да прилагат знания в класната стая в реални бизнес ситуации.

Завършилите MSBA ще бъдат в състояние да изпълняват ролята на водещи проекти за анализи в своята област, с двойна шапка като ръководител на бизнес звено и аналитичен бизнес ръководител, или да служат като професионален консултант с опит в областта на бизнес домейна.

Високо гъвкавата програма позволява на студентите да учат за програмата или на пълен работен ден (1 година) или на непълно работно време (от 1,5 години до 2 години).

Задължителните участници в програмата MSBA са длъжни да изпълнят 8 основни модула (включително 2 проекта) и 4 пълноценни избора. От участниците на непълно работно време в програмата MSBA се изисква да изпълнят 7 основни модула (включително 2 проекта) и 5 пълни избора.

  • Изисквания за завършване: 36 академични единици
  • Пълен курс: 3 академични единици
  • Половин курс: 1,5 академични единици

Защо MSc Business Analytics

Тъй като организациите интегрират цифровите технологии в своите бизнес модели, значимостта на бизнес анализата никога не е била по-голяма. Служейки като мост между бизнес и технологичните функции, бизнес анализаторите играят решаваща роля в ръководството на бизнеса чрез цифрови прекъсвания, анализиране и използване на данни за стимулиране на дигитална трансформация, предефиниране на клиентското преживяване и постигане на печеливш бизнес резултат. В ръцете на квалифициран бизнес анализатор данните могат да бъдат превърнати в конкурентно предимство.

MSc Business Analytics (MSBA) е проектиран да запълни празнината между техническото и бизнес ноу-хау за по-ефективно използване на данните на работното място, независимо дали в областите на управление, счетоводство, маркетинг, финанси, комуникации или администрация.

Участниците са подготвени за бъдещето на вземане на решения, основано на данни, с авангардна програма, притежаваща следните уникални точки:

Силни индустриални връзки и ангажираност

MSBA се радва на широка подкрепа и ангажираност от страна на отрасъла, като много водещи отраслови партньори оформят учебната програма според индустриалните реалности и нужди. Нашите партньори в индустрията предоставят възможности за проекти и стаж, като значително увеличават вероятността нашите студенти да си осигурят работа след завършване.

Разработено е със съдържание, фокусирано върху бъдещето

Първата по рода си учебна програма на MSBA разполага с авангардни модули като Анализ и Машинно обучение в бизнеса, които осигуряват разбиране на технологиите, които ще повлияят на бизнес средата в бъдеще.

Приложно обучение

Използвайки реални данни, предоставени от индустриални партньори, MSBA предоставя знания на нашите студенти чрез практически подход. Този подход мотивира студентите на MSBA в реалността на индустрията и им позволява да преминат от класната стая към работа ефективно и бързо.

Засилено от установените силни страни на NTU

MSBA е разработен в сътрудничество с SCSE (School of Computing Science and Engineering) и SPMS (School of Physical and Mathematical School) на NTU. Това позволява на участниците да вземат кръстосано изброени модули, за да персонализират дълбочината на обучение в области от особен интерес.

Изисквания за прием

Кандидатите, които желаят да кандидатстват в MSN Business Business Analytics (MSBA), трябва да отговарят на минималните изисквания за прием по-долу:

  • Добра бакалавърска степен във всяка дисциплина.
  • Добър GMAT / GRE резултат.
  • TOEFL / IELTS за кандидати, чиято първа степен е взета на език, различен от английски.

Кандидатите без опит в работата са добре дошли да кандидатстват.

Институционалният код за следните тестове е:

  • GMAT: V27-ZV-91
  • GRE: 3802
  • TOEFL: 9705

И двете програми на пълен и на непълно работно време ще стартират през юли.

Кандидатстването се отваря: 31 август 2020 г.

Крайни срокове за кандидатстване

Кръгъл Краен срок
1 30 ноември 2020 г.
2 31 януари 2021г
3 31 март 2021г

Кариерно развитие

Нека бъдем ускорител в кариерното ви пътуване

GSCDO е тук, за да преведе вашия опит с NBS в правилната работа, пасваща сред постоянно променящ се и развиващ се корпоративен пейзаж. Ние гарантираме, че ще получите най-доброто начало в кариерното си пътуване.

През цялата учебна година се организира широк спектър от дейности, като имате предвид. Ние непрекъснато натискаме границите, за да ви подготвим за възнаграждаваща, но същевременно изпълняваща кариера.

Кариерно консултиране 1 на 1

Нашият специализиран екип от кариерни съветници ще работи в тясно сътрудничество с вас, за да разработи и приложи здрав план за кариерно действие. Можете да получите експертни съвети относно търсенето на работа, резюме и мотивационно писмо, както и договаряне на заплатите.

Кариерни ресурси

Изключително за студенти от NBS, CareerFIT е едно гише, което прави регистрацията на събития, стажовете и търсенето на работа ефективно време. Можете да качите своите автобиографии и да изпращате заявления за работа само с едно щракване.

Резюме книга

Тази публикация се изпраща на новобранци всеки месец, за да се идентифицират и да се свържат с кандидати, които биха били подходящи за техните организации.

Семинари за кариерни умения

Разгръщаме практически семинари, обхващащи личен брандинг, ефективна работа в мрежа, технически интервюта и бизнес казус.

Събития за набиране на персонал

Много водещи фирми идват редовно в NBS, за да намерят стажанти и потенциални служители на пълен работен ден. Предлагат се и панаири за стаж и кариера, беседи за набиране на персонал и ораторски серии, за да увеличите максимално излагането си на работодатели и да направите въздействащи връзки

Глобални възможности

Освен това разширихме нашата работа с компании извън Сингапур, за да ви предложим повече възможности за заетост.

Стажовете

Насърчаваме ви да преследвате възможности за учене чрез опит по време на обучението си. Като такъв, ние предлагаме стажове, които ви позволяват да прилагате знанията си за бизнес анализ в реална среда. По този начин ще спечелите огромно конкурентно предимство на пазара на труда след завършването си.

Чукнете в мрежата на възпитаници

Мрежата на възпитаници на NBS обхваща повече от 90 страни и включва около 50 000 завършили. Използвайте силата на тази общност, като се свържете с възпитаници в LinkedIn или на събрания, организирани от GSCDO. Много от тях са професионалисти, които са готови да ви наставляват и споделят опит в NBS, което улесни успеха им.

Последна актуализация May 2020

За учебното заведение

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 13th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year ... Научете повече

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 13th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year. Свиване